SUSAMLI KURABİYE TARİFİ
6 Kişilik
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı krem peynir
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 yumurta sarısı(üzeri için)
- Susam (üzeri için)
Derin bir kaba unun önce 2 su bardağını koyun. Ortasını açın. Yumurta, tereyağı, süt, krem peynir, kabartma tozu ve kırmızı toz biberi ekleyin. Yoğurun. Kalan yarım su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin. Un genelde tam yetiyor ama yine de ölçülü katmanız doğru olur.
Streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin. Unlanmış zeminde 1 santim inceliğinde hamur açın.
Şekilli bir kurabiye kalıbıyla ya da elinizle şekil vererek yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Servis edin.
Afiyet olsun.
NOT: Krem peynir yerine yarım su bardağı beyaz peynir veya rendelenmiş kaşar peyniri kullanabilirsiniz.
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı krem peynir
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 yumurta sarısı(üzeri için)
- Susam (üzeri için)
Derin bir kaba unun önce 2 su bardağını koyun. Ortasını açın. Yumurta, tereyağı, süt, krem peynir, kabartma tozu ve kırmızı toz biberi ekleyin. Yoğurun. Kalan yarım su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin. Un genelde tam yetiyor ama yine de ölçülü katmanız doğru olur.