Cumartesi, Nisan 19, 2014

KREP

KREP, TARİFİ, NASIL, YAPILIR, ÇAY, SAATİ, KAHVALTILIK, TARİFLER, İKRAM, KİŞNİŞKrep, yine uzun zamandır vermeyi düşündüğüm ama her defasında araya başka tarifler girdikçe unuttuğum bir tarif.
Geçenlerde Migros'ta 50 Tl üzeri alışveriş yapanlara 5 Tl'ye krep tavası veriyorlardı. Hemen aldım. Çok hafif ve güzel bir tava. Çok güzel krepler hazırlanıyor. Omlet de harika oluyor.
Şimdi tarifini vereceğim krep tat açısından nötr olduğu için her türlü malzemeyle harika gidiyor. İster bal, ister peynir, ister fındık kreması, ister ballı fıstık kremalı. Bu malzemeler saymakla bitmez. Reçelle, pekmezle yani herşeyle ikram edebileceğiniz bir hamurişi.

Perşembe, Nisan 17, 2014

AYVA TATLISI

Ayva Tatlısı, Cevizli, Kaymaklı, Ayva, Tatlı, Tarifleri, Nefis, Kolay,Uzun zamandır bugün yaparım yarın yaparım derken bunca zamandır yapamadığım tabi o yüzden de hala blogumda tarifi olmayan ayva tatlısını nihayet paylaşabileceğim.
Geçenlerde sevgili İclal ablam sohbet arasında ayva tatlısını nasıl yapıyorsun dedi. Ben de klasik tarifi verince bir de böyle dene diyerek, bana öyle değişik bir pişirme taktiği verdi ki hemen denedim. Gerçekten de güzel oldu.  Umarım sizde çok beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Bu arada İclal ablama çok teşekkür ediyorum.
AYVA TATLISI
4 parça (2-4 kişilik)
Malzemeler:
  • 2,5 adet orta boy ya da büyük boy ayva
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 adet yanmaz fırın poşeti
  • Ayvalardan çıkan çekirdekler
  • 1 adet tarçın çubuğu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı un
  • Ceviz içi veya krem şanti veya kaymak(üzeri için)
Ayva Tatlısı, Ayva, Tatlı, Tarifleri, Nefis, Kolay, Glütensiz, Vejetaryen,Ayvaların kabuklarını soyun. Uzunlamasına ikiye bölün. 4 tanesinin orta çekirdekli kısmını bir kaşık veya bıçak yardımıyla dikkatlice oyun.
3.ayvanın yarısını rendeleyin. Piştikten sonra ayvaların oyulmuş kısımlarına dolduracağız. Kalan yarım ayva da göz hakkıdır. Yiyebilirsiniz. Ben yedim.
Ayvalardan çıkan çekirdekleri ayırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Yanmaz fırın poşetine bir çay kaşığı unu koyun. İyice çalkaladıktan sonra unun fazlasını dökün. Ayvaları yan yana yerleştirin.
Ortadaki oyuk kısımlarına toz şekeri ve karanfilleri yerleştirin. Yan kısıma da rendelediğiniz ayva püresini ve tarçını yerleştirin.
Ağzını poşetin teliyle yok ise düğümleyerek kapatın.
Üst kısmına bıçağın ucu ile 3-4 tane küçük delik açın.
Fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Fırını kapattıktan sonra ayvalı poşeti fırında bırakın. Akşam yaptıysanız sabaha kadar, sabah yaptıysanız akşama kadar kalabilir. Bu süre içinde şeker ve tatlar ayvaya iyice geçecektir.
Sonrasında buzdolabına koyarak servis zamanına kadar soğumasını sağlayın.
İster ceviz içi ile ister kaymak veya krem şanti ile servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Şeker miktarını herkes beğendi. Ne çok tatlı ne çok ekşi tam kıvamında. Umarım sizde beğenirsiniz.
Bu arada fırın poşetiniz yoksa hiç önemli değil. Aynı malzemeleri tencereye koyup, içine 1 çay bardağı su ekleyip yine 30-35 dakika pişirmeniz yeterli. Sonrasında yine bir müddet bekletirseniz tatlar iyice ayvaya geçmiş olur. Yine aynı lezzeti yakalarsınız.

Pazartesi, Nisan 14, 2014

BAKLAVA YUFKASI İLE KIYMALI BÖREK

börek, börek tarifi, tarifi, tarifler, kahvaltılık tarifler, çay saati, kıymalı börek
Çıtır çıtır bir börek yaptım. Baklava yufkasını öğrendiğimden beri börek veya tatlı yapmak o kadar kolaylaştı ki. Bütün tariflerimi baklava yufkası ile yapmak istiyorum. Uzun zamandır kıymalı börek canım çekiyordu. Baklava yufkası ile deneyim dedim. Enfes oldu.Kıymayla dolmalık fıstığında çok güzel gideceğini düşünüyorum. Kavrulmuş dolmalık fıstıkla deneyip emin olunca sizinle paylaşacağım.

Perşembe, Nisan 10, 2014

Yoğurt Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Yoğurt Çorbası, Tarifi, Diyet Tarifler, Sağlıklı Yaşam, Yöresel, Kişniş, kisnis, Blog,

En sevdiğim çorbalar arasında olan yoğurt çorbası genelde pirinçle yapılıyor ancak ben bu tarifimde buğdaylı olanı vereceğim. Genel olarak ben de buğdaylı olanı tercih ediyorum.
Şimdi bu güzel çorbanın videosu ve resimli tarifi aşağıda. İkisinden de yararlanabilirsiniz. Eğer YouTube kanalım Şafaktan Kolay Tariflere (buraya tıklayın)  yolunuz düşerse tariflerimi beğenip ve takip ederek destek olursanız çok sevinirim. Yemek kanalımın geliri yardıma muhtaç canlara harcanmaktadır. Zil kısmına da basarsanız her yeni tarifimde haberdar olacaksınız. Şimdiden çok teşekkürler:)

Pazar, Nisan 06, 2014

SEBZELİ BİFTEK SOTE

Sebzeli Biftek Sote Tarifi, Etli tarifler, Kolay Tarifler, Dünya Mutfağı

SEBZELİ BİFTEK SOTE TARİFİ

Nefis yemek tarifleri, Kolay yemek tarifleri, Mantarlı tarifler, Kişniş4 Kişilik
Malzemeler:
  • 4 adet inceltilmiş biftek
  • 400 gr. kültür mantar
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet orta boy havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Cuma, Nisan 04, 2014

BUĞDAY SALATASI


Buğday, Salatası, Tarifi, Nefis, Vejetaryen, Yemek, Kişniş Otu, SağlıklıBu tarifi kız kardeşim Şule'den aldım. Misafirlerine yaptığını ve çok beğenildiğini söyleyince ben de hemen denedim. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yeni bir salata tarifim daha oldu.
Kızlarım ilk tadımda maydanozu ve dereotunu eklettiler. Ben de biraz limon suyunun iyi geleceğini düşündüm. Yani bir kaç değişiklik yaptık. Zaten harika bir tarifi birazcık malzeme zenginleştirmesi yaparak daha da harika hale getirdik. Siz de isterseniz limon suyunu katmadan yapabilirsiniz. Damak zevkinize kalmış.
BUĞDAY SALATASI TARİFİ
4-6 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış  buğday
  • 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 4 adet yeşil soğan
  • 10-14 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 adet maydanoz yaprağı
  • 4-5 dal dereotu
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
Buğday, Salatası, Tarifi, Sağlıklı, Vejetaryen, Çay saati, Kişniş OtuBuğdayı ve yeşil mercimeği ayrı tencerelerde 1 çay kaşığı tuz katılmış suda haşlayın. (Buğday yaklaşık 30-35 dakikada, yeşil mercimek ise yaklaşık 20 dakika da haşlanıyor. Arada pişip pişmediğini kontrol ederek haşlayınız.) 
Haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.
Maydanozun dallarını ayırıp yapraklarını incecik kıyın. 
Kornişon turşuların uçlarını ayıklayıp uzunlamasına dörde bölüp küçücük doğrayın.
Ceviz içini bir poşete doldurup üzerine bir kaç kere vurarak irili ufaklı ezin. Ya da rondoda irili ufaklı doğrayın.
Dereotunu dallarından ayırıp incecik kıyın.
(Yeşil soğanı temizleyin yıkayın ve salatayı servis edeceğiniz zaman doğrayıp içine katın. Soğanın kokusu ağırlaşarak çok fazla sinmemiş olur.) 
Bir salata kasesine haşlanmış buğdayı ve yeşil mercimeği koyun. Ceviz içini, dereotu ve maydanozu katın. Kornişon turşuyu ve hemen ikram edecekseniz küçücük doğradığınız yeşil soğanı ekleyin. 
En son limon ve zeytinyağı ile tuzu iyice karıştırdıktan sonra salataya ekleyin. Karıştırın ve servis için hazırlayın. Afiyet olsun.
NOT: Bu salatada ki tüm malzemeler sizin damak zevkinize göre değişebilecek malzemeler. Azaltıp çoğaltabilir ya da tümüyle çıkarabilirsiniz. İsteğe göre karabiber ve kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Limon suyu tamamen zevkinize kalmış. Zaten kornişonun verdiği bir ekşilik var. Ben çok az katarak etkiyi birazcık artırdım. En son katmanız o yüzden önemli. Önce tadın. Gerek duyarsanız biraz limon suyu ekleyin.