Cuma, Nisan 10, 2015

Yumurtalı Ekmek (Cici Papa)

Yumurtalı ekmek tarifi, kahvaltılık tarifler, Balık ekmek, cici papa tarifi,  Kişniş Otu
Bizim zamanımız da yumurtalı ekmek veya balık ekmek denirdi. Sonradan Cici Papa dendiğini de öğrenmiş oldum. Özellikle bayat ekmekleri değerlendirmek için, yumurtaya bulanıp sonrada kızartılmasına deniyor. Vallahi pekte güzel oluyor. İster reçel, bal veya meyve soslarıyla yiyin isterseniz peynirle harika bir kahvaltılık. Yapımı o kadar basit ki. Bayat ekmek biriktiğinde acaba ne yapsam? nasıl değerlendirsem diye uzun uzadıya düşünmeye hiç gerek yok. Hemen batırın yumurtalı bulamaca ve kızartın. Eğer şekerli olmasını isterseniz yumurtalı bulamaca bir kaşık toz şeker veya pudra şekeri katmanız yeterlidir. Sonra da afiyetle yiyin.

Çarşamba, Nisan 08, 2015

BAHARATLI TAVUK BUTLARI

Baharatlı, tavuk, butları, tarifi, yemek, et, lezzetli, fırın, lezzetli, kisnisotu, kişniş otu
BAHARATLI TAVUK BUTLARI TARİFİ
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 8 adet tavuk but baget
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet salça (biber-domates karışık olursa daha iyi)
  • 1 adet sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Perşembe, Nisan 02, 2015

AVOKADO SALATASI

AVOKADO SALATASI TARİFİ

Avokado ile yapabileceğim bir salata ararken bu tarifi buldum. Çok hoşuma gitti. VeggieLife dergisinin bir sayısında verilen harika vejetaryen tariflerden sadece birisiydi. Nefis bir salata oldu. Mutlaka deneyin derim.
AVOKADO SALATASI TARİFİ

Pazar, Mart 29, 2015

PEYNİR DOLGULU KIRMIZI BİBER RULOLARI

PEYNİR, DOLGULU, KIRMIZI, BİBER, RULOLARI, TARİFİ, SALÇALIK BİBER, DOLMALIK KIRMIZI BİBER, VEJETARYEN, DİYET YEMEKLER, KAHVALTILIK, KİŞNİŞ
Kahvaltı için kırmızı biber közleyecektim. Kırmızı biberi közleyip üzerine de biraz sızma zeytinyağı hatta isterseniz birazda limon suyu gezdirdiğiniz zaman harika lezzetli oluyor. Yine biberleri közledim ama bu sefer biraz değişiklik yapayım istedim. Sonuçta ortaya bu hem lezzetli hemde görsel olarak beğeni toplayacak biber ruloları çıktı. Hem kahvaltıda hem de meze olarak sunabileceğiniz bir tarif. Çok beğeneceksiniz.

Pazartesi, Mart 23, 2015

ÇİKOLATALI AKAN KEK

ÇİKOLATALI AKAN KEK
4-5 kişilik
Malzemeler:

  • 120 gram bitter çikolata
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı granül kahve
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 2 yumurta
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (80 gram)
  • 1,5 çay bardağı un (120 gram)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Bitter çikolatayı küçük parçalara bölün ve tereyağı ile birlikte benmari usulu eritin. (Benmari usulü: kaynayan su dolu bir tencerenin üstüne, suya değmeyecek şekilde bir cam kase oturtulur ve malzemeler bu kapta eritilir.) Ilınmaya bırakın.
Fırını 200 dereceye ayarlayın.  Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. 
Yarım çay bardağı sıcak suya granül kahveyi karıştırıp eritin.
Bir kaba yumurtaları ve yumurta sarılarını kırın. Toz şekeri de ekleyip iyice köpürene kadar çırpın. Ilınmış çikolatayı ve kahveyi devamında da unu ve vanilyayı ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.
Yağlanmış sufle kaplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından hemen çıkarın. Ilımaya bırakın ve pudra şekeri serptikten sonra servis edin. 
NOT: Çikolatalı ve kakaolu tatlılar fırından çıktığında bile pişmeye devam eder. O yüzden 10 dakikanın sonunda fırından mutlaka çıkarın. Yoksa içi akışkan olmayan bir kekiniz olur.