Marketten aldığım kakao paketinin arkasında gördüğüm bir tarifti. Kakao bitti ama ben paketi sakladım. Bugüne kısmetmiş. Geçen çekmeceyi temizlerken elime geçti. Malzemelerde evde var. Hemen yaptım. Gerçekten şaşırtıcı bir lezzeti var. Büyük küçük ikram ettiğim herkes çok beğendi. Artık yulaf ezmesi aldığımda kesinlikle bu kurabiyeden yapacağım.
Aslında bir defada bolca yapıp, pişirmeden tek tek dondurup sonra poşetlere koyarak ani bir ihtiyaçta çıkarıp pişirerek ikram edebilirsiniz.
İşte hem videolu hemde yazılı tarifi.
Bu arada sizlerden ricam videoyu seyrederek ve YouTube kanalıma abone olarak bana destek verirseniz çok sevinirim. Abone butonunun yanındaki zili aktifleştirirseniz yeni yayınladığım videolarım dan hemen haberdar olursunuz. Şimdiden çok teşekkürler :)
Yulaf Ezmeli Kurabiye Tarifi
12 adet
Malzemeler:
Bir kaba tereyağını,yumurtayı, vanilyayı ve toz şekeri koyup 2-3 dakika çırpın.
Kakaoyu ve sütü ekleyip 2 dakika kadar yine çırpın.
Kalan malzemeleri de katıp karıştırın.
Bir kaşık yardımıyla yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
Kaşıktan çıktığı haliyle düzeltmeden koyun.
Pişerken yayılıp düzleşecek.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika arası pişirin.
Afiyet olsun.
12 adet
Malzemeler:
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 büyük çay bardağı (100 gram) toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1/2 çay kaşığı tarçın (1 de olabilir)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı öğütülmüş fındık
Bir kaba tereyağını,yumurtayı, vanilyayı ve toz şekeri koyup 2-3 dakika çırpın.
Kakaoyu ve sütü ekleyip 2 dakika kadar yine çırpın.
Kalan malzemeleri de katıp karıştırın.
Bir kaşık yardımıyla yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
Kaşıktan çıktığı haliyle düzeltmeden koyun.
Pişerken yayılıp düzleşecek.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika arası pişirin.
Afiyet olsun.