19 Haziran 2015 Cuma

İKİ RENK PUDİNGLİ TATLI

Bu tatlıyı ilk yediğimde çok beğenmiştim. Çünkü aynı anda hem şekerli hem de mayhoş tatları içinde barındırıyordu. O yüzden de insanı baymayan tıkamayan hafif bir lezzeti vardı. Sonra başka bir davette iki renkli değilde sadece bisküvi ve vişneli pudingle yapılmış olanını yedim. Oda hoşuma gitti. Sizde bu tatlıyı sevdiğiniz meyve suları ile yapabilirsiniz. İster benim verdiğim tarifteki gibi çift katlı, isterseniz de tek katlı yapabilir. Vişne suyu, portakal suyu veya elma suyu veya kakaolu gibi sevdiğiniz herhangi bir pudingle yapabilirsiniz.
İKİ RENK PUDİNGLİ TATLI
6-8 kişilik
Malzemeler:
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 3 su bardağı vişne suyu veya istediğiniz meyve suyu
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1,5 paket kakaolu bisküvi
Üzerini süslemek için:
  • 5-6 adet vişne veya kiraz
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt 
Bir tencereye 1 paket pudingi ve 3 su bardağı vişne suyunu ekleyin. Kaynayana kadar devamlı karıştırın ve kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın. Ilınmaya bırakın.

Hafif ılıyınca önceden ıslattığınız ıslak cam kaba yayın. (kabın altına streç film de serebilirsiniz)
Bisküvileri vişneli pudingin üzerine 2 kat dizin.Üzerlerini yarım bardak süt ile ıslatın. 
Diğer paketi ise 3 su bardağı süt ile aynı şekilde pişirin. Ilınmaya bırakın.
Vanilyalı pudingi bisküvilerin üstüne yayın. Üzerini düzeltin. Donması için 1-2 saat buzdolabında bekletin. (1 gece bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor)
Servis edeceğiniz kabın üstüne ters çevirin.
1 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpın. Pastayı istediğiniz gibi süsleyin. Vişneleri yerleştirin. Harika tatlı servise hazır. Afiyet olsun.
NOT: Yukarıda da bahsettiğim gibi bu tatlıyı istediğiniz meyve suyuyla veya kakaolu pudingle yapabilirsiniz.
Bisküvileri en alta dizip tek renk pudingle yapabilirsiniz. Ama kalın olması için ya küçük kap kullanın ya da 2 paket pudingle hazırlayın. Ayrıca kup bardaklarda hazırlayabilirsiniz.
Eğer vanilyalı ve kakaolu pudingle yaparsanız bisküvileri sade süt yerine neskafe ile ıslatabilirsiniz. Daha aromatik bir lezzeti olacaktır. 
(Benim krem şantimden artmıştı onu ve kalan yarım paket bisküviyi ziyan etmemek için parfe yaptım. Onun tarifini de hemen bu tatlıdan sonra vereceğim. Sizde o şekilde değerlendirebilirsiniz)
Yani her zaman dediğim gibi tarif benden tarifi kendi zevkinize göre hazırlamak sizden. Şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Strec dediginiz poset strec öyle degilmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Streç dediğim yiyecekleri korumak için sardığımız streç filmlerdir. Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Sağlık sorunlarıyla uğraşmaktan bir kaç gündür mesajlarımı takip edemedim. Sevgiler.

      Sil