Pazar, Ağustos 06, 2017

LİMONLU SARIMSAKLI TAVUK

tavuk, tarifler, limonlu, sarımsaklı, etli, değişik, glütensiz, yemek, ana,
Limonlu tarifler haftasında denediğim  bu tavuğun lezzetine bayıldım. Limonun bu kadar yakışacağını düşünmemiştim. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
LİMONLU SARIMSAKLI "TAVUK"
4 kişilik
Malzemeler:
  • 300 gram kadar tavuk göğüs eti
  • 4 diş sarımsak
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber (paprika)
  • 1 limonun suyu
  • Çeyrek maydanozun yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Cumartesi, Ağustos 05, 2017

Tavuklu Sebzeli Siyez Bulgur Pilavı

bulgur, siyez, siyez bulguru, bulgur pilavı, sebzeli pilav, tavuklu pilav, pilav tarifleri, Kişniş
Siyez bulgurunu bu sene duydum. Daha evvel Marketlerde de görmemiştim. Belki de vardı ama ben fark etmemiş olabilirim. Geçenler de bir paket alıp denemeye karar verdim. Bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim. Nefis bir pilav oldu. 
Paketi neredeyse bitirdim. Belki aldığım markadan belki de bu bulgura özgü bir şey şu anda bilemiyorum. İçindeki yabancı maddeleri ayıkladığım halde, yerken ağzımıza sert bir şeyler geliyor. Başka bir marka daha alıp onu da deneyeceğim. Sonra sonucu sizlerle paylaşacağım.

Salı, Ağustos 01, 2017

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılır?

kırmızı lahana , turşu, tarifi, lahana, glütensiz, sağlıklı

Kırmızı lahanadan harika bir turşu oluyor. Çok kısa zamanda da hazırlanıyor. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir turşu. Mor renginden de anlaşılacağı gibi çok faydalı antioksidan bir sebze. Ben haftalık hazırlıyorum. Bir büyük lahanadan yapıyorum. Yaklaşık 1 kg. 1 haftada tükeniyor. O sırada diğer kavanozdaki turşu olmaya başlıyor. Yaklaşık 5-6 günde turşu kıvamına geliyor. Her şeyin yanında ikram edebilirsiniz.

Pazartesi, Temmuz 31, 2017

LİMONLU KURABİYE

kurabiye, kurabiye tarifi, tarifi, limonlu tarifler,
Bu hafta limonata ile başlamışken limonlu tarifler haftası yapmaya karar verdim. ikinci tarifim hemencecik yapabileceğiniz harika bir kurabiye tarifi. Limonlu tarifleri seviyor iseniz kurabiyemi de beğeneceksiniz demektir.
Ben tarifin yarısını yaptım. Çünkü bize çok fazla gelecekti. Daha evvel fazlaca yapar. Hem komşulara verirdim. Hem de dondurucuya koyardım. Yaz zamanı apartmanda in cin top oynuyor. Dondurucum ise yakın bir zamanda bir anda bozulup içindeki tüm malzemem mahvolunca artık depolama işinden de vazgeçtim. Ayrıca çok olunca hepsini bitirene kadar aklımdan hiç çıkmıyorlar :) O yüzden en iyisi yarısını yapmak oldu. İşte tarifi:

Pazar, Temmuz 30, 2017

ÇOK BASİT VE LEZZETLİ ÜÇ RENKLİ BÖREK

ÜÇ RENKLİ BÖREK TARİFİ: 

Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 5 adet havuç
  • 500 gram ıspanak 
  • 250 gram beyaz peynir
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Havucu rendeleyin ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve biraz da tuz ekleyerek 5-6 dakika kavurun.
Ispanağı da sert saplarını ayıkladıktan sonra ince doğrayın. Yine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir tutam tuz ile 5-6 dakika suyu çekene kadar orta ateşte kavurun.
Beyaz peyniri bir çatal yardımı ile ezin.
Sıvı malzeme için süt, yumurta ve sıvı yağı 1 çay kaşığı tuz ile çırpın.
Yufkayı serin. Üzerini sıvı malzemeyle ıslatın.
2. yufkayı üzerine serip onu da biraz ıslatın. I her yerine ıspanağı yayın.
3. yufkayı üzerine örtün. Sütlü malzemeyle ıslatın. Havucu yayın.
En son yufkayı üzerine örtün. Islatıp, beyaz peyniri yayın.
Size yakın kısmından başlayarak rulo şeklinde sarın. 
Ortadan ikiye bölüp, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan sıvı malzemeden dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hazır yufkayla yapıldığı için kolay yapılıyor. İsminin üç renkli olması içine katılan malzemelerin renginden. Hem görseli hem de lezzeti ile herkesin beğeneceği bir börek. Mutlaka deneyin derim. Şimdiden afiyet olsun.

ZENCEFİLLİ BALLI LİMONATA

Zencefil, bal, limonata, limonata tarifleri, tarifler, tarifi,limonata tarifi,
Limonatanın her çeşidi nefis oluyor. Sadesi, nanelisi, elmalısı veya çileklisi ve bir çok meyvelisi. Bugün vereceğim limonata ise zencefilli ve ballı yapıldı. Zencefilin faydalarını düşünürsek, bal ve limon suyuyla birleşince hem nefis hem de şifalı bir içecek ortaya çıkıyor. Yazın buz gibi ve ferahlatıcı bir içecek olarak favoriniz olabilir.