Aslında daha evvel "glütensiz" kedi dilinin tarifini vermiştim. Yine glütensiz unla yaptığım tiramisu tarifinde hem kedi dilinin tarifini hem de tiramisunun tarifini vermiştim. Bugün şöyle biraz geçmişe doğru seyahat edip eski tariflerimi gözden geçirince gözüme çarptı. Ayrı olarak tekrar vermek istedim. Bu tarif normal kedi dili bisküvisinin de tarifi oluyor. İster glütensiz unla yapın isterseniz normal unla yapın. Çok lezzetliler. Yine de müsait bir zamanımda normal unla kedi dili yapıp, sonrasında da güzel bir tarifte kullanmayı düşünüyorum.
Çarşamba, Aralık 07, 2016
Pazartesi, Aralık 05, 2016
KREMALI KAŞAR PEYNİRLİ SUFLE
KREMALI KAŞAR PEYNİRLİ SUFLE
3 kişilik
Malzemeler:
Sufle kaplarına en alta beyaz peyniri koyun.
Peynirin üstüne kremayı koyun. Üzerine yumurta kırın.
Çatalla karıştırın. Üzerine kaşar rendesini serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. İşte bu kadar.
Sıcakken servis edin. Afiyet olsun.
3 kişilik
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 50 gram beyaz peynir
- 50 gram kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı krema
Sufle kaplarına en alta beyaz peyniri koyun.
Peynirin üstüne kremayı koyun. Üzerine yumurta kırın.
Çatalla karıştırın. Üzerine kaşar rendesini serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. İşte bu kadar.
Sıcakken servis edin. Afiyet olsun.
Geçen pazar sabahı kahvaltı için hazırladığım bu tarifi çok beğendik. Ben peynirli ve peynirli kremalı hazırladım. Kremalı olanlar daha hafif olmuştu. Ama ikisi de çok lezzetliydi. Sizlere de öneriyorum. 15-20 dakika da hazırlanıyor.
Yani bu lezzetli sufle pişerken siz de kahvaltı sofranızı hazırlamış olursunuz.
İsterseniz sucuk, salam veya pastırma gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
Sıcak servis etmeniz gerekiyor. Çünkü sufleler gibi beklediği zaman biraz sönüyor.
Cumartesi, Aralık 03, 2016
BALKABAKLI MUFFİN
Uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim bir tarif vardı. Sevgili Özgenin Oltası, çok kolayca ve kısa sürede yapılabilecek Balkabaklı Muffin tarifini paylaşmıştı. Balkabağını çok sevdiğim için bu lezzetli tarifi not almıştım. Nihayet yapabildim. Hakikaten lezzeti dediği kadar varmış. Herkesten tam not aldı. Tarif neredeyse aynı. Sadece baharat miktarında biraz değişiklik yaptım. Bu baharat çok lezzetli ama içindeki malzemeleri bulamazsanız sadece tarçın katabilirsiniz. Kendisine buradan sevgilerimi gönderiyorum.
Daha evvelden balkabağını pişirip püre halinde dondurucuya atmıştım. Çok büyük kolaylık oluyor. Siz de o şekilde yapabilirsiniz ya da marketlerde bolca bulabileceğiniz bir dönem. Taze olarak alıp bolca tüketmenizi öneririm.
Salı, Kasım 29, 2016
BROKOLİ GRATEN
Ben, genelde karnabahar ve patates graten yaparım. Arada kabakla da yapmışlığım var. İlk defa brokoli graten yaptım. Nefis oldu. Tek kelimeyle bayıldım. Brokoliyi, sevmeyenlere yedirmenin harika bir yolunu arıyorsanız mutlaka bu tarifi deneyin. Bence herkes keyifle yiyecektir.
BROKOLİ GRATEN TARİFİ:
4-5 Kişilik
Malzemeler:
Afiyet olsun.
BROKOLİ GRATEN TARİFİ:
4-5 Kişilik
Malzemeler:
- 500 gram brokoli
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 150 gram kaşar peyniri rendesi
- 1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
- İlk olarak brokolileri ayıklayıp, küçük parçalara ayırın. Yıkayın ve üstünü geçecek kadar su koyun. 1 çay kaşığı tuzu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynayınca 10 dakika haşlayın. Süzün.
2. Bir tencereye tereyağını koyun. Eriyince unu ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Sütü yavaşça ekleyin. Devamlı karıştırarak pütür kalmayacak hale getirin. Fokurdamaya başlayınca altını kısın. 1-2 dakika karıştırmaya devam ederek pişirin.
3. Kaşarın 1/3 nü ve 1 tatlı kaşığı tuzu ve isterseniz karabiberi ekleyin. Karıştırıp ateşi kapatın.
3. Kaşarın 1/3 nü ve 1 tatlı kaşığı tuzu ve isterseniz karabiberi ekleyin. Karıştırıp ateşi kapatın.
İyice süzülmüş olan brokoliyi yağlanmış fırın kabına yayın.
4. Üstüne hazırladığınız beşamel sosu dökün. Kalan kaşar rendesini üzerine serpin.
5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilıyınca servis edin.
4. Üstüne hazırladığınız beşamel sosu dökün. Kalan kaşar rendesini üzerine serpin.
5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilıyınca servis edin.
Pazartesi, Kasım 28, 2016
Brokolinin Faydaları
Konu brokoli olunca çok fazla övgü dolu sözler duyacağımı sanmıyorum. Genelde sevilmeyen, özellikle çocuklara zorla yedirilen bir sebze. Ben bunun nedeninin biraz lezzetsiz oluşundan çoğunlukla ise kokusundan olduğunu düşünüyorum. Çoğu kış sebzesi gibi pişirilirken ağır bir kokusu var. Ben de evde buram buram kokan kükürt kokusundan pek haz etmesem de bu sebzelerin yararlarını ve mutlaka tüketilmeleri gerektiğini bildiğim için pişiriyorum. Brokoli hakkında şöyle ayrıntılı bir araştırma yaptıktan sonra bu mis kokunun bizim evde haftada en az 1 kere kokacağını rahatlıkla söyleyebilirim :) Neyse fazla uzatmadan faydalarını sizlerle paylaşayım.
Perşembe, Kasım 24, 2016
Brokoli Çorbası
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)