21 Şubat 2015 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

Bir kaç ay evvel 1 paket kemalpaşa tatlısı almıştım. Yapmaya fırsat bulamadığım için hala dolapta duruyordu. Nihayet sıra ona geldi. Bir yerde muhallebili yaptıklarını görmüştüm. Muhallebili etimek tatlısı gibi. Etimek yerine kemalpaşa kurabiyelerini kullanıyorsun. Yapımı çok kolay olduğu için yarım saatte yaptım. Akşama kadar buzdolabında beklettim. Harika hafif bir sütlü tatlı oldu. Değişiklik sevenler için harika bir tatlı.
(Bu sabah yazımın sadece fotoğraf seçme ve yayınlama aşaması kalmıştı ki telefonumdaki  en son çektiğim ve hala yayınlamadığım 2 tarife ait fotoğrafların silindiğini fark ettim. Benim için çok moral bozucu bir şey. Tek sevindirici olan son anda tatlıma ait bu küçük fotoğrafı bulmam oldu. İnstagram için küçülterek ayarlama yapmışım. Tabi tatlının aşamalarına ait fotolar maalesef yok. Fakat çok basit bir tatlı olduğu için aşama fotoları olmadan koyuyorum. En kısa zamanda tekrar yapıp daha ayrıntılı ve güzel fotolar paylaşacağım :(( 
MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
8 kişilik
Malzemeler:
  • 1 paket kemalpaşa tatlısı (16 adet)
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Hindistan cevizi, ceviz, tarçın gibi malzemeler(süslemek için)
Muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 7 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbet İçin:
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı suyu ve 1 su bardağı toz şekeri bir tencereye koyun ve ısıtın. Kaynamaya başlayınca kemalpaşaları içine atın. Ocağın altını kısıp kemalpaşalar yumuşayıp şişene kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. (Pişme süresi markaya göre değişiklik gösterebilir veya hepsi aynı anda şişmeyebilir. Erken yumuşayanları fark ettikçe çıkarın.)
Çıkardığınız kemalpaşaları bir borcama dizin.(Benim borcamım 20-30 cm. dikdörtgen borcamdı) Şerbetten kaldıysa kemalpaşaların üstüne dökün. Soğuyana kadar bekleyin. 
Muhallebi için sütü bir tencereye koyun. Yumurtayı, toz şekeri, un ve nişastayı ekleyin. İyice karıştırıp pütürsüz hale getirin. Ocağı yakıp devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5-6 dakika pişirmeniz yeterlidir.
Pişen muhallebiye ocağı kapattıktan sonra vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Ilıyına ve kremamsı hale gelene kadar çırpın.
Muhallebiyi kemalpaşaların üstüne dökün. Ceviz, hindistan cevizi, fındık, Antep fıstığı veya rende çikolata gibi malzemelerle süsleyin. 
Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis edin. Afiyet olsun. 
NOT: Tatlıyı akşamdan yapıp ertesi güne kadar bekletirseniz bütün tatlılar gibi çok daha lezzetli oluyor.

2 yorum:

  1. Yiyebilmeyi çok isterdim ama ölümüne diyetteyiz :) emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Keşke bende sizin kadar kararlı olabilseydim. Her sabah diyete karar veriyorum. Öğlen olduğunda ertesi güne erteliyorum. :))

      Sil