Perşembe, Ekim 10, 2013

Palamut Tava Tarifi, Nasıl Yapılır?

palamut, tava, kızartma, balık,

Balığın bol ve taze olduğu aylardayız. Bu yararlı besini bolca tüketmemiz sağlığımız için çok önemli. Ayrıca lezzeti de düşünülünce haftada birkaç defa yememiz gerçekten çok yararlı olacaktır.vŞu sıralar raflarda palamut ve lüfer bolluğu var. 

Bugün de size balık tarifi vermeye karar verince gittim 2 adet palamut aldım. Tane hesabı satılıyorlar. Ebadına göre fiyat değişiyor. Ben büyük 2 tane aldım. Bana, kızıma ve eşime rahatlıkla yetecek.

Şimdi Palamut Tava tarifi vereceğim. En basit ve klasik tariften başlayacağım. Sonrasında diğer tarifleri de inşallah paylaşacağım. Evde balık yapmak hiç sevmediğim bir şey. Çünkü keskin kokulara karşı hassasiyetim var. Hemen başım ağrıyor. O yüzden çok fazla balık tarifi veremiyorum. Üzgünüm.

Çarşamba, Ekim 09, 2013

BROWNİ


BROWNİ
6-8 KİŞİLİK
Malzemeler :
  • 350 gr bitter çikolata
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un (140)
  • 1 + 1/4 su bardağı şeker (230 gram)
  • 1/2 su bardağı kakao (50 gram)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 5 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü veya 1 paket vanilya

Salı, Ekim 08, 2013

NOHUTLU PİLAV

NOHUTLU PİLAV TARİFİ, PİLAV TARİFİ, NOHUTLU TARİFLER, GLÜTENSİZ, KOLAY, PRATİK, KİŞNİŞ, OTU

NOHUTLU PİLAV
4 kişilik
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı su.veya et suyu.
Pirinci ayıklayın ve bir tutam tuz attığınız ılık suda 20 dakika bekletin. Sonra bol suyla yıkayıp süzün.
Pilav tenceresine sıvı yağı ve tereyağını koyun. 
Pirinci ekleyin arada karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Nohudu ekleyin.
Suyu katın. Tuzla tatlandırın.
Kaynamaya başlayınca ocağı en kısık ateşe alın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
NOT: Pilavı pişerken karıştırmayın. Pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin. Dişe gelir haldeyse 2-3 yemek kaşığı sıcak su ekleyin. 
Ocağı kapattıktan sonra temiz ince bir bezi veya kağıt havluyu tencerenin ağzına yaydıktan sonra kapağını kapatıp mutlaka demlendirin. 
Karıştırırken çatal kullanın. Çatalla karıştırmak pirinçlerin arasına hava girmesini ve yapışmamasını sağlar. Bir de isterseniz kuru soğan da katabilirsiniz ayrı bir lezzet veriyor. Ben soğanlı yapmayı seviyorum.

HAVUÇLU MANTAR ÇORBASI

Havuçlu, Mantar, Çorbası, Tarifi, Çorba tarifleri, Sağlıklı, Mantarlı, tarifler, Kişniş, Otu

HAVUÇLU MANTAR ÇORBASI

4  kişilik
Malzemeler:

  • 8 orta boy mantar (400 gr)
  • 2 orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su veya et suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 6-7  dal dereotu

ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ

Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...