Pazartesi, Nisan 28, 2014

Baharatlı Kuru Köfte

Kuru Köfte tarifi, Mitite Köfte nedir, Nasıl Yapılır, Köfte tarifleri
Aslında bu köftenin adı Mitite köfte idi. Mitite köfte fındıktan biraz büyük yapılan kokteyl köftelere denir. Açık büfe ve brunchda ikram edilen minik köfteler Mitite köfte oluyor. 
Ben Mitite köfteleri büyük hazırlayarak akşam yemeği olarak sundum. İki türlüde lezzetli oluyor. Siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. ister minik ister büyük.

Pazar, Nisan 27, 2014

ÇILBIR


Birazdan tarifini vereceğim yemek, çok ama çok kolay yapılıyor. Evde yemek yapacak malzemeniz yok ise, ya da canınız uzun uzadıya bir yemek yapmak istemiyorsa ya da zamanınız kısıtlı ise Çılbır, 5-6 dakikada yapılacak ideal bir yemek.
Yumurta, yoğurt ve birazda yağla, kırmızı pul biber. Malzemeler her evde bulunabilecek şeyler. Bugüne kadar hiç denemediyseniz mutlaka deneyin derim. Kolay yemek, tembel yemeği, bekar yemeği hatta öğrenci yemeği diye adlandırılan çılbırı çok beğeneceksiniz.

Cumartesi, Nisan 26, 2014

Körili Soya Soslu ve Fıstıklı Tavuk

Körili, Fıstıklı, Tavuk, Tarifi, Tavuklu tarifler, Tavuk yemekleri, Kişniş Otu
Nedense köriye, ilk tattığımdan beri içim hiç ısınmadı. Kesinlikle benim damak zevkime hitap etmiyor. Oysa bir çok baharatın birleşmesinden oluşan tam bir şifa kaynağı.
Sanırım her zaman dediğim gibi keskin kokulara karşı bir rahatsızlığım var. Köri de biliyorsunuz hakikaten keskin kokulu bir baharat. Hemen başım ağrımaya başlıyor. O yüzden körili yemekleri pek sevmiyorum. Mecbur kalmadıkça da yemiyorum.
Sevmediğim yemeklerden söz etmişken, ikinci sırada deniz mahsullü makarna geliyor. Aman mecbur kalmadıkça yemeyeceğim bir yemek.
Olmadı, onunla da hiç barışamadım. Oysa İspanya'da paella yemiştim ve çok beğenmiştim. Demek ki deniz mahsullü pilavla bir sorunum yok. Ama aynı malzemeler makarnaya katılınca benim için işkence oluyor. Komik bir şey. Hala çözemedim.
Neyse kendimden bu kadar bilgi verdikten sonra şimdi vereceğim tarife geçelim. Her ne kadar ben fazla tercih etmesem de sevenler olduğunu bildiğim için sizlere bugün güzel bir soslu, baharatlı, kremalı tavuk tarifi vereceğim. Umarım beğenirsiniz.

Pazartesi, Nisan 21, 2014

TABULE

TABULE, SALATA, KISIR, VEJETARYEN TARİFLER, DİYET, KOLAY, YEMEK, TARİFLERİ, KİŞNİŞ, BULGURLU
Tabule, gördüğünüzde kısıra benziyor diyebileceğiniz yediğinizde kısıra benzemediğini anlayacağınız bir salata. Bol yeşillik ve birazda bulgurdan oluşuyor.
Kısır ile tabulenin arasındaki fark nedir derseniz. İkisinin arasındaki en bariz fark, tabulede salça kullanılmıyor. Kısırda ise salça kullanılıyor.
Ayrıca kısır bulgur salatası,  Tabule ise bulgurlu yeşillik salatasıdır.
Tabule, Tabbule veya tabbouleh diye yazılan ve okunan bulgurlu salata, sofralarımıza Lübnan mutfağından girmiş. Biliyorsunuz Lübnan mutfağı bizim damak zevkimize hitap eden en güzel mutfaklardan birisidir.
Salata severlerin mutlaka denemesi gereken bu çok lezzetli salata, tam bir sağlık deposu. ve bol C vitamini barındırıyor. Her kitapta, her sitede karşılaşınca bari ben de tarifini vereyim dedim.

Cumartesi, Nisan 19, 2014

KREP

KREP, TARİFİ, NASIL, YAPILIR, ÇAY, SAATİ, KAHVALTILIK, TARİFLER, İKRAM, KİŞNİŞKrep, yine uzun zamandır vermeyi düşündüğüm ama her defasında araya başka tarifler girdikçe unuttuğum bir tarif.
Geçenlerde Migros'ta 50 Tl üzeri alışveriş yapanlara 5 Tl'ye krep tavası veriyorlardı. Hemen aldım. Çok hafif ve güzel bir tava. Çok güzel krepler hazırlanıyor. Omlet de harika oluyor.
Şimdi tarifini vereceğim krep tat açısından nötr olduğu için her türlü malzemeyle harika gidiyor. İster bal, ister peynir, ister fındık kreması, ister ballı fıstık kremalı. Bu malzemeler saymakla bitmez. Reçelle, pekmezle yani herşeyle ikram edebileceğiniz bir hamurişi.

Perşembe, Nisan 17, 2014

AYVA TATLISI

Ayva Tatlısı, Cevizli, Kaymaklı, Ayva, Tatlı, Tarifleri, Nefis, Kolay,Uzun zamandır bugün yaparım yarın yaparım derken bunca zamandır yapamadığım tabi o yüzden de hala blogumda tarifi olmayan ayva tatlısını nihayet paylaşabileceğim.
Geçenlerde sevgili İclal ablam sohbet arasında ayva tatlısını nasıl yapıyorsun dedi. Ben de klasik tarifi verince bir de böyle dene diyerek, bana öyle değişik bir pişirme taktiği verdi ki hemen denedim. Gerçekten de güzel oldu.  Umarım sizde çok beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Bu arada İclal ablama çok teşekkür ediyorum.
AYVA TATLISI
4 parça (2-4 kişilik)
Malzemeler:
  • 2,5 adet orta boy ya da büyük boy ayva
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 adet yanmaz fırın poşeti
  • Ayvalardan çıkan çekirdekler
  • 1 adet tarçın çubuğu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı un
  • Ceviz içi veya krem şanti veya kaymak(üzeri için)
Ayva Tatlısı, Ayva, Tatlı, Tarifleri, Nefis, Kolay, Glütensiz, Vejetaryen,Ayvaların kabuklarını soyun. Uzunlamasına ikiye bölün. 4 tanesinin orta çekirdekli kısmını bir kaşık veya bıçak yardımıyla dikkatlice oyun.
3.ayvanın yarısını rendeleyin. Piştikten sonra ayvaların oyulmuş kısımlarına dolduracağız. Kalan yarım ayva da göz hakkıdır. Yiyebilirsiniz. Ben yedim.
Ayvalardan çıkan çekirdekleri ayırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yanmaz fırın poşetine bir çay kaşığı unu koyun. İyice çalkaladıktan sonra unun fazlasını dökün. Ayvaları yan yana yerleştirin.
Ortadaki oyuk kısımlarına toz şekeri ve karanfilleri yerleştirin. Yan kısıma da rendelediğiniz ayva püresini ve tarçını yerleştirin.
Ağzını poşetin teliyle yok ise düğümleyerek kapatın.
Üst kısmına bıçağın ucu ile 3-4 tane küçük delik açın.
Fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Fırını kapattıktan sonra ayvalı poşeti fırında bırakın. Akşam yaptıysanız sabaha kadar, sabah yaptıysanız akşama kadar kalabilir. Bu süre içinde şeker ve tatlar ayvaya iyice geçecektir.
Sonrasında buzdolabına koyarak servis zamanına kadar soğumasını sağlayın.
İster ceviz içi ile ister kaymak veya krem şanti ile servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Şeker miktarını herkes beğendi. Ne çok tatlı ne çok ekşi tam kıvamında. Umarım sizde beğenirsiniz.
Bu arada fırın poşetiniz yoksa hiç önemli değil. Aynı malzemeleri tencereye koyup, içine 1 çay bardağı su ekleyip yine 30-35 dakika pişirmeniz yeterli. Sonrasında yine bir müddet bekletirseniz tatlar iyice ayvaya geçmiş olur. Yine aynı lezzeti yakalarsınız.