Çarşamba, Ağustos 30, 2017

BAKLAVA YUFKASINDAN FISTIKLI ŞÖBİYET

Baklava yufkası, Fıstıklı şöbiyet, şöbiyet, tatlı, tatlı tarifi, tatlı tarifleri

"Baklava yufkasından" şöbiyet daha doğrusu şerbetli tatlı sanırım ilk kez yaptım. Şöbiyet şerbetli tatlılar içinde en sevdiklerimden. O yüzden ilk onu denemek istedim. Bayrama kolayca yapılabilecek ama lezzetli de olacak bir tatlı olsun dedim. Pratik tarifleri çok seviyorum. Hani hevesle başlayıp sonunda yorgunluktan hayatından bezdiren tarifler vardır ya işte hiç bana göre değil. Neyse şöbiyete döneyim. Kesinlikle on numara beş yıldız denilecek bir tatlı oldu. Herkes çok çok beğendi. Ortak görüş Kendimi tutmasam kesinlikle tepsinin hepsini yerim oldu. O kadar çıtır çıtır oldu ki. Sesini duymalıydınız. Şimdi ertesi gün hatta daha da ertesi gün aynı tazeliği ve çıtırlığını koruyacak mı onu merak ediyorum. Aslında bekleyip sonra tarifi ekleyecektim ama tatlı yapacaklar için hemen eklemem gerektiğine karar verdim.  Cevabı yarın yazımda paylaşırım. (Ertesi günde hala çıtır çıtır. Kesinlikle tam not aldı) Şu anda videosunu hazırlamaya çalışıyorum. Yetiştirebilirsem videoyu da yarın ekleyeceğim.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN.

Bayram, Atatürk, Zafer, 30 Ağustos

Salı, Ağustos 29, 2017

"TİRAMİSU TARİFİ"


TİRAMİSU NASIL YAPILIR? 

Hazır kekle ve labne peyniri ile kolayca tiramisu hazırlayabilirsiniz. En basit tarifi bu tarif. Orijinalinde kedi dili ve mascarpone peyniri kullanılıyor. Ama inanın ikisi de çok lezzetli oluyor. İkisinin yapımı da çok kolay. En sevdiğim tatlıların başında geliyor.

Cuma, Ağustos 25, 2017

SU BÖREĞİ TADINDA PEYNİRLİ BÖREK

Börek tarifleri, Su böreği, Yalancı su böreği, peynirli börek, hamurişi,  tarifleri, kişniş otu

"SU BÖREĞİ" TADINDA PEYNİRLİ BÖREK

PEYNİRLİ, BÖREK, SU BÖREĞİ, TARİFİ, ÇAY, KAHVALTILIK TARİFLER, KİŞNİŞ, YUFKA, NEFİS8 kişilik
Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ-zeytinyağı karışımı
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
İçi İçin:
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Maydanozun yapraklarını incecik kıyın. Beyaz peyniri ezip maydanozla karıştırın.
Maden suyunu, yumurtayı, süt ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırın.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. İlk yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye serin. Bolca sıvı karışımdan dökün. 
Diğer yufkaları ikiye bölün. Sosa batırıp iyice sosladıktan sonra kat kat tepsiye yayın.

Çarşamba, Ağustos 23, 2017

ÇİKOLATALI TART TARİFİ

Milföy, Labne, Peyniri, Çikolata, Bitter, Sütlü, Krema,Tart, Çikolatalı,tarifi
 Milföy hamuru her zaman için kurtarıcı malzemem olmuştur. Bence her buzdolabının bir köşesine birkaç tane saklamak lazım. Acil bir şeyler yapmak gerektiğinde zamandan tasarruf ediyorsunuz. Hem zaten çok ta lezzetli oluyor. Çıtır çıtır lezzetli tatlılar tuzlular yarım saatte sofrada yerini alıyor.
Şimdi vereceğim tarifte keyifle yapacağınız milföylü bir tarif. İçinde ve serviste kullandığım çikolatalı ve labneli kremalar çok çok lezzetli. İsterseniz milföy yerine "tart" hamuru yapıp öyle de hazırlayabilirsiniz.

Pazar, Ağustos 20, 2017

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyarayım; bu hediye o kadar güzel ve kullanışlı ki, kendinize saklamak isteyebilirsiniz! Derin dondurucular son derece faydalı cihazlar ve özellikle Kurban Bayramı gibi dönemlerde büyük bir sorunu çözüyorlar: Uzun süreli gıda depolama. Geçen bayram bir derin dondurucu kullanmanın ne denli önemli olduğunu anladım, zira etlerimin çoğunu (bozulmasınlar diye) hemen tüketmek, tüketemediklerimi de dağıtmak zorunda kaldım. Buzdolapları uzun süreli gıda depolamak için uygun bir çözüm değil, en fazla bir hafta içinde et tüm tazeliğini yitiriyor, hatta bozulmaya başlıyor.
dondurucu, uğur, hediye,
Derin dondurucular ile böyle tanıştım ve uzun bir araştırmadan sonra, tercihimi yatay derin dondurucu modellerinden yana kullandım. Yatay olmaları kapaklarının üst kısımda olması anlamına geliyor. Bu tasarım son derece kullanışlı ve pratik: Muazzam bir kullanım rahatlığı ve depolama alanı yaratıyor. Marka konusunda seçim yaparken hiç tereddüt etmedim ve Uğur Soğutma markasını seçtim. Türkiye’nin ilk ve en büyük derin dondurucu üreticisi olan Uğur Soğutma, 63 yıldan bu yana piyasadaki en kaliteli ve en sağlam derin dondurucuları üretiyor. Renk konusunda beyaz ile sınırlı olduğumu düşünüyordum ancak şaşırtıcı bir şekilde çok sayıda renk seçeneğim olduğunu fark ettim. UED 210 A++ isimli model, birden fazla renk seçeneği içeriyor ve ben en çok mor ile gümüş renklerini beğendim. Açıkçası halen karar vermiş değilim ama mor rengi seçecek gibiyim – çok şık duruyor!