PORTAKAL PELTELİ MUHALLEBİ
8 kişilik
Malzemeler:
Portakal Peltesi İçin:
- 3 su bardağı portakal suyu ( 6-7 adet portakal)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
Muhallebi İçin:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı pirinç unu
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
Portakalların suyunu sıkın. Bir tencereye dökün. İçine nişastayı ve toz şekeri ekleyin.
İyice karıştırın. Nişasta ve toz şeker eriyince ocağı yakın ve devamlı karıştırarak pişirin. Fokurdamaya başlayınca 2-3 dakika kısık ateşte pişirmeniz yeterlidir.
Islatılmış kalıpların yarısına kadar doldurun. (kabınız silikon kap olursa çok daha iyi olur.)Ilıyınca buzdolabına soğumaya bırakın.
Muhallebi için sütü tencereye dökün. Pirinç unu, toz şeker ve nişastayı ekleyip iyice karıştırarak tortu kalmamasını sağlayın. Ocağa koyun ve devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynayınca ocağı kısıp, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak kaynarının çıkmasını sağlayın. Buzdolabında soğuyan portakal peltesinin üzerine eşit miktarlarda dökün. Ilıyınca buzdolabına iyice soğutun. Servis edeceğiniz zaman kalıptan çıkarın. İsteğinize göre süsleyin. Afiyet olsun.