ZEYTİNYAĞLI BAKLA TARİFİ
Cuma, Mayıs 13, 2016
Çarşamba, Mayıs 04, 2016
ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI
Aslında yer elmasını çiğ yemeği çok severim. O yüzden evde pek fazla yemeği yapılmaz. Sırf tarifini sizlerle paylaşabilmek için çok ani bir kararla o güzelim yer elmalarımın zeytinyağlı yemeğini yapmaya karar verdim :)) Dereotu, bir çok zeytinyağlı sebze yemeğine yakıştığı gibi buna da yakışıyor diye dereotu siparişi verdim. Ben yemeği pişirene kadar dereotu gelir diye düşündüm. Güzelim yemeğim pişti ama gel gör ki her zaman bulunabilen dereotu manavda yok. O yüzden maalesef fotoğrafını dereotu olmadan çektim. O yüzden siz dereotunu seviyor iseniz mutlaka katın diyeceğim. Bir de limon yerine portakal suyu ile denedim. Ancak yer elması ve havuç şekerli bir sebze olduğu için ve portakal da şekerli olduğu için biraz tatlımsı oldu. O yüzden size limon katmanızı önereceğim. Yine isterseniz patates katmadan da yapabilirsiniz.
Salı, Mayıs 03, 2016
Cuma, Nisan 29, 2016
ARPA ŞEHRİYE SALATASI
ARPA ŞEHRİYE SALATASI
5 Kişilik
Malzemeler:
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 3 adet orta boy havuç
- 3 adet orta boy salatalık
- 6-7 adet kornişon turşu
- 1 tatlı kaşığı+ 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 4 su bardağı su
Salı, Nisan 26, 2016
PEYNİRLİ KABAK KARNIYARIK
PEYNİRLİ KABAK KARNIYARIK
3 Kişilik
Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar peyniri
- 1/2 demet dereotu
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kabakları yıkayın ve kabuklarını alacalı soyun. Uzunlamasına 2 parçaya bölün. İçini kayık şeklini verecek şekilde oyun.
Beyaz peyniri ezin. Kaşarı rendeleyin. Dereotunu incecik doğrayın. Hepsini karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın. Fırını 200 dereye ayarlayıp ısıtın.
Bir tavaya sıvı yağı koyun. Isınınca kabakları hafif şekilde kızartın. (Yumuşatmadan sadece renkleri değişecek kadar)
Fırın tepsisine dizin. İçlerine peynirli içten doldurun. Fırında üstleri kızarana ve eriyene kadar pişirin. Ilık servis edin.
NOT: Peynir tuzlu olduğu için tuz kullanmadım. Siz evinizde bulunan peynirlerle yapabilirsiniz.
Cumartesi, Nisan 23, 2016
MUZLU MİLKSHAKE
Artık yaz iyiden iyiye kendini belli etmeye başladı. Gerçi hala dengesiz havalar yaşıyoruz ama yine de sıcak günler geldi diyebiliriz. Sıcak günlerde de en çok canınız ne ister? Tabiki içimizi ferahlatacak içecekler. Ben de hemen bir kaç tane soğuk soğuk içebileceğiniz içecek tarifi vermek istedim. Özellikle çocukların çok seveceği muzlu milkshake tarifi vereceğim. Ben içine biraz bal kattım. Hem daha lezzetli hem de faydalı olması açısından. Ancak isterseniz bal katmadan yapabilirsiniz. sonuçta içinde hem muz hem de dondurma olduğu için zaten tatlı oluyor. Ben iki türlü yaptım. Birisine sadece muz, dondurma ve bal kattım. Diğerine ise yoğurtta ekledim. İkisini de çok güzel buldular. Size de tavsiye ederim. İkisini de deneyin. Hangisi damak zevkinize daha hoş gelirse, sizin milkshakeniz işte odur. Sevgiler.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)