Cumartesi, Haziran 21, 2014

Bridget Jones Sendromuna Son! Aslında Yalnız Değiliz

30’lu yaşlardaki her kadının başucu filmidir Bridget Jones. Ne zaman bir ayrılık yaşasak tozlu raflardan çıkar, yalnız veya kız arkadaşlarla toplanarak izlenir. O ağlarken ağlanır, bizim gibi komik durumlara düştükçe “oh be. yalnız değilim aslında.” duygusuyla gülünür, histerik bir rahatlama yaşatır.
Geçen gün meyve suyu markası granini’nin bir reklamını gördüm. Reklamda bir mesaj vardı “Sen yalnız değilsin. Etrafın sevgiyle çevrili.” O kadar hoşuma gitti ki... Sonra şöyle bir durup düşündüm. Hayatımızda sorunlar baş gösterdiği zaman negatif şeylere odaklanmaya başlıyoruz ve aslında hayatımızda varolan ve kıymetini bilmemiz gereken pozitif şeyleri unutuyoruz. Sevgilimizden ayrılmış da olsak bizi teselli eden bir ailemiz, göz yaşlarımızı silen arkadaşlarımız var.

Bridget Jones’u da zor anlarında teselli eden ve yalnız bırakmayan arkadaşları ve ailesi değil miydi?
Her şey bakış açımızda. granini’nin dediği gibi... Aslında etrafımız sevgiyle çevrili. Yeter ki görmek için kendimize izin verelim. Bakış açımızı değiştirelim. Bak şimdi canım bir granini vişne suyu istedi! :) Ben biraz pozitiflik almaya gidiyorum.

Granini Facebook sayfası için: https://www.facebook.com/graniniTurkiye

Granini pozitif reklamını seyretmek için:


Bir boomads advertorial içeriğidir.

Ton Balıklı Karidesli Salata Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ton balıklı, Karidesli, Salata, Tarifi, Balık, Deniz, avokado, Kişniş Otu

Deniz ürünlü salata sevenlerden, diyet yapanlara kadar herkesin damak tadına hitap eden bu lezzetli salata tarifi ile sofranızı renklendirebilirsiniz.

Perşembe, Haziran 19, 2014

PATLICAN MUSAKKA

Patlıcan musakka nasıl yapılır/ Musakka tarifi/ Kolay tarifler, Videolu tarifler,
Malum yaz geldi. Havalar ısınınca her yer cıvıl cıvıl oldu. Pazar, manav taptaze, rengarenk sebze ve meyve ile doldu. Hele meyve reyonlarına bakınca içim açılıyor. Hepsinden alasım geliyor. Gerçekten insanın iştahını kabartıyorlar. Hangisine baksam 'Tatlısını yapayım, turtası güzel olur. Bak, kayısının hala reçelini yapıp tarifini vermedim. Enginar zamanı geldi. Bitmeden bir kaç tarif daha vermeliyim. Aa! Vişne çıkmış. Reçel zamanı' diye aklımdan durmadan yemek ve tatlı tarifleri geçiyor.
İnşallah sıcaklar yüzünden iyice gevşeyip tembelleşmeden, bu yiyecek çeşitliliğini iyi değerlendirip sizlere güzel ve lezzetli bir çok tarif veririm.
Bugün sizinle paylaşacağım tarifim Patlıcan Musakka
Bildiğiniz gibi Türk mutfağının klasik yemeklerinden. Yemek yapmayı biliyorum diyen herkesin bence bilmesi gereken yemeklerden birisi.  
Patlıcanın lezzetinin doruklarda olduğu şu günlerde yapayım istedim. Çünkü ben pek fazla yapmıyorum. Beğenilmediğinden değil. Evde herkes çok seviyor ama patlıcanlar kızartılıp yapıldığından, yaz günlerinde fazla ağır yemekler yemeyelim diye arada sırada yapıyorum.
O zaman patlıcanları kızartmadan yap diyebilirsiniz. Haklısınız öyle de yapılabiliyor ama patlıcan musakkayı yapmışken hakkını vererek yapmak lazım. Ona lezzetini veren patlıcanların kızartılmış olmasıdır. Neyse şimdi bu güzel yemeğimizin tarifini vererek, aklımda mutlaka vermem gereken tarifler listesindeki bir yemeği daha bitirmenin sevincini yaşayayım. 
Yukarıda videolu tarifi var. Aşağıya ise tarifi yazarak açıkladım. Videolu tarifi izleyerek bana ve Youtube kanalıma destek verirseniz çok sevinirim.

Cumartesi, Haziran 14, 2014

ŞALGAM NASIL YAPILIR?


Şalgam, şalgam tarifi, sağlıklı, içecek, şalgam yapımı,içecek, soğuk içecekŞalgamı ilk olarak Mersin'de görev yaparken tatmıştım. İlk yudumdan beri aşığı oldum. Onun turşumsu, mayhoş ve topraksı tadına bayıldım. 
O günde beri ne zaman dışarıda yemek yemeğe gitsek, içecek olarak hala ilk olarak şalgam istiyorum. Evde de aklıma geldikçe alıp içiyorum.
Tabi İstanbul'da şalgam suyu pet şişelerde satılıyor. Oysa Mersin'de "şalgam" taneli satılırdı. Onu bu derece sevmemin nedeni bu tanelerdi. Şalgamın yapımında kullanılan dilimlenmiş kırmızı havuca tane deniyor. Şalgam istediğinizde bardakta bolca tanesiyle gelirdi. Kıtır kıtır harika havuçları yer, üstüne de şalgam suyunu içerdik.
Geçenlerde market alışverişine gittiğimde gözlerime inanamadım. Siyah havuç satılıyordu. Tabi hemen aldım. O kadar şanslıyım ki şalgam turpu da getirmişler. ondan da aldım. Eve geldim ve büyük bir heyecanla İnternetten şalgam yapımını araştırdım. Bu İnternet gerçekten harika bir şey. Evde 3 litrelik kavanoz vardı. Kaya tuzu kullanayım dedim. Ama maalesef her zaman bulabildiğim kaya tuzunu bulamadım. Kaya tuzundan imal edilmiş ince tuz bulabildim. Kavanoz küçük olduğu için tabi bir de evdeki herkes şalgam canavarı olduğu için, hazırlayacağım şalgam 3-5 günde tüketileceğinden ince tuzdan kullandım. Serin bir yerde 17 gün sonra enfes bir şalgam yapmıştım. Hem de taneli şalgam. 
Şimdi bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem lezzetli hem sağlıklı bir içecek yapmak isterseniz kesinlikle tavsiye ediyorum. Emin olun kola gibi asitli içeceklerden kat kat sağlıklı ve tam bir antioksidan deposu.

Pazartesi, Haziran 09, 2014

Paşa Lokumu

Paşa Lokumu Tarifi, tatlı, Sütlü tatlı, İkram, Nefis, Lokum, Kişniş Otu
Paşa lokumu çok kolay yapılan ve tattığım kadarıyla çok lezzetli ve beğenilen bir tatlı. Adına yakışır lokum gibi bir tadı olan sütlü tatlı.
Tarifini vermeden önce biraz araştırma yaptım. Bir kaç değişik adı ve bir çok değişik sunum şekli var.
Sadrazam lokumu, sultan lokumu, paşa lokumu, saray lokumu isimlerini almış.
Sunum şekli olarak ise, yuvarlak minik toplar halinde yada lokum ebadında rulo şeklinde. Genelde ise lokumdan daha uzun rulolar halinde ikram ediliyor.
Yine ana malzeme olan yumuşak elastiki hamur rulo sarılmadan önce içine krem şanti, çikolata rendesi, kaymak ve ceviz hatta muz gibi malzemeler konulup, bisküvi kırıntısı veya Hindistan cevizine bulanıyor. Ben sizin için hepsini denedim. Gerçekten harika oluyorlar. Ancak favorimiz Hindistan cevizine bulanmış lokum oldu. İçine ise kaymakta krem şanti de çok yakışıyor. Tabi bir de bolca ceviz.
Evet şimdi tarife geçelim. Ben hem Hindistan cevizine hem de bisküviye bulanmış olarak hazırladım. Siz hangisini seçerseniz o malzemeyi kullanın.

Cuma, Mayıs 30, 2014

MAYDANOZLU OMLET

Kahvaltıda canımız omlet çekti. Her zaman bol peynirli omlet yapıyordum. Bu sefer kızım değişik bir malzemeyle yapalım dedi. Ben de maydanozlu yaptım. Nefis oldu. Basit ama bir o kadar lezzetli bir omlet oldu. Fotoğrafı çok güzel çıkmadı ama yine de sizlerle paylaşmak istedim. Emin olun lezzeti fotosundan çok daha güzel. :))
MAYDANOZLU OMLET
1-2 kişilik
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ karışımı
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Maydanozu bolca yıkayın. Yapraklarını incecik doğrayın.
Yumurtaları derin bir kaba kırın ve çırpın. İncecik doğradığınız maydanozu , tuz ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın.
Tavaya yağı koyun. Eriyince yumurtalı karışımı ekleyin. Tavanın her yerine yayın. Ocağın ateşini kısın ve kızarana ve sulu kısımları katılaşana kadar pişmesini sağlayın. 
Bir spatula yardımı ile diğer tarafını çevirin ve o kısmında pişmesini sağlayın.
İkiye katlayıp servis edin. İsterseniz katlamadan önce ezilmiş beyaz peynir veya rende kaşar yayıp katlayabilirsiniz. 
Afiyet olsun.
NOT: Tuzunu biraz az koydum. Arasına peynir koymayı düşünürseniz, peynir tuzlu olduğu için fazla tuzlu olmasını istemedim. Siz ona göre biraz daha artırabilirsiniz.
İsterseniz peyniri yumurtaya katıp peynirli maydanozlu da yapabilirsiniz.