10 Mart 2013 Pazar

TERBİYELİ PIRASA ÇORBASI


Kışı yavaş yavaş geride bırakmaya başladığımız şu günlere, kış sebzeleriyle yapılmış bir kaç yemek tarifi daha sığdırmaya çalışıyorum.
Geçenlerde denediğim terbiyeli pırasa çorbasını tariflerin arasına katılmaya layık lezzette gördüğümden hemen sizinle paylaşmak istedim.
Gerçekten harika lezzette bir çorba oldu. Tavsiye ediyorum. İşte tarifim:
TERBİYELİ PIRASA ÇORBASI;
4 Kişilik
Malzemeler:

  • 2 adet orta boy pırasa
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su veya et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Pırasaların kabuklarını soyun ve çok ince kıyın. Bol suda yıkayıp süzün.
Havucun da kabuklarını soyup, rendeleyin.
Tencereye sıvı yağı koyun. ısınınca havuç ve pırasayı ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Ardından unu ekleyin ve biraz daha kavurun.
Et suyunu veya suyu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
O sırada başka bir kapta yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın.
Sebzeler pişince terbiyeyi çorba suyuyla ılıştırdıktan sonra çorbaya karıştırın.
Bir kaç dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder