Sevgilerle.
Cuma, Aralık 07, 2012
Bal Kabağı Çorbası
Sevgilerle.
Pazartesi, Aralık 03, 2012
KAJU FISTIKLI TAVUK
Bu sefer Çin mutfağından esinlenerek hazırlanmış bir yemek tarifi vereceğim.
Tarifin aynısını uyguladım sadece istiridye sosu da katılıyordu. Ben onu çıkardım. Biraz daha basit olsun istedim. İsterseniz 2 yemek kaşığı katabilirsiniz.
Tadan herkesten övgüler alan yemeğimin tarifini veriyorum. Umarım siz de çok beğenirsiniz.
Pazar, Aralık 02, 2012
YEŞİL MERCİMEĞİN FAYDALARI
Yeşil Mercimek, baklagiller familyasından Mart-Nisan aylarında yetişen, Akdeniz bölgesinde yetiştirilen çok yararlı bir bitkidir. Tam bir lif deposudur. Glisemik endeksi düşük olduğu için insülin direncini yükseltmeyen harika bir karbonhidrattır. Sindirimi uzun sürdüğü için uzun süre tokluk verir. İçinde A, B1 ve B2 ile C vitamini bulunur. Yine içinde bulunan esculin ve choline adlı maddeler nedeniyle tansiyonu dengeleyici özelliği vardır. Ayrıca Potasyum, karbonhidrat, fosfor ve kalsiyum bulunur. 100 gr. mercimek 314 kaloridir.
Cumartesi, Aralık 01, 2012
PANKEK (PANCAKE)
Yine bir hafta sonu geldi. Ailecek güzel bir kahvaltı yapılacak 2 harika gün ve sabah. Dün kızım Ceren, uzun süredir pankek yemediğimizi söyleyince hadi yapalım dedim. Ceren, dayanamayıp sabahı beklemeden pankeki hazırladı ve bir kısmını yaparak akşam çayla keyifle yedik. Kalanını buzdolabına koymuştum. Sabah ilk işim kalan kısmı yapmak oldu. Nefis bir kahvaltıydı. Tarifi hazırlayan kızımın ellerine sağlık. Ben de sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun afiyet olsun.
PANKEK TARİFİ:16 adet
Malzemeler:
- 11 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 + 1/4 su bardağı süt(250 ml)
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
- 3 çay kaşığı kabartma tozu
NOT: Ben bu tarifte şekeri çok az kullandım. Yanında bal, pekmez, marmelat gibi tatlılarla ve meyveyle yediğinizde zaten daha da tatlanacaktır. Ayrıca çok şekerli olmadığı için peynirle de servis yapabilirsiniz. Eğer daha şekerli pankek seviyorsanız şekerini 3 yemek kaşığı yapmanız yeterli olacaktır. Aynı tarifle tuzu 1 çay kaşığına çıkarıp, şekeri bir tutam yaparak tuzlu bir pankek hazırlayabilirsiniz. Benim yukarıda verdiğim tarif hem tuzlu hemde şekerliye uyum sağlayan tariftir. Çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun.
Perşembe, Kasım 29, 2012
ISPANAK KÖKLÜ YEŞİL MERCİMEK
ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK
Merhaba dostlarım. Bugün sizlerle çok lezzetli bir börek tarifi paylaşacağım. Bol ıspanaklı, hem de peynirle lezzetine lezzet katılmış çıtır çıtır bir börek. Ben değişik bir şekil verdim. Siz isterseniz bildik bir şekilde de yapabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız içinde çok sağlıklı bir seçenek. Umarım beğenirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)