Günlerdir bilgisayarım çökmüş vaziyette onarılmayı bekliyor. Elim kolum bağlandı desem yalan olmaz. Şu anda kızımın bilgisayarından yazmaya çalışıyorum. Tabi fotolar maalesef kendi bilgisayarımda olduğu için telefonumda bulunan birkaç fotoğraf ile idare ettim. Umarım yakın zamanda bilgisayarıma kavuşur ve arayı bu kadar uzatmadan yazın yenilebilecek sağlıklı ve hafif tarifleri sizlerle paylaşırım. İşte bu hafif ve sağlıklı tariflerden biri; karabuğdaylı enginar! Sevgiyle kalın.
Cumartesi, Temmuz 07, 2018
Karabuğdaylı (Greçka) Enginar Tarifi, Nasıl Yapılır?
Günlerdir bilgisayarım çökmüş vaziyette onarılmayı bekliyor. Elim kolum bağlandı desem yalan olmaz. Şu anda kızımın bilgisayarından yazmaya çalışıyorum. Tabi fotolar maalesef kendi bilgisayarımda olduğu için telefonumda bulunan birkaç fotoğraf ile idare ettim. Umarım yakın zamanda bilgisayarıma kavuşur ve arayı bu kadar uzatmadan yazın yenilebilecek sağlıklı ve hafif tarifleri sizlerle paylaşırım. İşte bu hafif ve sağlıklı tariflerden biri; karabuğdaylı enginar! Sevgiyle kalın.
Cumartesi, Haziran 09, 2018
Kolay Kalburabastı Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Geleneksel şerbetli tatlılar arasında bulunan kalburabastı tatlısı tarifini denemiş miydiniz? İrmikli tatlı olan kalburabastı, yapımı oldukça kolay ancak şerbetli tatlıların bir gün sonra lezzetinin tam olarak oturduğunu söylemekte fayda var. Misafirleriniz için bir gün önceden hazırlayıp ertesi gün gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Gece gelen tatlı krizinde de anlık krizinizi bastırabilir:) Tarifi adım adım uygulamak için buyrun!
8-10 Kişilik (25 adet)
Kalburabastı Tatlısı Malzemeleri:
- 3 su bardağı un
- 125 gram yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Kalburabastı Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencerede 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip, 2-3 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Bir kaba yumuşak tereyağını, yumurtayı, yoğurt, süt ve sıvı yağı koyun. Karıştırın.
- Sonra irmiği, unu ve kabartma tozunu ekleyin. (Unun önce 2,5 su bardağını ekleyin. Kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar kalan unu azar azar katın.)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp süzgeç veya rende üzerinde açın. İçine bir miktar ceviz içi koyun.
- Oval şekil vererek kapatın.
- Yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- 5 dakika kadar kaynarının geçmesini bekleyip soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
- Tatlının ertesi gün yenmesini tavsiye ederim. Tatlar iyice birbirine geçmiş oluyor.
Afiyet olsun.
Perşembe, Haziran 07, 2018
Bulgurlu Semizotu Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Cuma, Haziran 01, 2018
Etli Kereviz Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kerevizin faydaları saymakla bitmez. Sapı bile çok değerli olan bu sebzenin, kereviz sapı çorbası, salatası, dolması ve türlü türlü zeytinyağlı kereviz yemeği çeşitleri yapılır. Bu kez sizlerle etli kereviz yemeği tarifi paylaşacağım. Tarifi adım adım uygulamak için için buyrun! Şimdiden afiyet olsun.
Cuma, Mayıs 25, 2018
Pırasalı Börek Tarifi, Nasıl Yapılır? (Hazır Yufka)
Pırasayı severim. Çok sağlıklı bir sebze. Gerçi soğuk mevsim sebzesi ama bugünlerde de bulunuyor. Soğangillerden olduğu için biraz da nötr bir sebze. Hangi yemeğe koysanız çok baskın olmuyor. Ben de geçenlerde yufka alınca son anda peynirin içine pırasa da ekleyerek sebzeli bir börek yapmış oldum. Tadı çok güzeldi. Doğru bir karar vermişim. Siz de kahvaltıda, çay saatinde ya da misafirlerinize ikram etmek için bu lezzetli börek tarifini deneyebilirsiniz.
Perşembe, Mayıs 24, 2018
İftar Menüsü 14 - İftar Yemeği Tarifleri
Merhabalar, özellikle Ramazan'da sizlerle bolca tarif paylaşmak istiyorum. Lezzetli İftar Menüleri tavsiye etmek istiyorum ama son haftalarda birazcık sağlık sorunlarım artış gösterdi. Hastane, tahlil vs derken biraz koşturdum ve yoruldum. Tabi insanda ne keyif ne de enerji kalmıyor. Neyse yavaş yavaş toparlanıyorum. Umarım tekrar eskisi gibi Blogumla ilgilenmeye ve güzel tarifler paylaşmaya başlarım. Daha evvel sizlerle İftar Menüleri paylaşmıştım. Onları İftar Menüsü kategorisinde bulabilirsiniz. Yine kaldığım yerden devam ediyorum. İşte tavsiye menüm;
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)