Salı, Aralık 03, 2013

KABAKLI HAVUÇ SALATASI

KABAKLI HAVUÇ SALATASI
4-6 Kişilik
Malzemeler
:
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kabak
  • 8-10 adet ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Havuçların ve kabağın kabuklarını soyun. Rendenin büyük kısmıyla rendeleyin.
Bir tencereye koyun ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Ocağa koyun. 
10 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunun kalmamasını sağlayın. Pişme süresinin sonunda biraz sulu olduğunu fark ederseniz 1 dakika kadar yüksek ateşte pişirin. Ilımaya bırakın.
Bir kaseye sarımsakları ezin. Yoğurdu ekleyin. Cevizi de katıp karıştırın. 
Ilıyan malzemeyi yoğurda katın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın. 
Kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağı, kırmızı biberle ocakta ısıtın. Salatanın üstüne dökerek süsleyin.

NOT: Kabak ve havucun piştiğinde sulu kalmaması gerekiyor. Ilımaya bıraktığınızda biraz eğik olarak bekletirseniz, suyu kalmışsa bir yerde birikir. Sizde onu dökebilirsiniz.
Ayrıca isterseniz bu salatayı kabak katmadan sadece havuçla da yapabilirsiniz.

Pazartesi, Aralık 02, 2013

MANTAR KURABİYE


İlk yediğim günden beri müptelası olduğum ve en sevdiğim kurabiyeler arasında yerini almış bir kurabiyedir. Isırdığınızda ağızda dağılırken o kadar güzel bir tat bırakır ki. Bildim bileli bu tadı sevmişimdir. Geçen gün hatırlayınca hemen tarifini vereyim dedim. Umarım sizde beğenirsiniz. Gerçi beğeneceğinizi zaten biliyorum. Şimdiden afiyet olsun.

MANTAR KURABİYE TARİFİ

17 Adet
Malzemeler:
  • 15  yemek kaşığı un (255 gram)
  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 5  yemek kaşığı pudra şekeri (90 gram)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kakao (süslemek için)
Yoğurma kabına tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve sıvı yağı koyun. Parmak uçlarınızla bir kaç dakika karıştırarak bulamaç haline getirin.
Sonrasında mümkünse elediğiniz unu,  vanilya ve kabartma tozunu katın.
Yoğurarak ele yapışmayan ,kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde 17 adet parça koparın. 
Yuvarlayarak yağlı kağıt kapladığınız veya yağladığınız tepsiye aralıklı diziniz. 
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Küçük bir kapağı (küçük su kapağı olabilir) kakaoya batırın ve her parçanın üstüne kakaolu halkalar yaparak mantar şekli verin.
Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında hafifi pembeleşene kadar 17 dakika pişirin.(20 dakika pişirdim biraz fazla kızardı.)
NOT: İsterseniz ceviz veya fındık parçaları da katabileceğiniz harika bir kurabiye. Ayrıca daha kızarmış seviyorsanız 20 dakika pişirin.
Isırdığınızda sert gibi gelen ama ağızda dağılacak kadar yumuşak bir kıvam oluyor. Eğer 2 katı malzemeyle yapmak isterseniz vanilya ve kabartma tozunu yine aynı miktar kullanın. Arttırmanıza gerek yok. Gerçekten çok güzel bir kurabiye. 

Cumartesi, Kasım 30, 2013

NOHUT ÇORBASI

Çorba tarifleri, çorba, Nohutlu tarifler, Meksika yemekleri, Meksika mutfağı
 Meksika mutfağından bir çorba tarifi vereceğim. Değişik, lezzetli ve tabi ki doyurucu bir çorba. Umarım beğenirsiniz.
NOHUT ÇORBASI
4 kişilik
Malzemeler:
  • Yarım tavuk göğüs
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Perşembe, Kasım 28, 2013

ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ

Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...