Salı, Temmuz 16, 2013

DOMATESLİ YOĞURT ÇORBASI

DOMATESLİ, YOĞURT, ÇORBASI, TARİFİ, DİYET, SAĞLIKLI, ÇORBA TARİFLERİ, KİŞNİŞ

Evdeki bir kaç kaşık kalan yoğurdu değerlendirmek istedim. Aklıma bu tarif geldi. İçimi ferahlatıcı hafif bir çorba ortaya çıktı. Yapımı çok basit, malzemesi az ama lezzeti tam tersine çok zengin bir tarif. Yapmanızı öneriyorum. Bugün vereceğim iftar menüm, Domatesli Yoğurt Çorbası,  Kabak Beğendili Kuzu İncik, Kayısı Kompostosu, Salata.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Muhallebili, kadayıf, Tatlısı, Tarifi, nefis, sütlü tatlı, kişniş otu, misafir, ikram, çay saati

Bugün tarifini vereceğim tatlı, davet sofralarınızda rahatlıkla yapacağınız çıtır çıtır ve arasında yumuşacık "muhallebi" ile misafirlerinizin tarifini isteyeceği türden bir "tatlı". Umarım siz de çok beğenirsiniz.

Pazar, Temmuz 14, 2013

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI


Dün akşam iftarda dışarıda olmamız nedeniyle hiç bir tarif paylaşamadım. o yüzden bugün 3  tarif paylaşacağım. Bu akşamki menümde Erişteli yoğurt çorbası, kabak püreli  tavuk, pirinç pilavı, Deniz Börülcesi salatası ve Muhallebili kadayıf tatlısı var. Tavuk, salata ve tatlıyı sizlerle paylaşacağım. İlk tarifim lezzetler karışsın diye erkenden yaptığım Deniz Börülcesi Salatası. İşte tarifi.
DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 2 demet deniz börülcesi
  • 2-3 adet sarımsak
  • 1/2 adet limon suyu
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Deniz börülcesinin topraklı kök kısımlarını kesin. İçinde kararmış çürümüş dallar varsa ayıklayın.
Kalanı bol suda bir kaç defa yıkayın. Üzerlerini örtecek kadar su koyduğunuz bir tencerede kaynayınca altını kısıp, 10 dakika kadar pişirin. o sırada börülcelerin sığacağı büyüklükte bir kaba buzlu veya soğuk su hazırlayın.
Pişen börülceleri süzerek buzlu suyun içine alın. Buzlu suda şoklama börülcelerin renklerinin canlı kalmasını sağlayacaktır. 1-2 dakika sonra iyice süzün ve bir kaba çıkarın. 
Bundan sonrası birazcık zahmetli. Deniz börülcesinin içinde incecik ama ağza gelince rahatsız edici sert dallar vardır.(yandaki resimdeki)
Bunların tek tek çıkarılması gerekir. Dallar, bir ucundan tutarak yumuşak kısımları yavaşça itekleyerek sıyırdığınız zaman kendiliğinden çıkacaklardır.
Bütün dalları tek tek aynı işlemden geçirin. Bittikten sonra bir kez daha inceleyip aralarında gözden kaçan saplar olmamasına dikkat edin.
Derin bir kaseye sarımsakları ezin. Zeytinyağını ve limon suyunu da ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra Deniz börülcesini ekleyin. Tekrar karıştırın. Servis yapın
NOT: Öncelikle çok tuzlu bir sebze olduğu için, kesinlikle tuz katmayın. Bol suda yıkayın. Hatta 5-6 dakika suda bekletin. Ve yukarıda da dediğim gibi içlerindeki sert dalları iyice temizleyin. Sağlığa çok yararlı bir sebze olduğu için mümkün olduğunca çok yemelisiniz. Limon ve zeytinyağının miktarı zevkinize kalmış. Afiyet olsun.

Cuma, Temmuz 12, 2013

KÖY ÇORBASI

 bulgurlu tarifler, çorba,  köy, Patatesli Tarifler, sağlıklı yaşam, Kişniş otu
Bugün yataktan kalkma konusunda tembellik yapınca saatler o kadar çabuk geçmeye başladı ki, kızıma söz verdiğim için dışarı çıktığımızda saat çoktan 3,5 olmuştu. O yüzden eve geri gelmemiz geç vakte kaldı. Bende bugünkü tarifimi vermeye geciktim. Şimdi bir yandan bugünkü yemeklerimi pişiriyor, bir yandan vereceğim tarifi yazmaya çalışıyorum. Dün İftar menümde Köy Çorbası, Saç kavurma, pilav, semizotu yemeği ve salata vardı. Tarifini vermek için Köy Çorbasını seçtim. Çünkü çok lezzetliydi. İşte tarifim.

ERİŞTELİ SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ

Değişik tariflere karşı aşırı ilgim var. Çoğu zaman bu huyumu sevsem de bazen keşke olmasaydı diyorum. Nedeni ise genelde pek ilgi çekmemele...