Salı, Ağustos 15, 2017
Pazar, Ağustos 06, 2017
LİMONLU SORBE
Ve bu haftaki Limonlu Tariflerin sonuncusu olan Limonlu Sorbeyi sizlerle paylaşıyorum. Yarın bir terslik olmazsa 1 haftalığına yurt dışına bir gezi programı yaptık. Kızımla birlikte Brüksel ve Amsterdam'a gidiyoruz. İstanbul'un yapış yapış sıcak ve nemli havasından sonra oralarda havanın 21 derecelerde olduğunu öğrenince bir oh çektim. Hayatım boyunca sıcak sevmeyen birisi olarak çok keyif alacağıma eminim. Yani umarım :)
Neyse gelelim tarifime. Biliyorsunuz Sorbe bir nevi buzlu şekerli, meyve sulu bir dondurma. Sütsüz yapılıyor. Meyve suyu veya meyve püresi ile hazırlayıp, dondurup sonra kazıyarak havalandırdığınız kabarttığınız tatlıyı afiyetle yiyorsunuz.
Neyse gelelim tarifime. Biliyorsunuz Sorbe bir nevi buzlu şekerli, meyve sulu bir dondurma. Sütsüz yapılıyor. Meyve suyu veya meyve püresi ile hazırlayıp, dondurup sonra kazıyarak havalandırdığınız kabarttığınız tatlıyı afiyetle yiyorsunuz.
LİMONLU SARIMSAKLI TAVUK
Limonlu tarifler haftasında denediğim bu tavuğun lezzetine bayıldım. Limonun bu kadar yakışacağını düşünmemiştim. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
LİMONLU SARIMSAKLI "TAVUK"
4 kişilik
Malzemeler:
LİMONLU SARIMSAKLI "TAVUK"
4 kişilik
Malzemeler:
- 300 gram kadar tavuk göğüs eti
- 4 diş sarımsak
- 1 küçük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber (paprika)
- 1 limonun suyu
- Çeyrek maydanozun yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Cumartesi, Ağustos 05, 2017
Tavuklu Sebzeli Siyez Bulgur Pilavı
Siyez bulgurunu bu sene duydum. Daha evvel Marketlerde de görmemiştim. Belki de vardı ama ben fark etmemiş olabilirim. Geçenler de bir paket alıp denemeye karar verdim. Bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim. Nefis bir pilav oldu.
Paketi neredeyse bitirdim. Belki aldığım markadan belki de bu bulgura özgü bir şey şu anda bilemiyorum. İçindeki yabancı maddeleri ayıkladığım halde, yerken ağzımıza sert bir şeyler geliyor. Başka bir marka daha alıp onu da deneyeceğim. Sonra sonucu sizlerle paylaşacağım.
Salı, Ağustos 01, 2017
Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kırmızı lahanadan harika bir turşu oluyor. Çok kısa zamanda da hazırlanıyor. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir turşu. Mor renginden de anlaşılacağı gibi çok faydalı antioksidan bir sebze. Ben haftalık hazırlıyorum. Bir büyük lahanadan yapıyorum. Yaklaşık 1 kg. 1 haftada tükeniyor. O sırada diğer kavanozdaki turşu olmaya başlıyor. Yaklaşık 5-6 günde turşu kıvamına geliyor. Her şeyin yanında ikram edebilirsiniz.
Pazartesi, Temmuz 31, 2017
LİMONLU KURABİYE
Bu hafta limonata ile başlamışken limonlu tarifler haftası yapmaya karar verdim. ikinci tarifim hemencecik yapabileceğiniz harika bir kurabiye tarifi. Limonlu tarifleri seviyor iseniz kurabiyemi de beğeneceksiniz demektir.
Ben tarifin yarısını yaptım. Çünkü bize çok fazla gelecekti. Daha evvel fazlaca yapar. Hem komşulara verirdim. Hem de dondurucuya koyardım. Yaz zamanı apartmanda in cin top oynuyor. Dondurucum ise yakın bir zamanda bir anda bozulup içindeki tüm malzemem mahvolunca artık depolama işinden de vazgeçtim. Ayrıca çok olunca hepsini bitirene kadar aklımdan hiç çıkmıyorlar :) O yüzden en iyisi yarısını yapmak oldu. İşte tarifi:
Ben tarifin yarısını yaptım. Çünkü bize çok fazla gelecekti. Daha evvel fazlaca yapar. Hem komşulara verirdim. Hem de dondurucuya koyardım. Yaz zamanı apartmanda in cin top oynuyor. Dondurucum ise yakın bir zamanda bir anda bozulup içindeki tüm malzemem mahvolunca artık depolama işinden de vazgeçtim. Ayrıca çok olunca hepsini bitirene kadar aklımdan hiç çıkmıyorlar :) O yüzden en iyisi yarısını yapmak oldu. İşte tarifi:
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)