LİMONLU KEK
8-10 Kişilik
Malzemeler:
Perşembe, Nisan 06, 2017
Salı, Nisan 04, 2017
CİĞER SOTE
CİĞER SOTE TARİFİ
4-5 kişilik
Malzemeler:
- 1 kilo ciğer
- 100 gram kuşbaşı et (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 adet adet dolmalık kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın.
Maydanozları ayıklayın ve ince doğrayın.
Ciğeri ve kuşbaşı eti bir tencereye koyun ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çekince tereyağını ve sıvı yağı katın. 5 dakika kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Soğanı ve kırmızı biberi katın.
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın. Soğanlar yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika daha kavurun.
Servis ederken maydanozla süsleyin. Patates veya pilav veya makarna ile servis edin.
Afiyet olsun.
NOT: İçine katılacaklar sizin damak zevkinize göre değişebilir. Kırmızı biber yerine yeşil biber katabilirsiniz.
Kuşbaşı et isterseniz katmayabilirsiniz. Kekik etlere çok yakışır. Kekik katabilirsiniz.
Bu güzel yemek tarifi için Gülhan'a çok teşekkür ediyorum.
Bu güzel yemek tarifi için Gülhan'a çok teşekkür ediyorum.
Pazar, Nisan 02, 2017
Damla Sakızlı Hünkar Muhallebisi
Damla Sakızlı Hünkar Muhallebisi Tarifi
6-8 KişilikMalzemeler:
- 1 litre süt
- 125 gram nişasta (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 4 yemek kaşığı Antep fıstığı
- 3 gram damla sakızı (3 paket)
- 1 su bardağı toz şeker
Ocağa alarak orta ateşte kaynamasını sağlayın. Kaynayınca ocağı kısıp 2 dakika pişirin.
Koyulaşıp yoğun bir kıvam alacaktır. Fıstıkların 1 kaşığını süslemek için ayırıp kalanını muhallebiye ekleyin. (Tane ekleyebileceğiniz gibi iri parçalar halinde de ekleyebilirsiniz)
Devamlı karıştırarak 5 dakika pişirin.
Pişen muhallebiyi servis tabaklarına veya 2 parmak kalınlığında bir şekil alacak kaba dökün.
Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis yapın. Üzerini ayırdığınız Antep fıstığını süsleyin.
Afiyet olsun.
NOT: Antep fıstığı yerine ceviz veya fındık koyabilirsiniz. İsterseniz sevdiğiniz bir meyve sosuyla veya çikolata sosuyla ikram edebilirsiniz.
Perşembe, Mart 30, 2017
KURU PATLICAN BİBER DOLMASI
KURU PATLICAN BİBER DOLMASI:
6-8 kişilik
6-8 kişilik
Malzemeler:
- 2 ip kuru patlıcan
- 1 ip kırmızı biber
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane (yada 1 yemek kaşığı kuru nane)
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 domatesin rendesi
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Kuru patlıcan ve biberleri ipten çıkarın. Ayrı kaplara koyup, üzerini geçecek kadar sıcak su dökün.
- Kuru patlıcanı ocağa alıp, 5-6 dakika kaynatın ve aynı suyun içinde 1-2 saat yumuşaması için bekletin.
- Kırmızı biberi kaynatmadan sıcak su içinde 1-2 saat bekleyin.
- Kuru soğanı incecik yemeklik doğrayın. Maydanozu ve taze naneyi de incecik kıyın. Sarımsağı ezin.
- Tüm malzemeleri karıştırarak içi hazırlayın.
- Yumuşayan patlıcan ve biberleri iç malzemeyle doldurun. Ağız kısmında 1-2 parmaklık boşluk kalacak şekilde doldurun.
- Tencereye birbirlerinin ağzını kapatacak şekilde sırt sırta dizin. Kırmızı biberler acıysa ve patlıcanların acı olmasını istemiyor iseniz, ayrı kaplarda pişirin.
- Dolmaların üstüne dağılmalarını önlemek için bir tabak kapatın. Hafifçe bastırın. Üstünü geçecek kadar su koyun. Tencerenin kapağını da kapatıp, kaynayınca ocağı kısın. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
- Kapattığınız kapağı alıp üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım limon karışımını gezdirin. (bu isteğe bağlı)
- Dinlendirip servis edin.
Çarşamba, Mart 29, 2017
Haşhaşlı Portakal Soslu Revani
Canım arkadaşım Gülhan'dan yine lezzetli bir tarif. Revaniyi haşhaşlı ve portakallı yapmış. Aslında ben de yeniden yapıp videosunu çekip sizlerle paylaşacaktım. Şimdilik kaldı ama yakın zamanda videosunu paylaşacağım.
Malzemeler:
Haşhaşlı Portakal Soslu Revani Tarifi
10 KişilikMalzemeler:
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Salı, Mart 28, 2017
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)