Perşembe, Temmuz 10, 2014

İFTAR MENÜSÜ 8

Bugünkü menümü yayınlamayı çok geciktirdim. Bu saate yapılacak yemekler planlanmış  ve çoktan yapılmaya başlanmış olacağından şimdi vereceğim menüyü bugünden hazırlık yapılacak yemeklerden seçmeye karar verdim. Her ne kadar hava sıcak olsa da üstüne üstlük bir de oruç tutulmasına rağmen Kuru Fasulyenin hala istek yapılan yemekler arasında olduğunu fark ettim. Biliyorsunuz fasulyenin geceden suda bekletilmesi gerekiyor. O yüzden bugünden, yarın için hazırlayabileceğiniz bir menü tavsiye edeceğim.
MANTAR ÇORBASI


                                                        Tarif için burayı tıklayınız.
ETLİ KURU FASULYE
Bu tarifi yarın için veriyorum. O yüzden geceden ıslatıp rahatlıkla yapabileceğiniz için kuru fasulye yemeğini seçtim. o kadar çok sevilen bir yemek ki ramazanda bile keyifle yenilebiliyor. Yine de ben çok aşırıya kaçmamanızı küçük miktarlarda yemenizi önereceğim. 
                                                            Tarifi için burayı tıklayınız.
ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Kuru fasulyenin yanına gidebilecek en güzel şeylerden birisi de pilavdır. Siz ister sade ister arpa şehriyeli ister bulgur pilavı hangisini seviyorsanız onu yapın.
                                                       Tarif için burayı tıklayınız.
CACIK
Kuru fasulyeli ve pilavlı sofraların vazgeçilmezi bol sarımsaklı ve salatalıklı cacıktır. Eğer yapamıyorsanız sade yoğurtta iyi gider. 
                                                             Tarif için burayı tıklayınız.
KIRMIZI SOĞANLI KIVIRCIK SALATA
Salata bugünkü menümüzün sebze kaynağı. İsterdiğiniz malzemelerle yapabilirsiniz. İster sade ister çoban isterseniz benim tarifini de verdiğim Gavur dağı salatası ve kırmızı soğanlı kıvırcık salata. Yeterki sofranızda bulunsun.
                                                      Salata tarifi için burayı tıklayınız.
REVANİ
Tatlı tutkunu birisi olarak bence bütün tatlılar her sofraya yakışır. Bugün sizler için yapımı çok basit revani tatlısını seçtim. Akşamdan yada yarın erken saatlerde yaparsanız, ikram saatine kadar, bekledikçe daha da lezzet kazanacaktır.
                                                    Revani tarifi için tıklayınız.

Salı, Temmuz 08, 2014

İFTAR MENÜSÜ 7

ERİŞTELİ YOĞURT ÇORBASI
Çok lezzetli bir çorba. Erişteniz yoksa içine pirinç veya buğday (yarma) koyarak ta yapabilirsiniz.
                                                                   Tarif için tıklayınız.
SULU KÖFTE
Lezzetli bir klasik yemek. Umarım beğenirsiniz. Köftesine pirinç yerine bulgur katarak değişik lezzet verebilirsiniz.
                                                         Sulu köfte tarifi için tıklayınız.
BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA
En sevdiğim yemeklerden birisidir. Gerçekten lezzetli bol kaşarlı bir makarna.
                                                            Burayı tıklayınız.
KIRMIZI SOĞANLI KIVIRCIK SALATA 2 ÇEŞİT SOS SEÇENEĞİ İLE
Salata tavsiye ettim çünkü bugünkü yemeklerde pek fazla sebze bulunmuyor.
                                                         Tarif için  burayı tıklayınız
SÜTLAÇ
                                                        Tarif için burayı tıklayınız.

Pazartesi, Temmuz 07, 2014

İFTAR MENÜSÜ 6

Menü, Yemek Menüsü, İftar Menüsü, Misafir Menüsü, İftar softası, Tarifler, Yemek Tarifleri, Kişniş otu, Bayram, Ramazan

CACIK


CACIK TARİFİ / KİŞNİŞ OTU

CACIK TARİFİ
4 kişilik
Malzemeler:

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 adet orta boy salatalık
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 çay kaşığı kuru nane
  • 4 çay kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı soğuk su
Salatalıkların kabuklarını soyduktan sonra mümkün olduğunca küçük olarak doğrayın. Mercimek büyüklüğünde olabilir. İsterseniz rendenin büyük kısmı ile rendeleye bilirsiniz.
Yoğurdu derin bir kaba alın.. Krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
İncecik doğradığınız salatalıkları, tuzu ve soğuk suyu ekleyip tekrar karıştırın.
Sarımsağı ezin ve onu da ekleyin.
Kaselere bölüştürün ve üzerine kuru nane ve zeytinyağı gezdirin.
NOT: Aslında çok çok basit bir tarif. ama yine de püf noktaları var. Cacığı yoğun kıvamda seviyorsanız suyu kattıktan ve karıştırdıktan sonra kıvamına bakıp bir kaşık daha yoğurt ekleyebilirsiniz.
Sarımsağı sevmiyorsanız azaltabilir ya da hiç katmaya bilirsiniz. Ayrıca cacığı önceden hazırlayıp servise kadar bekletecekseniz sarımsağı servis edeceğiniz zaman ekleyin.
Salatalıkları büyük olanlarla yapacaksanız 4 adet gayet iyi miktar. ancak kahvaltılık küçük salatalıklardan yapacaksanız 6-7 adet yeterli olacaktır.

Cumartesi, Temmuz 05, 2014

İFTAR MENÜSÜ 5

SEBZE ÇORBASI:  
İçinde her türlü sebzenin olduğu çok sağlıklı bir çorba. Eğer ıspanak bulamazsanız yerine pazı da koyabilirsiniz.


                                                                   Burayı tıklayınız.
PATATES SALATASI EŞLİĞİNDE TAVUK ŞİNİTZEL
Bu yemek bence her şeyiyle harika bir yemek. İsterseniz patates salatası yerine pilav veya makarna yapabilirsiniz.
                                                           Tarif için buraya tıklayınız.
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Enginar o kadar kıymetli ve karaciğer dostu bir sebze ki onu yerken ilaç niyetine şifa niyetine yemeliyiz. Kısacık bir süreliğine taze olarak karşımıza çıkar. Bu sürede bolca tüketerek karaciğerimizi ve kanımızı temizlemesine izin vermeliyiz. Ayrıca çok ta lezzetli bir yemek. geçen gün yeni bir tarif denedim harika bir tavuklu enginar ama maalesef fotoğraflarını beğenmedim. O yüzden tekrar yapıp resimlerini daha güzel çekip hemen bu lezzetli tarifi sizlerle paylaşacağım.


                                                    Tarif için burayı tıklayınız.                   
YOĞURT
Yoğurdu sofranızdan eksik etmeyin. Tam bir şifadır. Sindirim dostudur. Mümkünse kendiniz evde yapın ve katkısız taze yoğurt tüketin.
                                                    Tarif için burayı tıklayınız.
FISTIKLI İRMİK HELVASI
Bu güzelim helvaya yazabileceğim pek bir şey yok. Sütlü, fıstıklı harika bir tatlı.


                                             İrmik helvasının tarifi için tıklayınız.
AFİYET OLSUN.

Cuma, Temmuz 04, 2014

İFTAR MENÜSÜ 4

Bugün de hem lezzetli hem de sizi yormadan kolayca yapabileceğiniz pratiklikte ve tabi ki ikram ettiğiniz herkesin beğeneceği bir iftar menüsü hazırlamak için tüm tariflerimi gözden geçirmeye başladım. Umarım sizin için seçtiklerimi beğenirsiniz. 

İFTAR MENÜSÜ
YALANCI TARHANA ÇORBASI
Dün yaptığım basit çorbayı bugün için seçtim. Yapımı çok pratik olduğu için sizi hiç oyalamayacak.
                                                           Tarif için tıklayınız.
TERBİYELİ KUZU GERDAN HAŞLAMA
Yine çok kolay ve bugünkü et ve sebze ihtiyacınızı kesinlikle giderecek bir yemek. Hem doyurucu hem de sulu bir yemek.
                                                             Tarif için tıklayınız.
PİRİNÇ PİLAVI
Bu güzel et yemeğinin yanına pilavın iyi gideceğini düşündüm. Sade pirinç pilavını seçtim. Ama isterseniz bulgur pilavı da yapabilirsiniz. .
                                                           Pilavın tarifi için tıklayınız.                      
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN
Zeytinyağlı olarak yaprak sarmasını seçmiştim ama içinde pirinç olduğu için hem de menüde pilav olduğu için değiştirip zeytinyağlı patlıcan tarifini verdim. Hem bol sebzeli hem de pilav ile çok güzel gider. Böylelikle bugün bol sebzeli ve sulu yemeklerden oluşan güzel, lezzetli ve dengeli bir menümüz oldu.
                                                               Tarif için tıklayınız.
MUZLU ETİMEK TATLISI
Tatlı konusunda her zaman dediğim gibi menünüz de tatlı bulundurmayabilirsiniz. Her ne kadar ben hafif sütlü tatlılar öneriyorsam da isterseniz sadece meyve yiyebilirsiniz. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Benim gibi tatlı sevenler için bence bu tatlı muhteşem görünüyor.
                                                       Tatlı tarifi için tıklayınız.