Biraz tatil biraz bayram ve ardından sevgili yeğenim Özgür'ümün düğünü derken hem güzel ve dinlendirici hem de çok heyecanlı koşuşturma içinde geçen günler yaşadım. Özgür'e ve güzel eşi Siğnem'e ömür boyu mutluluklar diliyorum. Şimdi tekrar evimdeyim. Ama beynim ve bedenim hala tatil modundan çıkabilmiş değil. İki gündür öğlene doğru uyanan tembel birisi oldum vallahi :) Tabi bu da günü çok geriden yaşamama yol açıyor. Yemek pişirmek veya bilgisayarın başına geçip bloğumla ilgilenmek hala çok uzak görünüyor. Oysa tatilden gelince daha dinç olmalıydım. Daha hevesli, capcanlı bir ruhiyat ta olmam gerekirdi. Neyse bugün de kendime her konuda anlayış göstereceğim. Umarım yarın kendime gelir ve sizlerle tekrar güzel tarifler paylaşmaya başlarım. Ha belki de şu anda şey diyorsunuz. Bak tembelliğin bitmiş yazıyorsun :) İnanın tüm enerjimi kullanıp bu kadarcık bir şey yazabildim. Zaten yarın vereceğim tarifte daha evvelden yaptığım ve yazısı neredeyse bitmiş olan bir tarifim. Eksik kısımları toparlayıp sizlerle paylaşacağım.
Çarşamba, Temmuz 13, 2016
Perşembe, Haziran 23, 2016
Kedi Dilli Piramit Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır?
Piramit pasta epeydir bloguma eklemek istediğim bir tatlıydı. Hem bütün tatlılar gibi çok sevdiğimden hem de çok pratik bir tatlı olduğu için. Normalde ve genellikle petibör bisküvi ile yapılan bir tatlı. Ben de o şekilde yapacaktım. Sonra aklıma evdeki kedi dilleri geldi. Acaba kedi dili bisküvi ile nasıl olur diye denemek istedim. Hem evde olan malzemeleri değerlendirmek hem de değişik bir malzemeyle nasıl olur öğrenmek adına yaptım. Harika yumuşacık bir tatlı oldu. Muz sevmeyen kızım bile kreması ve kedi dillerinin yumuşak kek kıvamındaki tadını çok sevdi. Size de tavsiye ediyorum.
Çarşamba, Haziran 15, 2016
İNCİR UYUTMASI
Kayınvalidemlerin bahçede kocaman bir incir ağacı var. İncirler toplandığı vakit fazlası kurutulur. Sağ olsunlar beni de unutmayıp gönderirler. Hem çok faydalı bir meyve olduğu için hem de sevdiğim için arada 1-2 tane yemek hoşuma gider. Geçenler de yine kitaplığımın başına geçip değişik tarifler ararken, bu tatlıya rastladım. İlgimi çekti. Hem evde süt ve incir de var. Sonuçta meyveli ve sütlü pratik bir tatlı. Hamurlu, şerbetli tatlılara nazaran daha hafif. Hem ilk defa tadacağım için merak ettim. Yine Osmanlı Mutfağından bir tatlı. Neyse denedim. İncirli muhallebi diyebileceğimiz bir tatlı. Lezzetli ama ah keşke olsa da yesem diyeceğim bir tatlı değil. Ama sağlıklı beslenme adına şekersiz veya şeker yerine 1 kaşık balla yapabileceğiniz güzel bir seçenek.
Deneyip kendiniz karar verirseniz çok sevinirim.
Deneyip kendiniz karar verirseniz çok sevinirim.
Pazartesi, Haziran 13, 2016
ÇÖP ŞİŞ
İftar için çok basit bir yemek hazırladım. Çöp şiş. Kuşbaşı eti çok küçük parçalar halinde doğrattım. Evde ki tahta şişlere taktım. Daha lezzetli olması için salçalı, yoğurtlu bir marine hazırladım. Çok lezzetli oldu. Yanına ise spagetti makarna yaptım. Çorba, zeytinyağlı kabak ve yeşillikler ile harika bir menü oldu. Tatlı olarak ise güllaç ikram ettim.Tavsiye ederim.
Cumartesi, Haziran 11, 2016
HAVUÇLU KABAKLI SALATA
Bugün yaptığım iftar menüsü, önceden tarifini verdiğim yemeklerden oluşuyor. Çorba, Etli biber ve domates dolması ve Güllacın ve Havuçlu kabaklı salatanın tarifleri olduğu için, sizlerle Havuçlu, Kabaklı Salata tarifini tekrar paylaşmak istedim. Öncekini sarımsaklı yoğurtlu yapmıştım. Şimdi yaptığım mayonezli yoğurtlu. Siz de sevdiğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu arada videosunu da çektim. En kısa zamanda hazırlayıp ekleyeceğim. Çok basit fakat çok lezzetli bir salata. Meze olarak ta harika oluyor.
HAVUÇLU KABAKLI SALATA
4 KişilikMalzemeler:
- 1 orta boy kabak
- 3 orta boy havuç
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez veya 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir kapta mayonez ve yoğurdu karıştırın. Cevizi ekleyin. Soğumuş sebzeleri ekleyin. Tekrar karıştırın. Servis edin. İsterseniz üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz.
NOT: İsterseniz mayonezli yoğurt yerine sarımsaklı yoğurt ile de bu salatayı yapabilirsiniz.
Perşembe, Haziran 09, 2016
ENGİNAR KIZARTMA
Bu tarifi ilk yediğimde tadına hayran kalmıştım. Hiç enginar tadını hissetmediğiniz nefis bir lezzet. Diğer adı ise Balık Enginar. Dün Tavuk Külbastının yanına yaptım. Çok beğenildi. Eşim enginar olduğunu anlamadı bile :) Enginar sevmeyenlere veya sebze yedirmek istediğiniz kişilere bu şekilde hazırlayın. Bakın nasıl yiyecekler :) Ha bu arada başka sebzeleri de bu şekilde yapabilirsiniz. Hepsi çok güzel oluyor. İşte Tarifi:
ENGİNAR KIZARTMA (BALIK ENGİNAR)
4 Kişilik
Malzemeler:
Enginarları ince uzun dilimler halinde doğrayın. Yumurtalı bulamaca koyun. İyice karıştırın.
Sıvı yağı ısıtın. Enginar dilimlerini tek tek kızgın yağa atın. Nar gibi kızarınca fazla yağlarını alması için havlu kağıdın üstüne çıkarın. Et, tavuk yanında garnitür olarak servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Hazırladığınız yumurtalı hamur ile kabak, havuç, patlıcan gibi bir çok sebzeyi bu şekilde kızartabilirsiniz. Hepsine çok yakışıyor.
ENGİNAR KIZARTMA (BALIK ENGİNAR)
4 Kişilik
Malzemeler:
- 4 adet enginar
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Enginarları ince uzun dilimler halinde doğrayın. Yumurtalı bulamaca koyun. İyice karıştırın.
Sıvı yağı ısıtın. Enginar dilimlerini tek tek kızgın yağa atın. Nar gibi kızarınca fazla yağlarını alması için havlu kağıdın üstüne çıkarın. Et, tavuk yanında garnitür olarak servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Hazırladığınız yumurtalı hamur ile kabak, havuç, patlıcan gibi bir çok sebzeyi bu şekilde kızartabilirsiniz. Hepsine çok yakışıyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)