Sayfalar

5 Ağustos 2017 Cumartesi

TAVUKLU SEBZELİ SİYEZ BULGUR PİLAVI

TAVUKLU SEBZELİ SİYEZ BULGUR PİLAVI
4-5 kişilik
Malzemeler:
  • 250 gram tavuk göğüs eti
  • 1,5 su bardağı siyez bulguru
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 büyük domates
  • 1 tatlı kaşığı salça (yerine domates kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 su bardağı su
Yapılışı:
  1. Tavuğun göğüs kısmını küçük parçalar halinde doğrayın. Kuru soğan ve biberleri irice doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Bir tencerede yağları ısıtıp, tavuk etini ekleyin. Orta ısılı ateşte 2-3 dakika kavurun. 
  3. Kuru soğanı ekleyin. 1-2 dakika birlikte kavurun ve biberleri ekleyin. 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra salça ve domatesi  katın.  Karıştırıp bulguru ekleyin.Tuzu ve baharatları ekleyip tatlandırın. 
  4. 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca ateşi kısıp, suyunu çekene ve bulgur pişene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirip servis edin. 
  5. Afiyet olsun.

NOT: Tüm pilavlarda olduğu gibi su ayarını arada kontrol edin. Suyunu çektiği halde pişmemişse biraz daha ekleyebilirsiniz.
İsterseniz salçayı katmadan sadece domates katarak yapabilirsiniz. 2-3 domates yeterli olacaktır. Özellikle yazın bol domatesli yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder