/ Kişniş Otu

Salı, Mayıs 17, 2016

Karadut Reçeli

karadut, reçeli, tarifi, kolay, pratik, kişniş, otu, kış, hazırlıkları, yapmak
Şu aralar Mersin'de yazlıktayım. Biliyorsunuz Mersin'in sıcağı meşhurdur. Haziranda başlar Ekim'e kadar bunaltıcı sıcaklıkta ve nemli bir hava adeta şehri kavurur. Seneler evvel memuriyetim nedeniyle 7 sene gibi uzun bir süre kaldığım Mersin'de en azından hafta sonları biraz rahatlayabilmek için yazlık almıştık. Havaların hala serin olduğu Mayıs ayında İstanbul'un boğucu kalabalığından kaçıp 20-30 günlüğüne huzura gelmek için harika bir dinlenme yeri oldu. Şu anda balkonum da bilgisayarım ve çayım ile keyifle bu yazıyı yazıyorum. Mutfakta inşallah yarın tarifini vereceğim Peynirli Açma tepsi mayasının gelmesini bekliyor. Ben de bu arada geçen gün yaptığım Karadut Reçelinin tarifini paylaşayım istedim. Yazlığımızın hemen arka sokağında harika bir pazar kuruluyor. Geçen gittiğimizde karadutları görünce dayanamadım aldım. Harika 1 kavanoz reçel oldu. Hele rengi o kadar güzel ki. Mutlaka deneyin dostlarım. Eminim çok hoşunuza gidecek.

Pazartesi, Mayıs 16, 2016

KURU ÜZÜMLÜ ANNE KURABİYESİ

KURU, ÜZÜMLÜ, ANNE, KURABİYESİ, ÇAY, KAHVE, ÇOCUKLAR İÇİN, KAHVALTILIK, KİŞNİŞ
Bu kurabiyenin adını Anne Kurabiyesi koydum. Küçükken annemin yaptığı kurabiyelere benziyor. İlk defa yediğimde aklımdan geçen bu olmuştu. Kışın gittiğim Bursa Kervansaray Thermal Hotel 'de birbirinden değerli ve becerikli hem de bol ödüllü şeflerinin yaptığı yüzlerce tatlı tuzlu pasta ve böreklerden sadece birisiydi. Maalesef balık hafızama güvenerek adını not almadığım için unuttuğum şefimle şahsen tanışıp, bu güzel tarif için teşekkür etmiştim. Buradan tekrar teşekkür ediyorum. Hem de ismini unuttuğum için özür diliyorum. İşte tarifi;

Çarşamba, Mayıs 04, 2016

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Zeytinyağlı, Yer elması, Tarifi, Zeytinyağlı tarifler, vejetaryen, yöresel, glütensiz, sağlıklı, sebze yemekleri, kişniş, otu
Aslında yer elmasını çiğ yemeği çok severim. O yüzden evde pek fazla yemeği yapılmaz. Sırf tarifini sizlerle paylaşabilmek için çok ani bir kararla o güzelim yer elmalarımın zeytinyağlı yemeğini yapmaya karar verdim :)) Dereotu, bir çok zeytinyağlı sebze yemeğine yakıştığı gibi buna da yakışıyor diye dereotu siparişi verdim. Ben yemeği pişirene kadar dereotu gelir diye düşündüm. Güzelim yemeğim pişti ama gel gör ki her zaman bulunabilen dereotu manavda yok. O yüzden maalesef fotoğrafını dereotu olmadan çektim. O yüzden siz dereotunu seviyor iseniz mutlaka katın diyeceğim. Bir de limon yerine portakal suyu ile denedim. Ancak yer elması ve  havuç şekerli bir sebze olduğu için ve portakal da şekerli olduğu için biraz tatlımsı oldu. O yüzden size limon katmanızı önereceğim. Yine isterseniz patates katmadan da yapabilirsiniz.