Perşembe, Haziran 09, 2016

TAVUK KÜLBASTI

Tavuk, Külbastı, Tarifi, Nedir, Nasıl yapılır, Kisnis Otu, Yemek, Et
Yine saray mutfağından günümüze kadar ulaşan çok lezzetli ve bir o kadar da pratik tarif vereceğim. Tavuk Külbastının lezzetini ve pratikliğini seveceksiniz. İftar menüsü olarak yanında arpa şehriyeli pirinç pilavı (dün biraz fazla yapmıştım), balık enginar veya diğer adıyla enginar kızartma, zeytinyağlı kabak ve salata hazırladım. Balık enginarın tarifini de birazdan vereceğim. Şimdi külbastının tarifi:

Çarşamba, Haziran 08, 2016

KİMYONLU KÖFTE

Kimyonlu Köfte Tarifi, Köfte tarifleri, Denenmiş Tarifler, Kişniş Otu, Yemek Tarifleri
Bugün ramazanın 3. günü oluvermiş. Tariflerime ilk günden başlamak isterdim ama bir kaç günlüğüne Venedik'e gitmiştim. Dün, yol yorgunluğu nedeniyle kendime gelmeye çalışmakla geçti. Neyse bugün biraz iyiyim. Dün, iftar için yaptığım köftenin tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Saray mutfağından Kimyonlu Köfte çok lezzetli olmuştu. Yanına arpa şehriyeli pirinç pilavı yaptım. Zeytinyağlı taze fasulye ve cacık ile lezzetli, doyurucu ve pratik bir menü olmuştu. İşte tarifi:

Çarşamba, Haziran 01, 2016

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Bu haftaki 2. kurabiye tarifim Hindistan Cevizli Kurabiye. Arkadaşım Gülhan'ın verdiği tariften yaptım. Çok nefis ve ağızda dağılan harika bir kurabiye. İşte tarifi;
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
40 Adet
Malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Unu, toz şekeri, 1 yumurtayı ve diğer yumurtanın sarısını, tereyağını, zeytinyağını, kabartma tozunu, vanilyayı ve Hindistan cevizinin 1 çay bardağını katın. İyice yoğurun.Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kaba yumurta akını diğer bir kaba Hindistan cevizini koyun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yumurta akına sonra Hindistan cevizine bulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Salı, Mayıs 31, 2016

KAVALA KURABİYESİ

KAVALA KURABİYESİ TARİFİ / KİŞNİŞ OTU
Bu haftayı Kurabiyeler Haftası ilan ettim. Bir kaç tane kurabiye tarifi vermek istiyorum. İlk olarak hangi kurabiyeyi yapayım diye araştırırken aklıma Edirne'nin meşhur Kavala Kurabiyesi geldi. Hemen yaptım. Biliyorsunuz kurabiye yapımı en kolay yiyeceklerden birisidir.  Kavala kurabiyesi de hemen yoğrulup hazırlanabilen bir tarif. Ancak, hamur biraz dağılan bir kıvamda. O yüzden yağlı kağıt arasına koyup üzerinden oklavayla şekil vererek düz yapışık bir hamur hazırladım. Her defasında bir kaç kurabiye hazırlayıp, parçalanmaması için dikkatlice tepsiye konması gerekiyor. Pişince dağılma sorunu kalmıyor. Yani biraz şeklini verirken oyalayan bir kurabiye o kadar. Ama inanın lezzeti için uğraşmaya değer.

Çarşamba, Mayıs 25, 2016

DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI


Domatesli, Pirinç, Çorbası, Tarifi, Kolay tarifler, Kişniş, Blog, Yemek

DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI TARİFİ

4-6 kişilik
Malzemeler:

  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4-5 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 6 su bardağı su
  • 10 dal kadar maydanoz
  • 3-5 dal dereotu (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Aşağıda hem videolu anlatımı hem de resimli anlatımı var. İstediğinizden tarifi alabilirsiniz.
Domatesleri rendeleyin. Kuru soğanı incecik doğrayın. Pirinçleri yıkayıp süzün. Maydanozun ve dereotunun dallarını ayıklayıp, yaprak kısımlarını incecik kıyın.
Domatesli, Pirinç, Çorbası, Tarifi, Çorba tarifleri, kişniş nedir, faydaları nelerdir?
Bir tencereye yağı koyun. Isınınca kuru soğanı ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Rengi şeffaflaşınca domates rendesini katın. 5-6 dakika kadar pişirin. Pirinci ekleyin. Karıştırın. Suyu, tuzu ve biberi  katın.
Domatesli, Pirinç, Çorbası, Tarifi, Çorba tarifleri, Kolay tarifler, Kişniş, Blog, Yemek
Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp, pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Maydanozu ve dereotunu ekleyin. Ocağı kapatın. Servis edin. Afiyet olsun.
Domatesli, Pirinç, Çorbası, Tarifi, Çorba tarifleri, Kolay tarifler, Kişniş, Blog, Yemek
NOT: Güzel ve doyurucu bir çorba olduğu için tarifini vereyim dedim. Özellikle domatesin hem tadının hem de renginin çok güzel olduğu yaz aylarında bol domatesle , hiç salça kullanmadan yapabileceğiniz hafif bir çorba.

Bazı yörelerde dereotu da katılıyor. o yüzden sizin damak zevkinize kalmış. İster maydanoz, ister dereotu isterseniz ikisini de aynı anda katın. Nefis bir çorba oluyor.