/ Kişniş Otu

Cuma, Ekim 23, 2015

Karışık Turşu Tarifi, Nasıl Yapılır?


1 ay önce kurduğum turşumun nihayet açıp tadına bakabildim. Kıtır kıtır olmuş. Tuzu ve lezzeti yerinde. Şöyle kocaman bir oh çektim. Bazen aynı şekilde kurduğum halde sebzeler yumuşamış olabiliyor. Nedeni, belki dinlendirdiğim yerdeki ısı farkı olabilir ya da sebzelerin taze olmayışı olabilir.

Salı, Ekim 20, 2015

KAYISILI İNCİRLİ MUFFİN

Kayısılı, İncirli, Muffin, Tarifi, Tarifleri, incirli tarifler, Çay, Kahve, İkram, Kek, Kişniş
KAYISILI İNCİRLİ MUFFİN
23-24 Adet
Balkabaklı, Muffin, Tarifi, Tarifleri, Balkabaklı tarifler, Çay, Kahve, İkram, Kek, KişnişMalzemeler:
  • 4 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket sütlü çikolata (160 gram)
  • 15 adet kuru incir
  • 15 adet kuru kayısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kuru incir, kayısı ve çikolatayı küçük küpler halinde doğrayın. İncir ve kayısıları 1 kaşık un ile karıştırarak birbirine yapışmamasını ve kek pişerken dibe çökmemesini sağlayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Derin bir kaba yumurtayı kırın. Toz şekeri de ekleyerek 3-4 dakika iyice köpürene kadar karıştırın.

Çarşamba, Ekim 14, 2015

Tam Ölçülü Un Helvası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Un helvası tarifi- Nasıl Yapılır- Helva tarifi- Tatlı- İkram- Misafir- Çay- Kişniş-Kisnis

Tatlı krizlerinde evde her zaman bulunan malzemelerle yapabileceğiniz un helvası mis gibi kokusuyla sizi cezbedecek. Un helvasında her ne kadar basit malzemeler kullanılsa da unu yakmadan kavurmak için sabır ve emek gerekir. Tam ölçülü, sütlü veya sütsüz yapabileceğiniz un helvası tarifi için buyrun! 

Salı, Eylül 29, 2015

ELMALI CEVİZLİ MİLFÖY

Elmalı, Cevizli, Milföy, Tarifi, Çay, İkram, Kahvaltılık, Misafir, Nefis, Kişniş
ELMALI CEVİZLİ MİLFÖY
8 Kişilik
Malzemeler:
Elmalı, Cevizli, Milföy, Tarifi, Çay, İkram, Kahvaltılık, Misafir, Nefis, Kişniş
  • 8 adet milföy hamuru
  • 3 adet yeşil elma
  • 1 avuç ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı su 
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurtanın sarısı

Çarşamba, Eylül 23, 2015

Cevizli Kadayıf Tarifi

Kadayıf tarifi, Kadayıf tatlıları çeşitleri, kadayıf Tatlısı Tarifi, Kadayıflı tatlı, Kadayıflı

CEVİZLİ KADAYIF TATLISI

8 Kişilik
Cevizli kadayıf tatlısı, Tatlı tarifleri, Şerbetli Tatlı Tarifleri, Tarifler, Çay saati, İkram, Ramazan, İftar, KişnişMalzemeler:

  • 500 gram çiğ tel kadayıf
  • 300 gram tuzsuz tereyağı veya sadeyağ
  • 250 gram ceviz içi
Şerbeti İçin:
  • 1 kg. toz şeker
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Ceviz içini ince parçalar halinde parçalayın. Tereyağını eritin. Şerbeti hazırlamak için toz şekeri ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp 25 dakika kadar kaynatın. Sonra limon suyunu ekleyip, bir dakika kadar kaynatıp ocağı kapatın.
Fırını alt-üst programına ve 175 dereceye ayarlayın.