Salı, Eylül 29, 2015

ELMALI CEVİZLİ MİLFÖY

Elmalı, Cevizli, Milföy, Tarifi, Çay, İkram, Kahvaltılık, Misafir, Nefis, Kişniş
ELMALI CEVİZLİ MİLFÖY
8 Kişilik
Malzemeler:
Elmalı, Cevizli, Milföy, Tarifi, Çay, İkram, Kahvaltılık, Misafir, Nefis, Kişniş
  • 8 adet milföy hamuru
  • 3 adet yeşil elma
  • 1 avuç ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı su 
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurtanın sarısı

Çarşamba, Eylül 23, 2015

Cevizli Kadayıf Tarifi

Kadayıf tarifi, Kadayıf tatlıları çeşitleri, kadayıf Tatlısı Tarifi, Kadayıflı tatlı, Kadayıflı

CEVİZLİ KADAYIF TATLISI

8 Kişilik
Cevizli kadayıf tatlısı, Tatlı tarifleri, Şerbetli Tatlı Tarifleri, Tarifler, Çay saati, İkram, Ramazan, İftar, KişnişMalzemeler:

  • 500 gram çiğ tel kadayıf
  • 300 gram tuzsuz tereyağı veya sadeyağ
  • 250 gram ceviz içi
Şerbeti İçin:
  • 1 kg. toz şeker
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Ceviz içini ince parçalar halinde parçalayın. Tereyağını eritin. Şerbeti hazırlamak için toz şekeri ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp 25 dakika kadar kaynatın. Sonra limon suyunu ekleyip, bir dakika kadar kaynatıp ocağı kapatın.
Fırını alt-üst programına ve 175 dereceye ayarlayın.

Pazar, Eylül 20, 2015

Pazılı Yoğurt Çorbası

Yoğurt Çorbası, Çorba, Pazılı tarifler, Glütensiz tarifler, Sağlıklı tarifler, Kişniş
Pazıyı seviyorsanız bu çorbayı çok seveceksiniz. Bu çorba gerçekten çok güzel oluyor. Yoğurtlu ve yarmalı ya da börülce bir çorbaya pazı gibi bir sebze girince lezzetli bir çorba olmuş. Deneyin derim. Çorbayı mutfağınızdan eksik etmeyin. Bence çorba sağlık demek. Lezzet demek. İçimizi ısıtmak demek. İçin. Sağlık için için :)


Pazılı Yoğurt Çorbası Tarifi

5-6 kişilik
Malzemeler:

  • 1 demet pazı (20-25 adet)
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı kuru börülce( yarma buğday da kullanabilirsiniz)
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber veya tatlı toz biber

Cumartesi, Eylül 12, 2015

MUZLU RULO PASTA

Önceki tariflerimi takip ediyorsanız geçenlerde süt reçelinin tarifini vermiştim. İşte o süt reçeli küçük bir kavanozda pasta için kullanılmayı bekledi durdu. Sonunda rulo pastada kullanmaya karar verdim. Bence güzel oldu. Siz de süt reçelini beğenip yapıyorsanız kahvaltılarda ekmeğe sürmenin haricinde böyle bir pastada iç malzeme olarak kullanabilirsiniz. Tek başına biraz fazla tatlılık veren bir reçel. O yüzden muz gibi yumuşak  lezzeti olan meyvelerle birlikte kullanırsanız harika olur.

Cuma, Ağustos 28, 2015

KREMALI MANTARLI TAVUK

Kremalı, Mantarlı, Tavuk, Tarifi, Et yemekleri, Kişniş otu, Lezzetli
KREMALI MANTARLI TAVUK
4 kişilik
Malzemeler:
  • 800 gram tavuk göğsü veya kemiksiz ızgara but
  • 400 gram mantar
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay  kaşığı tuz
  • 1/4 su bardağı su
  • 3-5 yaprak fesleğen
  • 5-6 dal frenk soğanı (isteğe bağlı)
Marine için:
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 veya 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. (yağlı kısımlar varsa temizleyin) 
Marineyi hazırlamak için hardal, zeytinyağı, karabiber ve tuzu yayvan bir kapta karıştırın ve tavuk parçalarını katın. İyice karıştırıp yarım saat kadar bekletin. 
Kremalı, Mantarlı, Tavuk, Tarifi, Et yemekleri, Kişniş otu, Lezzetli
O sırada mantarların kabuklarını soyun. Büyük parçaları 2 veya 3 parçaya bölün. Sarımsakları ezin.
Tavaya sıvı yağı ekleyin. Isınınca mantarları ilave edin. Yüksek ateşte karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Sarımsakları ekleyin. 1 dakika kadar daha soteledikten sonra mantarları bir tabağa çıkarın.
Kremalı, Mantarlı, Tavuk, Tarifi, Et yemekleri, Kişniş otu, Lezzetli

Mantarları sotelediğiniz tavayı temizlemeden tavukları koyun. Yine yüksek ateşte pembeleşene kadar yaklaşık 6-7 dakika soteleyin. Arada karıştırmayı unutmayın. Kızaran tavuklara mantarları ekleyin. (mantar beklerken sulanmış ise suyunu süzün) 2-3 dakika da birlikte soteleyin. Kremayı ilave edin. Karıştırın. Suyu ve tuzu da ekleyip krema yoğunlaşana kadar 3-4 dakika pişirin. Ocağı kapatın. İncecik kıydığınız fesleğeni ekleyin. 1-2 dakika dinlendirdikten sonra ister sade pilav isterseniz makarna ile servis edin. Servis ederken ince kıyılmış frenk soğanı ile süsleyebilirsiniz.
Kremalı, Mantarlı, Tavuk, Tarifi, Et yemekleri, Kişniş otu, LezzetliŞimdiden afiyet olsun.
NOT: Tavuk etini marine ettiğimiz için yağsız kısmından seçin. Tavuk göğüs ya da kemikleri alınmış but güzel oluyor. Tuz ve karabiberin miktarı size kalmış.
Ayrıca ben kremayı biraz fazla çektirdim. Ama siz hafif sulu isterseniz öyle de çok güzel oluyor. 
Hatta isterseniz servis ederken üzerine parmesan peyniri veya kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pazar, Ağustos 16, 2015

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat, Ekmek,Tatlısı, Tarifi, Tatlı, Kolay, Tarifler, Lezzetli, Nefis, Pratik, Kişniş Otu, Blogu
Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmek için harika bir yöntem. Aslında sucuklu ve peynirli bir şeyler yapacaktım ama son dakika tatlı krizim tutunca bu muhteşem tatlı ortaya çıktı. İlk ılıkken tattım. Güzeldi ama buzdolabında geceye kadar bekledikten sonra bir de sabah tattığımda lezzeti harika olmuştu. Eğer yapacaksanız mutlaka buzdolabında 6-10 saat bekletip sonra yiyin. Çok beğeneceksiniz. İçine evde bulunan malzemelerden kattım. Bayramdan kalma beyaz ve sütlü çikolatalar, biraz damla çikolata sonra hurma ve kuru üzümle biraz ceviz. Sonuç muhteşem bir tatlı oldu. Üstü çıtır içi ise yumuşacık. Ha bu arada  bu tür tatlılara ekmek pudingi veya bayat ekmek suflesi de deniliyor.