Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmek için harika bir yöntem. Aslında sucuklu ve peynirli bir şeyler yapacaktım ama son dakika tatlı krizim tutunca bu muhteşem tatlı ortaya çıktı. İlk ılıkken tattım. Güzeldi ama buzdolabında geceye kadar bekledikten sonra bir de sabah tattığımda lezzeti harika olmuştu. Eğer yapacaksanız mutlaka buzdolabında 6-10 saat bekletip sonra yiyin. Çok beğeneceksiniz. İçine evde bulunan malzemelerden kattım. Bayramdan kalma beyaz ve sütlü çikolatalar, biraz damla çikolata sonra hurma ve kuru üzümle biraz ceviz. Sonuç muhteşem bir tatlı oldu. Üstü çıtır içi ise yumuşacık. Ha bu arada bu tür tatlılara ekmek pudingi veya bayat ekmek suflesi de deniliyor.
Pazar, Ağustos 16, 2015
Perşembe, Ağustos 13, 2015
Kinoalı Yoğurt Çorbası
Kinoalı Yoğurt Çorbası Tarifi

Malzemeler:
- 8 çorba kaşığı kinoa
- 7 su bardağı su
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Kinoayı 6 su bardağı su ile tencereye koyun ve kaynayınca ocağı kısıp 10 dakika kadar pişirin.
- O sırada yoğurdu, yumurtayı ve nişastayı bir kapta iyice karıştırın. Kalan 1 su bardağı suyu da ekleyin.
- Kinoa 10 dakika piştikten sonra sıcak suyundan 1-2 kepçe alın ve yoğurdun içine katıp karıştırın. Ilınmış yoğurdu bir yandan karıştırarak yavaşça kinoalı suya ekleyin. Yoğurdun kesilmemesi için tekrar kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynayınca ateşi biraz kısıp 10 dakika daha pişirin.
- Kuru soğanı incecik kıyın. Tereyağını ve sıvı yağı eritip soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru naneyi ekleyin ve ocağı kapatın.
- Pişmekte olan çorbaya naneli soğanı katın. Ocağı kapatın. Tuzu ekleyin. Karıştırın. 5-6 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Pazar, Ağustos 09, 2015
Çarşamba, Ağustos 05, 2015
KAKAOLU CEVİZLİ ŞEKERPARE
Bayramda yaptığım tatlıydı. Biraz vaktimin kısıtlı olmasından, biraz tembelliğimden yazamamıştım. Çok lezzetli olduğu ve ikram ettiğim herkes beğendiği için geç de olsa sizlerle paylaşmak istedim.
Kakaolu Şekerpare Nasıl Yapılır?
Kaç Kişilik?
24 adet 8-12 kişilik
Malzemeleri:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket (250 gram) tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/4 limonun suyu
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ
Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...