3 Aralık 2012 Pazartesi

KAJU FISTIKLI TAVUK





Bu sefer Çin mutfağından esinlenerek hazırlanmış bir yemek tarifi vereceğim.
Tarifin aynısını uyguladım sadece istiridye sosu da katılıyordu. Ben onu çıkardım. Biraz daha basit olsun istedim. İsterseniz 2 yemek kaşığı katabilirsiniz.
Tadan herkesten övgüler alan yemeğimin tarifini veriyorum. Umarım siz de çok beğenirsiniz.
KAJU FISTIKLI TAVUK :
4-6 kişilik
Malzemeler:
  • 450 gr. kemiksiz tavuk göğsü.
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet kurutulmuş kırmızı çili biberi 
  • 2-3 adet kırmızı salçalık biber
  • 2 adet çarliston biberi
  • 1 tutam toz şeker
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 175 gr. kavrulmuş kaju fıstığı
  • 1 demet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

  1. Tavuk göğüslerin derisini ve yağlarını temizleyip küçük parçalar halinde kuşbaşı doğrayın.
  2. Sarımsağı incecik doğrayın yada ezin. Kırmızı biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyip iri parçalar halinde bölün.
  3. Yeşil soğanların da başlarını ve uçtaki pörsümüş yeşil yapraklarını temizleyip 4-5 cm. uzunluğunda kesin.
  4. Varsa wok tavanızı yoksa yapışmaz yüzeyli bir tavanızı ısıtıp sıvı yağı ve sarımsak ile kurutulmuş kırmızı biberleri koyup kavurun.
  5. Tavukları ekleyip rengi dönene kadar yaklaşık 5-6 dakika orta ısıdaki ateşte kavurun.
  6. Sonra kırmızı biberleri katın. 2-3 dakika daha kavurup yeşil biberleri katın. Devamlı karıştırarak kavurun. Tuzun yarısını ekleyin. Diğer yarısını yemek piştikten sonra tadıp, tuzlu olup olmadığına göre katın.
  7. Eğer dibi tutacak gibi olursa 1-2 yemek kaşığı su katabilirsiniz. Kavrulduktan sonra kaju fıstığını, soya sosunu ve şekeri katın.
  8.  Bir kaç kez daha karıştırın ve yeşil soğanların beyaz kısımlarını ekleyin. 1-2 dakika kavurun  en son ocağı kapatmadan evvel soğanların yeşil kısımlarını ekleyin. Ocağı kapatın. Pilav eşliğinde servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Sevgilerle.

NOT: Öncelikle ocağı kısık ateşe almayınız. Sulandırmadan, devamlı karıştırarak pişirilmesi gerekiyor. 
O yüzden dibi tutacak gibi olursa 1-2 kaşık su ile nemlendirebilirsiniz. Ben tavukları 5-6 dakika kavurun dedim ama siz isteğinize göre biraz daha kavurabilirsiniz. 
Birde tuzu çok iyi ayarlayın. Soya sosunda da tuz olduğu için tuzunu dikkatli katıp, kendi damak zevkinize göre ayarlayın.
Son söyleyeceğim püf noktası da yeşil soğanların yeşil kısımları erken katılınca maalesef çabuk pörsüyorlar o yüzden ocağı kapatmadan hemen önce katarsanız diriliklerini koruyabilirler.

2 yorum:

  1. harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Gerçekten de harika ve değişik hoş bir yemek. Özellikle kaju fıstığı değişik bir lezzet veriyor.

      Sil