Pazar, Haziran 11, 2017
Pazar, Haziran 04, 2017
KREMALI MİLFÖY KÜLAHLARI
KREMALI MİLFÖY KÜLAHLARI
6-8 kişilik
Malzemeler:
6-8 kişilik
Malzemeler:
- 3-4 adet dikdörtgen milföy
- 250 ml. süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurtanın sarısı (Birisi milföye sürmek için)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Arzuya göre çilek veya muz vs
- Üzerini süslemek için pudra şekeri
Cuma, Haziran 02, 2017
"KAŞARLI FIRIN KABAK"
KAŞARLI FIRIN KABAK
Malzemeler:
- 6 adet kabak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı mısır unu
- 100 gram kadar kaşar peyniri
- 1/2 demet maydanoz ve dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Kaşar peyniri hariç tüm malzemeyi derin bir kapta kabaklarla karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına yayın.
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.
Peynir kızarana kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Pazartesi, Mayıs 29, 2017
"KIYMALI YUMURTA"
KIYMALI YUMURTA TARİFİ
1 Kişilik
Malzemeler:
- 150 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 adet sivri biber
- 1 adet yumurta
- Tuz karabiber
Kuru soğan ve sivri biberi ince doğrayın.
Tavada tereyağını eritip kıymayı ekleyin. Kavurun.
Soğan ve biberi de ekleyip biraz daha kavurun.
Ortasına yumurtayı kırın.
Tuz karabiber serpin.
Ateşi kısıp üzerine bir kapak örterek 5 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Cumartesi, Mayıs 27, 2017
ÇİLEKLI MUHALLEBİLİ TART
Gülhan'cım yine harika bir "tart" yapmış. Kek, çilek ve muhallebi bir araya gelirde güzel olmaz mı :) Büyük bir keyifle yazıp sizlerle paylaşmak istedim. Artık kendisine ait "tarifleri" bir araya topladım. İsmiyle arayıp bulabilirsiniz.
Siz de mutfakta maharetliyim, yaptıklarım çok lezzetli oluyor diyorsanız, tariflerinizi blogumda keyifle paylaşırım. Güzel bir foto ve tam ölçülerle tarifi göndermeniz yeterli. Hadi bekliyorum :)
Perşembe, Mayıs 18, 2017
"YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI"
YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI TARİFİ
4 Kişilik
Malzemeler:
- 500 gram semizotu
- 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 tatlı kaşığı kaya tuzu
Yoğurdu, zeytinyağı, limon suyu ve kaya tuzunu karıştırıp sos hazırlayın.
Semizotuna katıp karıştırın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)