Bizim zamanımız da yumurtalı ekmek veya balık ekmek denirdi. Sonradan Cici Papa dendiğini de öğrenmiş oldum. Özellikle bayat ekmekleri değerlendirmek için, yumurtaya bulanıp sonrada kızartılmasına deniyor. Vallahi pekte güzel oluyor. İster reçel, bal veya meyve soslarıyla yiyin isterseniz peynirle harika bir kahvaltılık. Yapımı o kadar basit ki. Bayat ekmek biriktiğinde acaba ne yapsam? nasıl değerlendirsem diye uzun uzadıya düşünmeye hiç gerek yok. Hemen batırın yumurtalı bulamaca ve kızartın. Eğer şekerli olmasını isterseniz yumurtalı bulamaca bir kaşık toz şeker veya pudra şekeri katmanız yeterlidir. Sonra da afiyetle yiyin.
Avokado ile yapabileceğim bir salata ararken bu tarifi buldum. Çok hoşuma gitti. VeggieLife dergisinin bir sayısında verilen harika vejetaryen tariflerden sadece birisiydi. Nefis bir salata oldu. Mutlaka deneyin derim.