Cuma, Haziran 27, 2014

PATATES PİLAKİ


pilaki-nedir- tarifi- zeytinyağlı-vejetaryen- glütensiz-yemek- kolay- kişniş otu
Bugün sizlere Patates Pilaki tarifini vereceğim. Pilaki ne anlama geliyor derseniz. Yemeğinizi soğan, sarımsak, havuç ve maydanoz gibi malzemelerle zeytinyağı ile etsiz pişirirseniz bu yemeğe pilaki adı veriliyor. Aslında hem zeytinyağlı  hem de pilaki diyebileceğiniz bir yemek. Pilakiyi isterseniz sıcak isterseniz soğuk yiyebilirsiniz.Yine isterseniz yemek isterseniz meze olarak ikram edebilirsiniz.
PATATES PİLAKİ
4 Kişilik
Malzemeler:
    patates-pilaki-tarifi- zeytinyağlı-glütensiz- vejetaryen-sağlıklı- kolay-yemek- tarifleri-kişniş otu
  • 6 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3 adet kuru soğan 
  • 3 adet orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Havuçların kabuklarını soyun ve uzunlamasına ikiye böldükten sonra küp doğrayın.
Kuru soğanları piyaz doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
Sarımsakları ezin. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına ikiye bölün. Sonra tekrar uzunlamasına ikiye bölüp, iri küpler halinde doğrayın.
Tencereye zeytinyağını koyun. Isınınca kuru soğanları ekleyin. Sararıncaya kadar bir kaç dakika kavurun. Havuçları ve sarımsakları ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Domatesleri ekleyin. Patatesleri de ekledikten sonra toz şeker, karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu katarak tatlandırın. 
1 çay bardağı su ekleyin. Su kaynadıktan sonra ateşin altını biraz kısıp yaklaşık 20-25 dakika kadar havuç ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. 
Dereotunu dallarından ayırın ve incecik kıyın. Servis ederken üzerine dereotunu serpin. 
Şimdiden afiyet olsun.
NOT: Suyu normalde yetiyor ama eğer tamamiyle çekerse biraz daha ekleyebilirsiniz. 
Yemek pişerken arada tencereyi hafifçe sallamanız dibinin tutmasını önler.

Çarşamba, Haziran 25, 2014

LİMONATA

limonata tarifi, limonata yapımı, limonata, limon, soğuk içecekler, içecek tarifi
"Limonata"
Sıcak yaz günlerinde buz gibi bir limonata gibisi yoktur. Defalardır yapıyorum ama bir türlü sizlerle paylaşmak mümkün olmadı. Biliyorsunuz daha evvel Çilekli Limonata tarifini vermiştim. Geçenlerde limonata yapınca fotoğraflarını çekmeden biter diye yapar yapmaz ilk işim fotoğrafları çekmek oldu. Şimdi de tarifini veriyorum. Bence çok güzel ve çok basit bir tarif. Tam bizim evdekilerin damak zevkine göre hazırladım. Umarım sizinde hoşunuza gider. Daha evvel 6 limon katmıştım. Biraz ekşi olmuş denildi. Bu sefer 5 limon katarak denedim. Herkes beğendi. İşte tarifi.

Cumartesi, Haziran 21, 2014

Bridget Jones Sendromuna Son! Aslında Yalnız Değiliz

30’lu yaşlardaki her kadının başucu filmidir Bridget Jones. Ne zaman bir ayrılık yaşasak tozlu raflardan çıkar, yalnız veya kız arkadaşlarla toplanarak izlenir. O ağlarken ağlanır, bizim gibi komik durumlara düştükçe “oh be. yalnız değilim aslında.” duygusuyla gülünür, histerik bir rahatlama yaşatır.
Geçen gün meyve suyu markası granini’nin bir reklamını gördüm. Reklamda bir mesaj vardı “Sen yalnız değilsin. Etrafın sevgiyle çevrili.” O kadar hoşuma gitti ki... Sonra şöyle bir durup düşündüm. Hayatımızda sorunlar baş gösterdiği zaman negatif şeylere odaklanmaya başlıyoruz ve aslında hayatımızda varolan ve kıymetini bilmemiz gereken pozitif şeyleri unutuyoruz. Sevgilimizden ayrılmış da olsak bizi teselli eden bir ailemiz, göz yaşlarımızı silen arkadaşlarımız var.

Bridget Jones’u da zor anlarında teselli eden ve yalnız bırakmayan arkadaşları ve ailesi değil miydi?
Her şey bakış açımızda. granini’nin dediği gibi... Aslında etrafımız sevgiyle çevrili. Yeter ki görmek için kendimize izin verelim. Bakış açımızı değiştirelim. Bak şimdi canım bir granini vişne suyu istedi! :) Ben biraz pozitiflik almaya gidiyorum.

Granini Facebook sayfası için: https://www.facebook.com/graniniTurkiye

Granini pozitif reklamını seyretmek için:


Bir boomads advertorial içeriğidir.

Ton Balıklı Karidesli Salata Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ton balıklı, Karidesli, Salata, Tarifi, Balık, Deniz, avokado, Kişniş Otu

Deniz ürünlü salata sevenlerden, diyet yapanlara kadar herkesin damak tadına hitap eden bu lezzetli salata tarifi ile sofranızı renklendirebilirsiniz.

Perşembe, Haziran 19, 2014

PATLICAN MUSAKKA

Patlıcan musakka nasıl yapılır/ Musakka tarifi/ Kolay tarifler, Videolu tarifler,
Malum yaz geldi. Havalar ısınınca her yer cıvıl cıvıl oldu. Pazar, manav taptaze, rengarenk sebze ve meyve ile doldu. Hele meyve reyonlarına bakınca içim açılıyor. Hepsinden alasım geliyor. Gerçekten insanın iştahını kabartıyorlar. Hangisine baksam 'Tatlısını yapayım, turtası güzel olur. Bak, kayısının hala reçelini yapıp tarifini vermedim. Enginar zamanı geldi. Bitmeden bir kaç tarif daha vermeliyim. Aa! Vişne çıkmış. Reçel zamanı' diye aklımdan durmadan yemek ve tatlı tarifleri geçiyor.
İnşallah sıcaklar yüzünden iyice gevşeyip tembelleşmeden, bu yiyecek çeşitliliğini iyi değerlendirip sizlere güzel ve lezzetli bir çok tarif veririm.
Bugün sizinle paylaşacağım tarifim Patlıcan Musakka
Bildiğiniz gibi Türk mutfağının klasik yemeklerinden. Yemek yapmayı biliyorum diyen herkesin bence bilmesi gereken yemeklerden birisi.  
Patlıcanın lezzetinin doruklarda olduğu şu günlerde yapayım istedim. Çünkü ben pek fazla yapmıyorum. Beğenilmediğinden değil. Evde herkes çok seviyor ama patlıcanlar kızartılıp yapıldığından, yaz günlerinde fazla ağır yemekler yemeyelim diye arada sırada yapıyorum.
O zaman patlıcanları kızartmadan yap diyebilirsiniz. Haklısınız öyle de yapılabiliyor ama patlıcan musakkayı yapmışken hakkını vererek yapmak lazım. Ona lezzetini veren patlıcanların kızartılmış olmasıdır. Neyse şimdi bu güzel yemeğimizin tarifini vererek, aklımda mutlaka vermem gereken tarifler listesindeki bir yemeği daha bitirmenin sevincini yaşayayım. 
Yukarıda videolu tarifi var. Aşağıya ise tarifi yazarak açıkladım. Videolu tarifi izleyerek bana ve Youtube kanalıma destek verirseniz çok sevinirim.

Cumartesi, Haziran 14, 2014

ŞALGAM NASIL YAPILIR?


Şalgam, şalgam tarifi, sağlıklı, içecek, şalgam yapımı,içecek, soğuk içecekŞalgamı ilk olarak Mersin'de görev yaparken tatmıştım. İlk yudumdan beri aşığı oldum. Onun turşumsu, mayhoş ve topraksı tadına bayıldım. 
O günde beri ne zaman dışarıda yemek yemeğe gitsek, içecek olarak hala ilk olarak şalgam istiyorum. Evde de aklıma geldikçe alıp içiyorum.
Tabi İstanbul'da şalgam suyu pet şişelerde satılıyor. Oysa Mersin'de "şalgam" taneli satılırdı. Onu bu derece sevmemin nedeni bu tanelerdi. Şalgamın yapımında kullanılan dilimlenmiş kırmızı havuca tane deniyor. Şalgam istediğinizde bardakta bolca tanesiyle gelirdi. Kıtır kıtır harika havuçları yer, üstüne de şalgam suyunu içerdik.
Geçenlerde market alışverişine gittiğimde gözlerime inanamadım. Siyah havuç satılıyordu. Tabi hemen aldım. O kadar şanslıyım ki şalgam turpu da getirmişler. ondan da aldım. Eve geldim ve büyük bir heyecanla İnternetten şalgam yapımını araştırdım. Bu İnternet gerçekten harika bir şey. Evde 3 litrelik kavanoz vardı. Kaya tuzu kullanayım dedim. Ama maalesef her zaman bulabildiğim kaya tuzunu bulamadım. Kaya tuzundan imal edilmiş ince tuz bulabildim. Kavanoz küçük olduğu için tabi bir de evdeki herkes şalgam canavarı olduğu için, hazırlayacağım şalgam 3-5 günde tüketileceğinden ince tuzdan kullandım. Serin bir yerde 17 gün sonra enfes bir şalgam yapmıştım. Hem de taneli şalgam. 
Şimdi bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem lezzetli hem sağlıklı bir içecek yapmak isterseniz kesinlikle tavsiye ediyorum. Emin olun kola gibi asitli içeceklerden kat kat sağlıklı ve tam bir antioksidan deposu.

ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ

Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...