Pazar, Eylül 22, 2013

Sebzeli Kremalı Çorba

Sebzeli, Kremalı, Çorba, Tarifi, Lezzetli,  kolay, denenmiş, tarifler,

Sebzeli Kremalı Çorba Tarifi

4-6 kişilik
Malzemeler:
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 çorba kaşığı  bezelye
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı boncuk  makarna
  • 1/2 kutu krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Üzeri için kırmızı pul biber

Cuma, Eylül 20, 2013

KABAKLI VE PEYNİRLİ BÖREK

börek tarifi, tarifleri, kabaklı, peynirli börek tarifi, nefis tarifler, kolay, pratik

KABAKLI VE PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

4 Kişilik (8 adet)
Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 100 gr. beyaz peynir
  • 1-2 adet orta boy kabak
  • 7-8 dal dereotu
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • üzeri için çörek otu veya susam

CEVİZLİ KABAK SALATASI


Bugün kabak günümüz. Kabaklı börek ve cevizli kabak salatası tariflerini vereceğim. Kabak her şeye yakışan nötr bir sebze. Ben çorbadan tutunda mücverden püresine kadar her yemeğini seviyorum. Umarım sizde seversiniz.
CEVİZLİ KABAK SALATASI
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 2 orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Üzeri için 2-3 dal dereotu
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
Kabakların kabuklarını soyun. Rendenin büyük kısmıyla rendeleyin. Tavaya sıvı yağı koyun. Isıtın ve kabakları ekleyin. Yüksek ateşte karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Bir kaba yoğurdu ve mayonezi katın. Cevizi de ekleyin ve karıştırın. Soğumuş kabağı katın. Tekrar karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Afiyet olsun.
NOT: Kabak çok sulanırsa kavurmadan evvel süzün yada hafifçe sıkın. Yoğurdunuz da sulu olmasın. Salatanız servisi beklerken sulanıp tadı bozulabilir.

Perşembe, Eylül 19, 2013

Kızılcık Marmelatı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kızılcık, Marmeladı, Tarifi, reçel, lezzetli, nefis, kişniş otu, glütensiz,

Bu hafta pazara gidip reçel yapacak birkaç güzel ve değişik meyve alayım diye plan yapmıştım. Geçen gün marketin önünden geçerken kızılcıkları görünce dayanamayıp aldım. Aslında şerbetini yapmayı planlıyordum. Derken posasını ziyan etmeyim diye düşünüp posasıyla kaynattım ve sonuç: Şerbet yerine marmelat oldu. Hem şekerli hem mayhoş hem de parlak rengiyle bence çok da güzel oldu. Denemenizi öneririm. Ben bir kavanoz daha yapıp kışa saklamak istiyorum.

ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ

Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...