/ Kişniş Otu

Cumartesi, Nisan 16, 2016

EBEGÜMECİ SALATASI

Ebegümeci, salata, tarifi, sağlıklı, nefis, yemek, glütensiz, vejetaryen

Bu salataya bayıldım. Artık her pazara gidişim de bulabilmek için  dua edeceğim. Hem lezzetli hem de sağlığımıza o kadar çok faydası var ki, bulduğunuz anda mutlaka alın derim. Salatası çok lezzetli oldu. Yemeği, omleti gibi bir çok şekilde yapılıyormuş. Eminim onlarda çok lezzetli oluyordur.

Perşembe, Nisan 14, 2016

ZEYTİNYAĞLI ŞEVKETİ BOSTAN

ZEYTİNYAĞLI, ŞEVKETİ BOSTAN, TARİFİ, EGE YEMEKLERİ, VEJETARYEN TARİFLER, ZEYTİNYAĞLI TARİFLER, KİŞNİŞ
Lezzetli otlar haftasına devam ediyoruz. Isırgan Otlu Börekten sonra şimdi de Zeytinyağlı Şevketi Bostan tarifini veriyorum. Bu yemeği de ilk defa yaptım. Genelde etlisi yapılırmış. Ama ben sebzelerin zeytinyağlı yemeğine bayılıyorum. O yüzden dayanamadım şevketi bostanı da zeytinyağlı yaptım. İşte tarifi;

Çarşamba, Nisan 13, 2016

ISIRGAN OTLU BÖREK

ısırgan, ısırgan otu, ısırgan otlu börek tarifi, börek tarifi, ege yemekleri, ege mutfağı, ege otları,
Bu hafta sonu kızım Ceren ve damadım Anıl Çeşme'delerdi. Çeşme Alaçatı'da düzenlenen Ot Festivaline gittiler. Dönüşte bana da  lezzetli otlardan bir demet getirdiler. O yüzden ben de elimden geldiğince değerlendirdim. Mesela şevketi bostanın zeytinyağlısını, ısırgan otunun böreğini yaptım. Ebegümecini ise az olduğu için salatasını yaparak değerlendireceğim. Tabi yarına kadar taze kalırsa.
Şimdi ilk olarak böreği paylaşmak istiyorum. Aslında kolaya kaçıp hazır yufka ile yapacaktım ama son dakika da bir cesaret geldi. Ellerimle şöyle güzel bir hamur yoğurayım dedim. Korkaklığım yufkayı açamayacağımdan değil de bel fıtığımın son 1-2 aydır bana çektirdiği eziyetten kaynaklanıyordu. Neyse sonunda 12 adet börek olacak kadar bir hamur yoğurup yufkaları açtım. Sonuç dışı çıtır, içi yumuşak lezzetlimi lezzetli börekler yaptım. İşte tarifi canlarım.

Cuma, Nisan 08, 2016

BEZE (MERENG) TARİFİ

Beze, Mereng, Tarifi, Kolay, Pratik, Tatlı, Yumurta, Çay, Kahve
Beze diğer adıyla mereng, yapımı çok ama çok kolay bir tatlı. Yumurta beyazı ve şekerden yapılıyor. Bembeyaz, bulut gibi ve çok lezzetli bir tatlı. Bezeleri, sade yiyebileceğiniz gibi, pastaları süslemede kullanabilirsiniz. Ya da krema, fındık ezmesi, reçel, meyve peltesi gibi malzemelerle 2 tanesini birbirine yapıştırarak hem daha lezzetli hem de daha şık yapabilirsiniz. Önceden pastaneden alıp yediğim bezeyi artık kendim çabucak hazırlıyorum. İşte tarifi;

Çarşamba, Nisan 06, 2016

KAKAOLU PUDİNG

Kakaolu puding, tatlı tarifi, Puding Tarifi, Kakao, Puding, Sütlü Tatlı, kakaolu puding nasıl yapılır,
KAKAOLU PUDİNG
5 kişilik
Malzemeler:
  • 1 litre süt 
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı nişasta 
  • 1/2 su bardağından 2 yemek kaşığı fazla toz şeker
  • 1 paket sütlü veya bitter çikolata(80-100 gram)
Çikolatayı incecik kıyın. Çikolata hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyun. Pütür kalmayacak şekilde iyice karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin.
Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 6-7 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Doğradığınız çikolatayı ekleyin. İyice karıştırın ve ocağı kapatın. Kaynarı geçince servis kaplarına paylaştırın.
Çırpılmış krema, rende çikolata, hindistan cevizi, dondurma veya mevsim meyveleri ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Kakaolu puding, tatlı tarifi, Puding Tarifi, Kakao, Puding, Sütlü TatlıNOT: İsterseniz içine çikolata katmadan sadece kakao ile yapabilirsiniz. O zaman yarım yemek kaşığı kadar kakaoyu artırmanız iyi olur. 
Ben bazılarına evdeki kedi dillerini değerlendirmek için kedi dilini bir kaç parçaya bölerek aralarına koydum. Nefis oldu. Bu tür değişik sunumlar yaparak daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Bu arada kalan yumurta beyazını atmayın. Beze seviyorsanız, akşama beze tarifini de paylaşacağım.

Çarşamba, Mart 30, 2016

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Haşhaşlı Çörek Tarifi, Çörek, Börek, Nefis, Kişniş Otu, Yemek, Blogu
HAŞHAŞLI ÇÖREK :
Haşhaşlı Çörek Tarifi, Çörek, Börek, Nefis, Kişniş Otu, Yemek, BloguMalzemeler:
8-10 kişilik
  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta ve 1 yumurtanın beyazı
  • 1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kuru maya (10 gramlık)
  • 1 silme yemek kaşığı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 
    Ilık sütü, mayayı ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Yumurtayı, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu katıp yine karıştırın. Unu da ekleyip, hamur haline gelene kadar yoğurun.  Kabın üzerini kapatıp, hamur iki katı büyüyene kadar mayalanması için 1, 1,5 saat oda sıcaklığında bekletin.