Dün İnstagram sayfamda yapılışından bir bölümü paylaşıp ne yaptığımı sorduğum ve bilenler arasında çekiliş yaptığım lezzetli suflenin tarifini paylaşmak istiyorum. 2 aşamadan oluşan güzel bir peynirli sufle. Umarım beğenir ve yaparsınız. "Sufle" hakkında şöyle bir püf noktası vereceğim. Sufleler ister tatlı ister tuzlu yapın. Yapıldığı anda tüketilmesi gereken bir lezzet. Çünkü fırında ne kadar kabarıp puf puf olsa da çıkardığınız anda neredeyse 5-6 dakika içinde sönüyor. Kabarıklığından eser kalmıyor. O yüzden servis edeceğiniz en yakın zamanda yapın diyeceğim.
Cuma, Ağustos 18, 2017
Perşembe, Ağustos 17, 2017
KIRMIZI ERİKLİ MEYVE KOKTEYLİ
KIRMIZI ERİKLİ MEYVE KOKTEYLİ
4 Kişilik
Malzemeler:
- 1 kg. kırmızı erik veya mürdüm eriği
- 2-3 yeşil elma
- 1 çay kaşığı kadar taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
Afiyet olsun.
NOT: Taze zencefil yerine toz zencefil katabilirsiniz. Yarım çay kaşığı katın. Bal söylediğim gibi isteğe bağlı. Kırmızı veya "mürdüm eriği" ile yapın. Yeşil elma yerine kırmızı sulu elmalardan da kullanabilirsiniz.
Salı, Ağustos 15, 2017
KUYMAK "MIHLAMA" TARİFİ
KUYMAK NASIL YAPILIR?
Karadeniz bölgesinin bu meşhur yemeğini yıllar evvel işim gereği Trabzon'da yaşamaya başlayınca tanımıştım. O günden beri çok severim. İçindeki sünen yöresel peynirinden olsa gerek bir başka lezzette bir şey. İster kahvaltıda isterseniz tek başına yemek olarak yiyin doyuruculuğuna ve lezzetine şaşıracaksınız.Pazar, Ağustos 06, 2017
LİMONLU SORBE
Ve bu haftaki Limonlu Tariflerin sonuncusu olan Limonlu Sorbeyi sizlerle paylaşıyorum. Yarın bir terslik olmazsa 1 haftalığına yurt dışına bir gezi programı yaptık. Kızımla birlikte Brüksel ve Amsterdam'a gidiyoruz. İstanbul'un yapış yapış sıcak ve nemli havasından sonra oralarda havanın 21 derecelerde olduğunu öğrenince bir oh çektim. Hayatım boyunca sıcak sevmeyen birisi olarak çok keyif alacağıma eminim. Yani umarım :)
Neyse gelelim tarifime. Biliyorsunuz Sorbe bir nevi buzlu şekerli, meyve sulu bir dondurma. Sütsüz yapılıyor. Meyve suyu veya meyve püresi ile hazırlayıp, dondurup sonra kazıyarak havalandırdığınız kabarttığınız tatlıyı afiyetle yiyorsunuz.
Neyse gelelim tarifime. Biliyorsunuz Sorbe bir nevi buzlu şekerli, meyve sulu bir dondurma. Sütsüz yapılıyor. Meyve suyu veya meyve püresi ile hazırlayıp, dondurup sonra kazıyarak havalandırdığınız kabarttığınız tatlıyı afiyetle yiyorsunuz.
LİMONLU SARIMSAKLI TAVUK
Limonlu tarifler haftasında denediğim bu tavuğun lezzetine bayıldım. Limonun bu kadar yakışacağını düşünmemiştim. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
LİMONLU SARIMSAKLI "TAVUK"
4 kişilik
Malzemeler:
LİMONLU SARIMSAKLI "TAVUK"
4 kişilik
Malzemeler:
- 300 gram kadar tavuk göğüs eti
- 4 diş sarımsak
- 1 küçük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber (paprika)
- 1 limonun suyu
- Çeyrek maydanozun yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Cumartesi, Ağustos 05, 2017
Tavuklu Sebzeli Siyez Bulgur Pilavı
Siyez bulgurunu bu sene duydum. Daha evvel Marketlerde de görmemiştim. Belki de vardı ama ben fark etmemiş olabilirim. Geçenler de bir paket alıp denemeye karar verdim. Bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim. Nefis bir pilav oldu.
Paketi neredeyse bitirdim. Belki aldığım markadan belki de bu bulgura özgü bir şey şu anda bilemiyorum. İçindeki yabancı maddeleri ayıkladığım halde, yerken ağzımıza sert bir şeyler geliyor. Başka bir marka daha alıp onu da deneyeceğim. Sonra sonucu sizlerle paylaşacağım.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)