Salı, Ağustos 29, 2017
Cuma, Ağustos 25, 2017
SU BÖREĞİ TADINDA PEYNİRLİ BÖREK
"SU BÖREĞİ" TADINDA PEYNİRLİ BÖREK
- 5 adet yufka
- 4 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ-zeytinyağı karışımı
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Maydanozun yapraklarını incecik kıyın. Beyaz peyniri ezip maydanozla karıştırın.
Maden suyunu, yumurtayı, süt ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırın.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. İlk yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye serin. Bolca sıvı karışımdan dökün.
Diğer yufkaları ikiye bölün. Sosa batırıp iyice sosladıktan sonra kat kat tepsiye yayın.
Çarşamba, Ağustos 23, 2017
ÇİKOLATALI TART TARİFİ
Milföy hamuru her zaman için kurtarıcı malzemem olmuştur. Bence her buzdolabının bir köşesine birkaç tane saklamak lazım. Acil bir şeyler yapmak gerektiğinde zamandan tasarruf ediyorsunuz. Hem zaten çok ta lezzetli oluyor. Çıtır çıtır lezzetli tatlılar tuzlular yarım saatte sofrada yerini alıyor.
Şimdi vereceğim tarifte keyifle yapacağınız milföylü bir tarif. İçinde ve serviste kullandığım çikolatalı ve labneli kremalar çok çok lezzetli. İsterseniz milföy yerine "tart" hamuru yapıp öyle de hazırlayabilirsiniz.
Şimdi vereceğim tarifte keyifle yapacağınız milföylü bir tarif. İçinde ve serviste kullandığım çikolatalı ve labneli kremalar çok çok lezzetli. İsterseniz milföy yerine "tart" hamuru yapıp öyle de hazırlayabilirsiniz.
Cumartesi, Ağustos 19, 2017
"BİBERLİ OMLET TARİFİ"
BİBERLİ OMLET NASIL YAPILIR:
Omlet deyip geçmeyin. Tek başına doyurucu yemek olabilecek kadar lezzetli ve içinde bir çok malzeme barındıran bir yemek. Sadesi, peynirlisi, sebzelisi, patateslisi, pastırmalısı veya sucuklusu yani kısaca canınız ne çektiyse içine koyarak yapabilirsiniz. Bugün verdiğim tarifte biberli omlet yapıyorum. Umarım videomu beğenirsiniz.Cuma, Ağustos 18, 2017
PEYNİRLİ SUFLE
Dün İnstagram sayfamda yapılışından bir bölümü paylaşıp ne yaptığımı sorduğum ve bilenler arasında çekiliş yaptığım lezzetli suflenin tarifini paylaşmak istiyorum. 2 aşamadan oluşan güzel bir peynirli sufle. Umarım beğenir ve yaparsınız. "Sufle" hakkında şöyle bir püf noktası vereceğim. Sufleler ister tatlı ister tuzlu yapın. Yapıldığı anda tüketilmesi gereken bir lezzet. Çünkü fırında ne kadar kabarıp puf puf olsa da çıkardığınız anda neredeyse 5-6 dakika içinde sönüyor. Kabarıklığından eser kalmıyor. O yüzden servis edeceğiniz en yakın zamanda yapın diyeceğim.
Perşembe, Ağustos 17, 2017
KIRMIZI ERİKLİ MEYVE KOKTEYLİ
KIRMIZI ERİKLİ MEYVE KOKTEYLİ
4 Kişilik
Malzemeler:
- 1 kg. kırmızı erik veya mürdüm eriği
- 2-3 yeşil elma
- 1 çay kaşığı kadar taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
Afiyet olsun.
NOT: Taze zencefil yerine toz zencefil katabilirsiniz. Yarım çay kaşığı katın. Bal söylediğim gibi isteğe bağlı. Kırmızı veya "mürdüm eriği" ile yapın. Yeşil elma yerine kırmızı sulu elmalardan da kullanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)