Bu hafta limonata ile başlamışken limonlu tarifler haftası yapmaya karar verdim. ikinci tarifim hemencecik yapabileceğiniz harika bir kurabiye tarifi. Limonlu tarifleri seviyor iseniz kurabiyemi de beğeneceksiniz demektir.
Ben tarifin yarısını yaptım. Çünkü bize çok fazla gelecekti. Daha evvel fazlaca yapar. Hem komşulara verirdim. Hem de dondurucuya koyardım. Yaz zamanı apartmanda in cin top oynuyor. Dondurucum ise yakın bir zamanda bir anda bozulup içindeki tüm malzemem mahvolunca artık depolama işinden de vazgeçtim. Ayrıca çok olunca hepsini bitirene kadar aklımdan hiç çıkmıyorlar :) O yüzden en iyisi yarısını yapmak oldu. İşte tarifi:
Pazartesi, Temmuz 31, 2017
Pazar, Temmuz 30, 2017
ÇOK BASİT VE LEZZETLİ ÜÇ RENKLİ BÖREK
ÜÇ RENKLİ BÖREK TARİFİ:
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 5 adet havuç
- 500 gram ıspanak
- 250 gram beyaz peynir
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Havucu rendeleyin ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve biraz da tuz ekleyerek 5-6 dakika kavurun.
Ispanağı da sert saplarını ayıkladıktan sonra ince doğrayın. Yine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir tutam tuz ile 5-6 dakika suyu çekene kadar orta ateşte kavurun.
Beyaz peyniri bir çatal yardımı ile ezin.
Sıvı malzeme için süt, yumurta ve sıvı yağı 1 çay kaşığı tuz ile çırpın.
Yufkayı serin. Üzerini sıvı malzemeyle ıslatın.
2. yufkayı üzerine serip onu da biraz ıslatın. I her yerine ıspanağı yayın.
3. yufkayı üzerine örtün. Sütlü malzemeyle ıslatın. Havucu yayın.
En son yufkayı üzerine örtün. Islatıp, beyaz peyniri yayın.
Size yakın kısmından başlayarak rulo şeklinde sarın.
Ortadan ikiye bölüp, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan sıvı malzemeden dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hazır yufkayla yapıldığı için kolay yapılıyor. İsminin üç renkli olması içine katılan malzemelerin renginden. Hem görseli hem de lezzeti ile herkesin beğeneceği bir börek. Mutlaka deneyin derim.
Şimdiden afiyet olsun.
ZENCEFİLLİ BALLI LİMONATA
Limonatanın her çeşidi nefis oluyor. Sadesi, nanelisi, elmalısı veya çileklisi ve bir çok meyvelisi. Bugün vereceğim limonata ise zencefilli ve ballı yapıldı. Zencefilin faydalarını düşünürsek, bal ve limon suyuyla birleşince hem nefis hem de şifalı bir içecek ortaya çıkıyor. Yazın buz gibi ve ferahlatıcı bir içecek olarak favoriniz olabilir.
Çarşamba, Temmuz 26, 2017
MUHALLEBİLİ İNCİRLİ CEVİZLİ KEK
MUHALLEBİLİ CEVİZLİ "KEK"
4-8 kişilik
Malzemeler:
4-8 kişilik
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 6-7 adet kuru incir
Cumartesi, Temmuz 22, 2017
PEYNİRLİ CEVİZLİ POĞAÇA
PEYNİRLİ CEVİZLİ "POĞAÇA TARİFİ"
10 kişilik
Malzemeler:
10 kişilik
Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 150 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (yaklaşık)
Pazartesi, Temmuz 17, 2017
Fincan Tatlısı
Çok pratik bir tatlı olduğu için yapmak istedim. Evde bayramdan kalan çikolata vardı. İçine onlardan koyarım diye düşündüm. Sonra bir tane muz ve bir pakette kakaolu bisküvi vardı. Derken onları da ezip lezzetli toplar yaptım. Fincan
tatlılarının içine bunları yerleştirdim.
Sizler ister sade ister meyve koyarak veya benim gibi çikolata veya meyveli bisküvili toplar yaparak koyabilirsiniz. Her türlü çok nefis olacaktır. Şekli de çok güzeldi. Çok beğendim.
İşte tarifi:
"Fincan Tatlısı Tarifi"
12 Adet
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt
- 3/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 100 ml krema
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi (süslemek için)
Tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın. 5-6 dakika pişirin. Kaynarı çıkınca ıslattığınız fincanlara biraz koyun. Ortasına istediğiniz bir malzeme yerleştirin. Üzerini tekrar muhallebi ile doldurun. Soğuması için buzdolabında bir kaç saat bekletin.
Servis edeceğiniz zaman fincanı ters çevirip tatlıyı çıkarın. Hindistan cevizine bulayın. Üstünü meyveyle süsleyin. Servis edin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)