Bu hafta evde biraz bayat ekmek biriktiğini görünce, kahvaltıya cici papa yapayım dedim. Sonradan aklıma bu tarif geldi. Güzel de oldu. Bayat tost ekmeklerini keyifle tüketmiş olduk. Ben evde sucuk ve kaşar vardı. Onları kullandım. Siz de zevkinize göre malzemeler koyabilirsiniz.
Çarşamba, Şubat 24, 2016
Pazartesi, Şubat 22, 2016
Kara Lahana Çorbası
Kara Lahana Çorbası Tarifi
5-6 kişilik
Malzemeler:
- 300 gram kara lahana
- 1, 5 su bardağı haşlanmış barbunya
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Cuma, Şubat 19, 2016
PORTAKAL PELTELİ MUHALLEBİ
PORTAKAL PELTELİ MUHALLEBİ
8 kişilik
Malzemeler:
Portakal Peltesi İçin:
- 3 su bardağı portakal suyu ( 6-7 adet portakal)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı pirinç unu
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
Islatılmış kalıpların yarısına kadar doldurun. (kabınız silikon kap olursa çok daha iyi olur.)Ilıyınca buzdolabına soğumaya bırakın.
Muhallebi için sütü tencereye dökün. Pirinç unu, toz şeker ve nişastayı ekleyip iyice karıştırarak tortu kalmamasını sağlayın. Ocağa koyun ve devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynayınca ocağı kısıp, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak kaynarının çıkmasını sağlayın. Buzdolabında soğuyan portakal peltesinin üzerine eşit miktarlarda dökün. Ilıyınca buzdolabına iyice soğutun. Servis edeceğiniz zaman kalıptan çıkarın. İsteğinize göre süsleyin. Afiyet olsun.
PORTAKAL PELTESİ
PORTAKAL PELTESİ
4-5 kişilik
Malzemeler:
4-5 kişilik
Malzemeler:
- 3 su bardağı portakal suyu (6-7 adet portakal)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
Portakalların suyunu sıkın ve bir tencereye koyun. Nişasta ve toz şekeri ekleyin. Nişasta ve toz şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Ocağı yakın ve kaynayana kadar devamlı karıştırın. Ateşi kısıp, karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika pişirin. Kalıplara dökün ve soğuyana kadar buzdolabında bekletin. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Perşembe, Şubat 18, 2016
NARLI CEVİZLİ ROKA SALATASI
NARLI CEVİZLİ ROKA SALATASI
4-5 kişilik
Malzemeler:
- 2 demet roka
- 1 avuç ceviz içi
- 1 adet narın taneleri
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1/2 limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Rokayı iyice yıkayıp, süzün. Doğrayın. (Ben elimle parçalıyorum) Sosu üzerine ekleyip, karıştırın.
Cevizi iri parçalar halinde kıyın. Narın tanelerini ve cevizi rokanın üzerine serpiştirin.
Cuma, Şubat 12, 2016
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)