3 Kişilik
Malzemeler:
- 6 adet dolmalık kabak
- 350 gram orta yağlı kıyma
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy domates
- 1,5 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık olursa daha iyi)
- 1 adet sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1,5 su bardağı su
Kuru soğanı küçük yemeklik doğrayın.
Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
Pirinci ayıklayın, yıkayın ve süzün.
Pirinci ayıklayın, yıkayın ve süzün.
Domatesi rendeleyin. Sarımsağı ezin.
Derin bir kaba kıymayı koyun. Pirinci, kuru soğanı, maydanoz ve dereotunu, sıvı yağı, salçanın 1 kaşığını, tuz ve karabiber ile kırmızı pul biberi ekleyin. İyice karıştırın.
Kabakların içine doldurun. (1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun)
Tencereye yerleştirin. 1 su bardağı suyu kabakların içine de gelecek şekilde dökün.
Kabakların kapaklarını üstüne yerleştirin. Kalan suya yarım yemek kaşığı salçayı katıp iyice erimesini sağlayın. Tencereye dökün.
Ocağı yakın. Kaynamaya başlayınca ateşi biraz kısın. Kabaklar ve pirinç yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Kabakların kapaklarını üstüne yerleştirin. Kalan suya yarım yemek kaşığı salçayı katıp iyice erimesini sağlayın. Tencereye dökün.
Ocağı yakın. Kaynamaya başlayınca ateşi biraz kısın. Kabaklar ve pirinç yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Benim tarifini verdiğim kabaklar yuvarlak olan kabak. Ancak tarifi diğer sakız kabağı (küçük resimde ki) ile de yapabilirsiniz. Sakız kabağı uzun olduğu için uzunluğuna göre 2'ye veya 3'e bölerek içlerini oyun ve malzemeyi doldurun. Eğer malzemeniz artarsa sert bir domates veya varsa dolmalık biberi doldurarak değerlendirebilirsiniz.
NOT: Benim tarifini verdiğim kabaklar yuvarlak olan kabak. Ancak tarifi diğer sakız kabağı (küçük resimde ki) ile de yapabilirsiniz. Sakız kabağı uzun olduğu için uzunluğuna göre 2'ye veya 3'e bölerek içlerini oyun ve malzemeyi doldurun. Eğer malzemeniz artarsa sert bir domates veya varsa dolmalık biberi doldurarak değerlendirebilirsiniz.