KREMALI MANTARLI TAVUK
4 kişilik
Malzemeler:
- 800 gram tavuk göğsü veya kemiksiz ızgara but
- 400 gram mantar
- 1 paket krema (200 ml)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı su
- 3-5 yaprak fesleğen
- 5-6 dal frenk soğanı (isteğe bağlı)
Marine için:
- 1 yemek kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 veya 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. (yağlı kısımlar varsa temizleyin)
Marineyi hazırlamak için hardal, zeytinyağı, karabiber ve tuzu yayvan bir kapta karıştırın ve tavuk parçalarını katın. İyice karıştırıp yarım saat kadar bekletin.
O sırada mantarların kabuklarını soyun. Büyük parçaları 2 veya 3 parçaya bölün. Sarımsakları ezin.
Tavaya sıvı yağı ekleyin. Isınınca mantarları ilave edin. Yüksek ateşte karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Sarımsakları ekleyin. 1 dakika kadar daha soteledikten sonra mantarları bir tabağa çıkarın.
Mantarları sotelediğiniz tavayı temizlemeden tavukları koyun. Yine yüksek ateşte pembeleşene kadar yaklaşık 6-7 dakika soteleyin. Arada karıştırmayı unutmayın. Kızaran tavuklara mantarları ekleyin. (mantar beklerken sulanmış ise suyunu süzün) 2-3 dakika da birlikte soteleyin. Kremayı ilave edin. Karıştırın. Suyu ve tuzu da ekleyip krema yoğunlaşana kadar 3-4 dakika pişirin. Ocağı kapatın. İncecik kıydığınız fesleğeni ekleyin. 1-2 dakika dinlendirdikten sonra ister sade pilav isterseniz makarna ile servis edin. Servis ederken ince kıyılmış frenk soğanı ile süsleyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
NOT: Tavuk etini marine ettiğimiz için yağsız kısmından seçin. Tavuk göğüs ya da kemikleri alınmış but güzel oluyor. Tuz ve karabiberin miktarı size kalmış.
Ayrıca ben kremayı biraz fazla çektirdim. Ama siz hafif sulu isterseniz öyle de çok güzel oluyor.
Hatta isterseniz servis ederken üzerine parmesan peyniri veya kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.