Perşembe, Şubat 18, 2016

NARLI CEVİZLİ ROKA SALATASI



NARLI CEVİZLİ ROKA SALATASI

4-5 kişilik
Malzemeler:
  • 2 demet roka
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 adet narın taneleri
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisini, zeytinyağı ve limon suyu ile tuzu karıştırıp sos hazırlayın. 
Rokayı iyice yıkayıp, süzün. Doğrayın. (Ben elimle parçalıyorum) Sosu üzerine ekleyip, karıştırın.
Cevizi iri parçalar halinde kıyın. Narın tanelerini ve cevizi rokanın üzerine serpiştirin.
Harika narlı, cevizli roka salatanız hazır. Afiyet olsun.

Cumartesi, Ocak 23, 2016

BARBEKÜ SOS TARİFİ

Sizlere özellikle etlerin ve hamburgerin ve tabiki patatesin yanına çok yakışan  Barbekü sosun tarifini vermek istedim. Hem yapımı çok kolay hem de gerçekten çok lezzetli. Biraz fazla yapıp dolapta 1 hafta, dipfrizde ise 6 ay kadar saklayabilirsiniz. Ben bu sosu hem domates püresi ile hem de ketçap ile denedim. İkisi de yakışıyor. Siz hangisini bulabiliyor iseniz onunla deneyin derim. İşte bu lezzetli sosun tarifi:
BARBEKÜ SOS TARİFİ
10-15 kişilik
Malzemeler:
  • 500 gram ketçap veya domates püresi
  • 1 adet worcester sos
  • 3 diş sarımsak
  • 50 ml. zeytinyağı
  • 50 gram tereyağı 
  • 50 ml. elma sirkesi
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 5-6 adet tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Bütün malzemeleri sos tenceresine koyun. Sarımsakları ezip ekleyin. İyice karıştırın. Yaklaşık 20-30 dakika koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Dibinin tutmaması için arada karıştırın.( Çok sıçrıyor. Karıştırırken yanmamaya dikkat edin.)
Soğuyunca servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Worcester sos büyük marketler de satılıyor. Ama bulamazsanız yine de sosunuzu yapabilirsiniz. O zaman içine bir küçük kuru soğan kavurun. Bir de 1 yemek kaşığı hardal katın. Biraz az lezzetli olur. Ama yine de güzel oluyor.
Şeker ve tuzun miktarını ketçap kullanımı için verdim. Eğer domates püresi kullanacaksanız 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz kullanın.

ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ

Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...