Avokado ile yapabileceğim bir salata ararken bu tarifi buldum. Çok hoşuma gitti. VeggieLife dergisinin bir sayısında verilen harika vejetaryen tariflerden sadece birisiydi. Nefis bir salata oldu. Mutlaka deneyin derim.
AVOKADO SALATASI TARİFİPerşembe, Nisan 02, 2015
Pazar, Mart 29, 2015
PEYNİR DOLGULU KIRMIZI BİBER RULOLARI
Kahvaltı için kırmızı biber közleyecektim. Kırmızı biberi közleyip üzerine de biraz sızma zeytinyağı hatta isterseniz birazda limon suyu gezdirdiğiniz zaman harika lezzetli oluyor. Yine biberleri közledim ama bu sefer biraz değişiklik yapayım istedim. Sonuçta ortaya bu hem lezzetli hemde görsel olarak beğeni toplayacak biber ruloları çıktı. Hem kahvaltıda hem de meze olarak sunabileceğiniz bir tarif. Çok beğeneceksiniz.
Pazartesi, Mart 23, 2015
ÇİKOLATALI AKAN KEK
Malzemeler:
- 120 gram bitter çikolata
- 125 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı granül kahve
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 2 yumurta
- 2 yumurtanın sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker (80 gram)
- 1,5 çay bardağı un (120 gram)
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Yarım çay bardağı sıcak suya granül kahveyi karıştırıp eritin.
Bir kaba yumurtaları ve yumurta sarılarını kırın. Toz şekeri de ekleyip iyice köpürene kadar çırpın. Ilınmış çikolatayı ve kahveyi devamında da unu ve vanilyayı ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.
Yağlanmış sufle kaplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından hemen çıkarın. Ilımaya bırakın ve pudra şekeri serptikten sonra servis edin.
Çarşamba, Mart 18, 2015
PATATESLİ ÇÖREK
PATATESLİ ÇÖREK
24-25 Adet
Malzemeler:
24-25 Adet
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kuru maya veya (1/2 paket yaş maya)
- 1 paket kabartma tozu
- 200 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı (karıştırılabilir)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıcağa yakın ılık su
- Bir çimdik toz şeker
Pazartesi, Mart 09, 2015
PATATES PÜRELİ ETLİ YAHNİ
4 Kişilik
Malzemeler:
- 750 gram iri doğranmış kuşbaşı dana eti
- 3 orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy ve kalınlıkta havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı balzamik sirke
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı kekik
- 2 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Malzemeler:
- 6 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Unu, 1 çay kaşığı tuzu, karabiberin yarısını ve yarım çay kaşığı yenibaharı bir kap içerisinde karıştırın.
Bir tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağı koyun. Isınınca unlanmış etlerin her yerini kızgın tavada hafifçe kızartın.
Bir tencereye kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve tereyağını koyun. Eriyince soğan ve havuçları ekleyin. Yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kavurun. Kızarttığınız etleri ilave edin. Tuzu, balzamik sirkeyi ve karabiber ile pul biberi ekleyin.
Tavaya döktüğünüz suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alıp yaklaşık 2 saat pişirin. Son yarım saat kala kekiği ekleyin.
Dibine yapışmaması için ara sıra tencereyi sallayın veya biraz karıştırın.
Etler pişerken patateslerin kabuklarını soyun ve üstlerini geçecek kadar soğuk su koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kısıp iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Pişen patateslerin kalan suyunu süzün ve tereyağı ile tuzu ekledikten sonra el blendırı veya patates ezeceği ile püre haline gelene kadar ezin. İyice karıştırarak lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın.
Ette piştikten sonra birlikte servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Eti unlayarak biraz kızartmak hem ete lezzet veriyor hem de un yemeğe çok güzel bir yoğunluk katıyor.
Yenibahar değişik bir lezzet. Çok az kattığım için baskın değil ama mutfağınızda yoksa veya kullanmak istemezseniz tercih size kalmış. Yemek yine de çok lezzetli oluyor.
Yine diğer baharatları da damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Balzamik sirkeyi çok az kullandım. Soğan ve havucun vereceği tatlılığı birazcık dengelemesini istedim. İsterseniz balzamik sirke yerine 2 su bardağı suyun yarım bardağını bira veya kırmızı şarap koyarak yemeğin daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Tarif benden, tarifi damak zevkinize göre uyarlamak sizden. Unutmayın ki mutfağınızın aşçısı sizsiniz.
Perşembe, Şubat 26, 2015
PIRASALI MISIR EKMEĞİ
Bugünlerde o kadar çok adını duydum ve karşıma çıktı ki. Tesadüf diyeceğim ama tesadüfün bu kadarı fazla bence. Önce bir yabancı yemek programında, sonra bizde ki bir yemek yarışmasında ve devamında sohbet arasında derken en son bu ay aldığım yemek dergisinde sonra kız kardeşimin verdiği başka bir dergi de gördüm. Evde de mısır unu var. Bence yapmam gereken tarif "Pırasalı Mısır Ekmeği Tarifi" dedim. Hemen pırasa aldım ve dün yaptım. Evin her odasında buram buram mısır ekmeği koktu. Kızım pırasa midesine dokunduğu için 2 dilim yiyebildi. Çok güzel olduğunu söyledi. Akşam eşim yediği her dilimde bu ne kadar güzel olmuş ya dedi durdu :)) Vallahi gerçekten de güzel olmuştu. Adını mısır ekmeği dedim ama ben içine yumurta da kattığım için pırasalı mısır unlu kekte diyebiliriz. Siz ne derseniz diyin burada önemli olan yumuşak hafif nemli güzel bir tarif olduğudur. Kahvaltıda veya misafirlerinize ikram etmek için harika bir tarif.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)