1 ay önce kurduğum turşumun nihayet açıp tadına bakabildim. Kıtır kıtır olmuş. Tuzu ve lezzeti yerinde. Şöyle kocaman bir oh çektim. Bazen aynı şekilde kurduğum halde sebzeler yumuşamış olabiliyor. Nedeni, belki dinlendirdiğim yerdeki ısı farkı olabilir ya da sebzelerin taze olmayışı olabilir.
Cuma, Ekim 23, 2015
Karışık Turşu Tarifi, Nasıl Yapılır?
1 ay önce kurduğum turşumun nihayet açıp tadına bakabildim. Kıtır kıtır olmuş. Tuzu ve lezzeti yerinde. Şöyle kocaman bir oh çektim. Bazen aynı şekilde kurduğum halde sebzeler yumuşamış olabiliyor. Nedeni, belki dinlendirdiğim yerdeki ısı farkı olabilir ya da sebzelerin taze olmayışı olabilir.
Salı, Ekim 20, 2015
KAYISILI İNCİRLİ MUFFİN
23-24 Adet
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket sütlü çikolata (160 gram)
- 15 adet kuru incir
- 15 adet kuru kayısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Derin bir kaba yumurtayı kırın. Toz şekeri de ekleyerek 3-4 dakika iyice köpürene kadar karıştırın.
Çarşamba, Ekim 14, 2015
Tam Ölçülü Un Helvası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Tatlı krizlerinde evde her zaman bulunan malzemelerle yapabileceğiniz un helvası mis gibi kokusuyla sizi cezbedecek. Un helvasında her ne kadar basit malzemeler kullanılsa da unu yakmadan kavurmak için sabır ve emek gerekir. Tam ölçülü, sütlü veya sütsüz yapabileceğiniz un helvası tarifi için buyrun!
Salı, Ekim 06, 2015
Salı, Eylül 29, 2015
Çarşamba, Eylül 23, 2015
Cevizli Kadayıf Tarifi
CEVİZLİ KADAYIF TATLISI
8 Kişilik- 500 gram çiğ tel kadayıf
- 300 gram tuzsuz tereyağı veya sadeyağ
- 250 gram ceviz içi
- 1 kg. toz şeker
- 1 litre su
- 1 çay kaşığı limon suyu
Fırını alt-üst programına ve 175 dereceye ayarlayın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)