Cuma, Ekim 11, 2019

Kahvaltıya Kırmızı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Kırmızı biber közleme, kapya biber turşusu, kahvaltılık kırmızı biber, kolay tarifler, kişniş otu
Bu yaz elimden geldiğince kışlık lezzetler hazırlamaya çalıştım. Mersinde yazlıkta hemen yan sokakta kurulan harika bir pazar vardı. Taze, mis gibi rengarenk yaz meyve ve sebzeleri tezgahlarda o kadar cezbedici duruyordu ki, hepsini eve götürüp, kış için soslar, reçeller, turşular ve konserveler hazırlamak istedim.
Ama doğruyu söylemek gerekirse sıcakta ocak başında uzun zamanlar geçirmek biraz yorucu oluyor. O yüzden çok fazla olmasa da lezzetli hazırlıklar yaptım. Başlarına bir şey gelmeden İstanbul'a kadar getirdim :)
En son yaptığım Kırmızı Biberleri Közlemek oldu. Bolca közledim. Kavanozlara doldurdum. Kışın keyifle yiyeceğim. Gerçekten çok sevdiğim bir kahvaltılık. Ayrıca, meze olarak ta çok lezzetli bir seçenek. Çünkü; sirke katıldığı için biraz ekşi oluyor. Eğer böyle sevmiyorsanız sirkeyi daha da azaltabilir veya hiç katmaya bilirsiniz. Hafif turşu ekşiliğinde oluyor. Her şey sizin damak zevkinize kalmış. 
Mesela bugün markete gidip biraz daha kırmızı biber alacağım ve sirkesiz bir kavanoz hazırlayacağım. Bakalım onun lezzeti bir kaç ay sonra nasıl olacak :)
Evet şimdi tarife geçeyim. Hem videosunu  paylaşacağım hemde yazacağım. Videoyu seyrederek ve hala kanalıma abone olmadıysanız, abone olarak destek verirseniz çok sevinirim.

Çarşamba, Eylül 25, 2019

Sütün Yararı ve Süt Tüketimi Üzerine Biraz Konuşalım


Starbucks'ta kahve sırasında beklerken siparişlere kulak kesildim biraz. Bir tanesi içeceğini yağlı sütle isterken, üstünde taytı, kolunda spor çantasıyla sporda ne yaptığını yanındaki arkadaşına detaylı olarak anlatan hanımefendi ise yağsız sütlü Americano istedi. Düşündüm düşündüm, ne ara bu kadar çeşit çıktı? Sahi eskiden bu kadar süt çeşidi mi vardı?

Perşembe, Eylül 19, 2019

Yulaflı Kurabiye Lezzetiyle Büyüleyecek!

Yulaf ezmeli kurabiye nasıl yapılır, Kurabiye tarifleri, çay saati, kolay tarifler,
Marketten aldığım kakao paketinin arkasında gördüğüm bir tarifti. Kakao bitti ama ben paketi sakladım. Bugüne kısmetmiş. Geçen çekmeceyi temizlerken elime geçti. Malzemelerde evde var. Hemen yaptım. Gerçekten şaşırtıcı bir lezzeti var. Büyük küçük ikram ettiğim herkes çok beğendi. Artık yulaf ezmesi aldığımda kesinlikle bu kurabiyeden yapacağım. 
Aslında bir defada bolca yapıp, pişirmeden tek tek dondurup sonra poşetlere koyarak ani bir ihtiyaçta çıkarıp pişirerek ikram edebilirsiniz. 
İşte hem videolu hemde yazılı tarifi.
Bu arada sizlerden ricam videoyu seyrederek ve YouTube kanalıma abone olarak bana destek verirseniz çok sevinirim. Abone butonunun yanındaki zili aktifleştirirseniz yeni yayınladığım videolarım dan hemen haberdar olursunuz. Şimdiden çok teşekkürler :) 
Yulaf Ezmeli Kurabiye Tarifi
12 adet
Malzemeler: 

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 büyük çay bardağı (100 gram) toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı  kakao
  • 1/2 çay kaşığı tarçın (1 de olabilir)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı öğütülmüş fındık


Bir kaba tereyağını,yumurtayı, vanilyayı ve toz şekeri koyup 2-3 dakika çırpın.
Kakaoyu ve sütü ekleyip 2 dakika kadar yine çırpın.
Kalan malzemeleri de katıp karıştırın.
Bir kaşık yardımıyla yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
Kaşıktan çıktığı haliyle düzeltmeden koyun.
Pişerken yayılıp düzleşecek.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika arası pişirin.
Afiyet olsun.

Pazartesi, Eylül 09, 2019

Hem Göze Hem Mideye Hitap Eden Kıymalı Zarf Böreği Tarifi

kolay börek tarifleri, hazır yufkadan börek, kahvaltılık tarifler, zarf böreği, kişniş otu, videolu tarifler
YouTube sayfamı kurduğumdan beri videolu tarifler yapmaya başladım. Tabi her şey birazcık daha zorlaştı. Videoları çekerken o kadar heyecanlanıyorum ki gelin görün sanki canlı yayında milyonlar beni izliyor. Kekeliyorum, ellerim titriyor, beceriksizce bir şeyler yapıyorum. Çoğunu, videosunu beğenmeyip yayınlamıyorum. Biraz aşırı mükemmeliyetçiyim. Bu da çoğu zaman zorluyor. Şimdi ilk yayınladığım videolara bakınca hiç beğenmiyorum. Haklı olarak tabi. Eğer bazı şeyleri yardım almadan, kurs gibi öğrenebileceğin yerlere gitmeden tek başına yapmaya çalışıyorsan hatalar acemilikler de kesinlikle oluyor. Her gün yeni şeyler öğrenerek daha hoşunuza gidecek videolar çekmeye çalışıyorum. Gerçi hala emekleme aşamasındayım ama olsun yılmıyorum.
Bugün, önceden çektiğim ama hem ışığını hem de yapılışını beğenmediğim bir tarifi tekrar çekecektim. Sonra zarf böreğini hala yayınlamadığım aklıma geldi. Videoyu YouTube kanalıma koydum. Hemen buraya da yazısını ekliyorum.

Perşembe, Ağustos 29, 2019

Hem Börek Hem Yalancı Mantı Tarifi

Yalancı Mantı Nasıl Yapılır, Börek Tarifleri, Kolay tarifler, Kıymalı börek, Hazır yufkadan,
Başlıktan da anlaşıldığı gibi bu böreği isterseniz sade olarak ya da ben şöyle soslu mantı gibi yemek istiyorum derseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirip mantı gibi yiyebilirsiniz. İnanın iki türlü de güzel oluyor. Ben sadesini kahvaltıda yedim. Akşamda soslayıp yemek olarak yedik. İkisi de enfesti. Denemenizi tavsiye ederim.
Şimdi bu güzel böreğin tarifini ve videosunu  paylaşacağım ama öncesinde bir süredir Bloğuma yorum yazılmaması dikkatimi çekti. Beni unuttunuz mu? Yoksa tarifleri çok anlaşılır yazdığım için bir şeyler sormaya gerek mi görmüyorsunuz?
Mesela  Bloğumda özellikle görmek istediğiniz tarifler var mı? Paylaşabilirsiniz. 
Gözüm yorumlarda sizlerin yazacağı tavsiyeleri, eleştirileri yani kısaca sizleri bekliyorum. 
Şimdi tarife gelelim. 

Pazartesi, Ağustos 19, 2019

San Sebastian Cheesecake Tarifi

Cheesecake tarifleri, San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır? San Sebastian kek, San Sebastian Cheesecake, Püf noktaları nelerdir?
Bu cheesecake diğer cheesecakelere hiç benzemiyor. Alt tabanı yok. Öyle bisküvi ezeyim, tereyağı katayım, dondurayım falan gibi uğraşılar yok. Değişik ama lezzetli bir cheesecake.
İspanya'nın San Sebastian kentinden dünyaya yayılmış. Bu kent gurmelerin şehri sayılabilir. Çok güzel lezzetleri var. Gidenler ilk olarak bu cheesecakeki tadıyorlarmış. Ben de umarım yakın zamanda giderim ve kentin değişik tatlarının keyfine varırım.
Tarifine gelince bolca peynir kullanılıyor. Bir diğer malzemede kaymak. Ama kaymak yerine alternatif olarak krema da kullanabilirsiniz. Normalde akışkan bir hamuru oluyor. Krema ile yaparsanız kaymaklıdan biraz daha akışkan kıvamda olacaktır. 
Yine bir özelliği üzerinin nar gibi kızarması. Yakmadan iyice koyulaştırabilirsiniz. Diğer bir özelliği de fırından çıktığında keki biraz titrettiğinizde orta kısmı hafif sallanıyor olmalı. Sanki pişmemiş gibi olmalı. Bu da San Sebastian Cheesecake'nin diğer bir özelliği.
Yine orijinalinde fırın kabına serdiğiniz yağlı kağıdı, kalıptan epey sarkacak şekilde yerleştiriyorsunuz. Pişince hem çıkarması kolay oluyor hem de öylece sunum yapabilirsiniz. Evet tarife geçeyim artık. Aşağıya anlatacağım ama YouTube kanalıma koyduğum videomu da paylaşacağım. Oradan da seyredebilirsiniz ve gelmişken kanalıma abone olarak destek verirseniz çok sevinirim.