Pazartesi, Temmuz 21, 2014

ÇİLEK SOSLU DONDURMALI YAZ TATLISI

Bugün çok hafif bir tatlı yaptım. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinletecek ve keyifle yenilecek bir tatlı. Meyveli ve dondurmalı, hem tatlı hem mayhoş. Bence harika oldu. Canınız tatlı çektiğinde bu tür hafif tatlılar her zaman en idealidir. İsterseniz içine katılan dondurma yerine hafif bir muhallebi yapıp onunla hazırlayabileceğiniz bir tatlı.
ÇİLEK SOSLU  DONDURMALI YAZ TATLISI
5-7 kişilik
Malzemeler:
  • 400 gram çilek
  • 2 orta boy yeşil elma
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 400-500 gram vanilyalı ya da Maraş dondurması
  • 10-15 adet kadar yulaflı ya da kakaolu bisküvi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 6-7 adet çilek (süs için)
Çileklerin sap ve yapraklarını temizleyin. Bolca yıkayın. Süzün.
Yeşil mayhoş elmaların kabuğunu soyun ve rendeleyin. Çileklere ekleyin. Toz şekeri de  ilave ettikten sonra blendırdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Ocağa koyup 5-6 dakika kadar pişirin. Limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Soğumaya bırakın.
Soğuyan çilekli sosu servis edeceğiniz kaplara eşit şekilde  paylaştırın.
Daha da soğuyup hafif katılaşması için buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Bisküvileri iyice ezerek un haline getirin.
Servis edeceğiniz zaman çilekli sosun üzerine dilediğiniz kadar dondurma koyduktan sonra üzerine, ufalanmış bisküviden serpin.
Çilekle süsledikten sonra dondurma erimeden servis edin. afiyet olsun.
NOT: Dondurmayı kaplara koymadan 10 dakika evvel çıkarırsanız, hafif yumuşamış olur ve rahatlıkla sosun üzerine koyabilirsiniz. 
Yine çilekli sosu buzdolabında 1-2 saat bekletirseniz özellikle yüzeyi sertleşeceği için dondurmayı rahatlıkla üstüne yerleştirebilirsiniz.
Bu tatlıyı bir kaç değişik şekilde hazırlayabilirsiniz. Mesela kabın en altına sos yerine 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı ile karıştıracağınız ufalanmış bisküviyi taban olacak şekilde yerleştirin. Üzerine dondurmayı ekleyin. En üste de çilekli sos koyarak bu güzel tatlıyı tamamlayın.
Yine bir önerim de bu tatlıyı dondurma yerine muhallebi ile yapabilirsiniz. Hangi şekilde yaparsanız yapın hepsi de çok lezzetli oluyor. Tarif ve öneriler benden damak zevkinize göre yapmak sizden. 
Afiyet olsun.

İFTAR MENÜSÜ 12

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI
En sevdiğim çorbalardan birisidir. Bol şehriye patates, havuç ve yanında da limon. Hepsi bir arada çok lezzetli bir çorba oluyor. İftar içinde hem sebzeli hem de doyuruculuğu ile ideal bir çorba.
Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan
                                                          Tarif için burayı tıklayınız

RULO KÖFTE
Yine sağlıklı bir yemek. İçinde hem et hem de bolca sebze var. Ayrıca yanın da servis edilen patates püresi de lezzeti ile köfteyi tamamlıyor.
Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan
                                                                Tarif için tıklayınız.

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
Zeytinyağlı yaprak sarma için söylenecek bir şey yok. Tek kelime ile şahane. Yedikçe yiyesiniz gelecek bir zeytinyağlı. Rulo köfteye de yakışacak tamamlayacak bir yemek.
Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan
                                                           Tarif için burayı tıklayınız

ŞEFTALİLİ KREMALI TATLI
Bu tatlı çok hafif bir tatlı. Ancak siz şimdi içinde glutensiz unla yapılmış kedi dilleri var diyebilirsiniz. Kedi dillerini ister normal unla kendiniz yapın ki aynı tarif ile yapacaksınız. isterseniz hazır kedi dili alıp bu güzel tatlıyı yapabilirsiniz. Şeftali yerine de kayısı, mango gibi başka meyveler kullanabilirsiniz.
Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan
                                                        Tarif için burayı tıklayınız

Bugünkü menümüz bu şekilde. Umarım beğenmişsinizdir. Şimdiden afiyet olsun. 

Cuma, Temmuz 18, 2014

İFTAR MENÜ 11

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI
Nefis bir çorba. Herkesin keyifle içeceği bir çorba.
Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan
                                                               Tarif için tıklayınız
SEBZELİ BİFTEK
İçinde hem et hem de çeşitli sebzeler var. Çok dengeli ve doyurucu bir yemek.
Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan
                                                               Tarif için tıklayınız
KABAKLI BULGUR PİLAVI
Bu sefer bulgur pilavı vermek istedim. Hem de içinde kabak var. Ama kabak kendini hiç hissettirmiyor. Çok harika bir lezzet veriyor. Yine de ben pirinç pilavı isterim derseniz sade, arpa şehriyeli, havuçluÖzbek pilavı, bademli ve Şam fıstıklı pilav, iç pilav ve nohutlu pirinç pilavı tariflerimden birisini seçebilirsiniz.
Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan
                                                         Tarif için burayı tıklayınız
GAVUR DAĞI SALATASI
Bu salata tek kelimeyle bir harika. Nar ekşisi ve cevizin lezzet üzerine lezzet kattığı ve benim en çok sevdiğim salataların başında gelir. Nar bulamazsanız önemli değil. Nar ekşisi zaten tüm lezzetini veriyor.
Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan
                                                             Tarif için tıklayınız
REVANİ
Çok basit ve kek yapar gibi 20 dakika da yapabileceğiniz nefis ve hafif bir tatlı. Bayram içinde önereceğim tatlılardan.
Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan

                                                                   Tarif için tıklayınız.

Perşembe, Temmuz 17, 2014

Sebzeli Fırın Köfte

Sebzeli Fırın Köfte Tarifi, Pür lezzet nedir, nasıl yapılır, köfte tarifleri
Diğer adıyla Pür Lezzet ancak Pür Lezzette köfte, patates ve patlıcanın kızartma aşaması var.Ben çiğden yaptığım için adını sebzeli fırın köfte koydum. Hem lezzetli hem et ve sebzeyi içinde barındırdığı için dengeli bir yemek. Ben çok beğenerek yapıyorum.  Bazen köfteyi ve yanına da sebzeleri kızartmaktan sıkılıp bu şekilde sulu yemeğini yapıyorum. Fırında da pişince enfes oluyor. İsterseniz aynı yemeği biftek gibi ince ve çabuk pişebilen parça etle de yapabilirsiniz.Sebzelerle dizmeden önce tavada hafifçe kızartarak hem yumuşamasını hem de daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Salı, Temmuz 15, 2014

İFTAR MENÜSÜ 10

Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan
Evet yine nefis ve dengeli bir tarif paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz. Hepsi kolay tarifler.

Pazartesi, Temmuz 14, 2014

Vişne Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?

vişne, reçeli, tarifi, kişniş, otu, kış, hazırlıkları,

Vişneler tükenmeden birazcık reçel yapayım istedim. Hem sizlere tarifini vermek için hem de evde benden başka reçel yiyen olmadığı için katkısız küçük bir kavanoz vişne reçelim olsun.