PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ
8 adetMalzemeler:
- 1 adet yufka
- 8 parça pastırma
- 8 parça kaşar peyniri dilimi
- 8 adet sivri biber
- 4 adet domates
- kızartmak için sıvı yağ
- ıslatmak için biraz su
- Yufkayı önce 4 parçaya sonra her parçayı tekrar 2 ye bölerek 8 parça üçgen yufka elde edin.
- Sivri biberleri ve domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın. Domateslerin sulu iç kısmını mümkünse kullanmayın.
- Yufkanın geniş kısmına 1 parça pastırma, üstüne kaşar dilimi ve biraz domates ve biber koyun. Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın.
- Sonra çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. Uç kısmını hafifçe suya batırıp yapışmasını sağlayın.
- Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın. Nefis paçanga böreğiniz hazır. Hemen sıcakken bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.