Kestane şekerlerini kremanın yarısını ve sütün yarısını blenderdan geçirerek pürüzsüz bir krema hazırlayın.
Pasta tabanını servis tabağına alın.
Kalan sütün birazıyla ıslatın.
Püreyi üzerine yayın.
Diğer pastayı üstüne kapatın.
Yine sütle ıslatın.
Çikolatalı ganajı yapmak için kalan kremayı ve parçaladığınız çikolatayı kaynatmadan hafifçe ısıtıp eritin.
Pastanı üstüne dökerek yayın.
Kestane şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Kolay, lezzetli ve şekersiz, sağlıklı bir tatlı arıyorsanız, İncir tatlısı tam sizlik. Hiç şeker katmadan yapıyorsunuz. Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği bir tatlı. Sizlere de öneriyorum. İNCİR TATLISI 4-5 Kişilik Malzemeler:
16 adet kuru incir
16 adet adet ceviz içi
1/2 su bardağı süt
Kuru incirleri 10 dakika kadar ılık suda bekletin. Yumuşayınca saplarını kesip, içini hafifçe oyun.
Cevizi içini iri parçalara bölün. İncirlerin içine yerleştirin. (Tam da koyabilirsiniz.)
Bir tencereye dizin. Üzerine süt dökün. Ocağa koyun. Kaynamaya başladığı an ateşi kapatın. Kapağını örtüp 2-3 saat sütte bekletin.
Soğumuş tatlıyı isterseniz süt kaymağı ile veya sade servis edin.
NOT: Tatlıyı süt yerine su ile de yapabilirsiniz. O zaman kaynadıktan sonra 5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Sütle kaynatabilirsiniz ama süt bir süre sonra incirin üzerine yapışıyor. Lezzette bir sorun yok ama görsel olarak hoş olmuyor. (Başıma geldiği için biliyorum) O yüzden kaynar sütte bekletmeniz yeterli olacaktır.
Ciğeri zarını soyduktan sonra kuşbaşı doğrayın. Kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın. Maydanozları ayıklayın ve ince doğrayın. Ciğeri ve kuşbaşı eti bir tencereye koyun ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince tereyağını ve sıvı yağı katın. 5 dakika kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Soğanı ve kırmızı biberi katın. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın. Soğanlar yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika daha kavurun. Servis ederken maydanozla süsleyin. Patates veya pilav veya makarna ile servis edin. Afiyet olsun.
NOT: İçine katılacaklar sizin damak zevkinize göre değişebilir. Kırmızı biber yerine yeşil biber katabilirsiniz.
Kuşbaşı et isterseniz katmayabilirsiniz. Kekik etlere çok yakışır. Kekik katabilirsiniz. Bu güzel yemek tarifi için Gülhan'a çok teşekkür ediyorum.
125 gram nişasta (1 su bardağından 1 parmak eksik)
4 yemek kaşığı Antep fıstığı
3 gram damla sakızı (3 paket)
1 su bardağı toz şeker
Süt, nişasta ve toz şekeri bir tencereye koyun. Damla sakızlarını havanda dövüp süte ekleyin. İyice karıştırın.
Ocağa alarak orta ateşte kaynamasını sağlayın. Kaynayınca ocağı kısıp 2 dakika pişirin.
Koyulaşıp yoğun bir kıvam alacaktır. Fıstıkların 1 kaşığını süslemek için ayırıp kalanını muhallebiye ekleyin. (Tane ekleyebileceğiniz gibi iri parçalar halinde de ekleyebilirsiniz)
Devamlı karıştırarak 5 dakika pişirin.
Pişen muhallebiyi servis tabaklarına veya 2 parmak kalınlığında bir şekil alacak kaba dökün.
Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis yapın. Üzerini ayırdığınız Antep fıstığını süsleyin.
Afiyet olsun.
NOT: Antep fıstığı yerine ceviz veya fındık koyabilirsiniz. İsterseniz sevdiğiniz bir meyve sosuyla veya çikolata sosuyla ikram edebilirsiniz.