Salı, Aralık 30, 2014
Cuma, Aralık 26, 2014
Gaziantep Gezi Notları
İlk gezi paylaşımım olan Gaziantep gezisini uzun uzadıya anlatmak ve dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan bu güzel şehrimizin bütün güzelliklerini en ince ayrıntılarına kadar sizlerle paylaşmak isterdim. Ancak, 2 günlük gezimin sadece 1 gününü turistik bir gezi yapmaya ayırabildiğim için, bu kısıtlı zamanda gidebildiğim yerleri, görebildiğim güzellikleri ve yiyebildiğim yöresel lezzetleri burada paylaşacağım. Ama tabi ki sizlerinde gidip görebilmeniz ve bu keyifli gezi lezzetini yaşayabilmeniz için bunları da, elimden geldiğince özet geçerek sizleri merakta bırakmak niyetindeyim.
Çarşamba, Aralık 10, 2014
Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Yemekler”
Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline, şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler" ile yine bizlerle.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
Pazartesi, Aralık 08, 2014
GEZİ NOTLARIM
Ülkemiz, hem doğal güzellikleri ile hem de mutfağı ile beğenilen, dünyanın sayılı ülkelerinden birisi. Coğrafi konumu açısından o kadar avantajlı bir yerde ki yemek kültürü, hem Avrupa hem Asya hemde Arap ülkelerinin mutfağından etkilenmiş ve daha da zengin bir mutfak haline gelmiştir.
Hangi yöremize, hangi şehrimize gitseniz birbirinden değişik ve lezzetli yemekleriyle sizi kendisine hayran bırakır. Her yöremizin kendisine özgü yemekleri olduğu için, o şehre gittiğinizde bu lezzetleri yerinde tatmak istersiniz. Hatay'ın künefesi, Antep'in baklavası ya da Adana'nın kebabı veya Karadeniz yöresinin kuymağı ile kara lahana yemekleri ve daha saymakla bitmeyecek çeşitte nefis tarifler.
Cuma, Kasım 28, 2014
AĞLAYAN KEK
Ağlayan keki daha evvel hiç tatmamıştım. Marketten aldığım krem şanti paketinin üzerindeki tarifleri incelerken fark ettim. Tariften anladığım kadarıyla harika bir keke benziyordu.
Bir gün yaparım diye sakladım. Sonra eltimin kızı kendisinin, arkadaşlarına yaptığını ve çok güzel olduğunu söyleyince hemen yapmaya karar verdim. Herkes çok beğendi. Tek kelimeyle harika bir pasta oldu.
Malzemelerinden fark ettiğiniz gibi içinde neredeyse hiç yağ olmayan çok hafif bir keki var. Bu keki istediğiniz pastanın yapımında kullanabilirsiniz.
Başka soslarla veya krem şanti yerine iyice köpürtülmüş krema ile de yapabilirsiniz.
Başka soslarla veya krem şanti yerine iyice köpürtülmüş krema ile de yapabilirsiniz.
Salı, Kasım 18, 2014
Hamsi Buğulama Tarifi, Nasıl Yapılır?
Geçenlerde canım o kadar hamsi çekti ki, akşam gidip balıkçıda yeriz diye düşündüm. Biliyorsunuz özellikle hamsi gibi yağlı balıklar çok lezzetli oluyorlar ama bir o kadar da kokuları fazla oluyor. Birkaç gün eve keskin bir koku siniyor. Tabii benim sinsice bekleyen baş ağrılarım da fırsatı kaçırmıyor. O yüzden hep dışarıda balık yiyoruz. Sadece sizlerle balık tarifi paylaşacağım zaman evden balık kokuları yükselmeye başlıyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)