Yılbaşı akşamı için hazırlayabileceğiniz bol çikolatalı bir yaş pasta yapayım dedim. Nefis ve yumuşacık kakaolu kek ve arasında yoğun çikolatalı pasta kreması ile pastaya daha da lezzet veren bolca çilek koyduğum harika bir pasta yaptım.
Şunu söylemeliyim ki tadan herkes beğendi. Buna rağmen ben tekrar yapmaya karar verdim. Çünkü yoğun bitter çikolatadan oluşan kreması oda sıcaklığında çabuk erimeye başlıyordu. Pastayı ikram ettiğinizde kısa sürede yenilmesi gerekiyordu.
Yani pastayı yapıp başka bir yere götürmeniz ya da ikram için oda sıcaklığında bekletmeniz biraz zor olacaktı.
O yüzden aynı keki pastacı kreması ile denedim. Harika bir pasta oldu. İki pastanın fotoğraflarını da paylaşacağım. Değişik süslemeler yaptım. Siz pastanızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Şunu söylemeliyim ki tadan herkes beğendi. Buna rağmen ben tekrar yapmaya karar verdim. Çünkü yoğun bitter çikolatadan oluşan kreması oda sıcaklığında çabuk erimeye başlıyordu. Pastayı ikram ettiğinizde kısa sürede yenilmesi gerekiyordu.
Yani pastayı yapıp başka bir yere götürmeniz ya da ikram için oda sıcaklığında bekletmeniz biraz zor olacaktı.
O yüzden aynı keki pastacı kreması ile denedim. Harika bir pasta oldu. İki pastanın fotoğraflarını da paylaşacağım. Değişik süslemeler yaptım. Siz pastanızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
8 kişilik
Malzemeler:
- 5 adet oda sıcaklığında yumurta
- 12 yemek kaşığı un (120 gram)
- 12 yemek kaşığı toz şeker (170 gram)
- 4 yemek kaşığı süt
- 4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağından biraz fazla süt (keki ıslatmak için)
- 1 tepeleme tatlı kaşığı toz şeker (sütün içine katılacak)
- 1 kg çilek veya başka bir meyve(süslemek için)