KURU ÜZÜMLÜ FINDIKLI MUFFİN TARİFİ
Çarşamba, Nisan 15, 2015
Cuma, Nisan 10, 2015
Yumurtalı Ekmek (Cici Papa)
Bizim zamanımız da yumurtalı ekmek veya balık ekmek denirdi. Sonradan Cici Papa dendiğini de öğrenmiş oldum. Özellikle bayat ekmekleri değerlendirmek için, yumurtaya bulanıp sonrada kızartılmasına deniyor. Vallahi pekte güzel oluyor. İster reçel, bal veya meyve soslarıyla yiyin isterseniz peynirle harika bir kahvaltılık. Yapımı o kadar basit ki. Bayat ekmek biriktiğinde acaba ne yapsam? nasıl değerlendirsem diye uzun uzadıya düşünmeye hiç gerek yok. Hemen batırın yumurtalı bulamaca ve kızartın. Eğer şekerli olmasını isterseniz yumurtalı bulamaca bir kaşık toz şeker veya pudra şekeri katmanız yeterlidir. Sonra da afiyetle yiyin.
Çarşamba, Nisan 08, 2015
BAHARATLI TAVUK BUTLARI
BAHARATLI TAVUK BUTLARI TARİFİ
4 Kişilik
Malzemeler:
Malzemeler:
- 8 adet tavuk but baget
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet salça (biber-domates karışık olursa daha iyi)
- 1 adet sarımsak
- 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Perşembe, Nisan 02, 2015
AVOKADO SALATASI
Avokado ile yapabileceğim bir salata ararken bu tarifi buldum. Çok hoşuma gitti. VeggieLife dergisinin bir sayısında verilen harika vejetaryen tariflerden sadece birisiydi. Nefis bir salata oldu. Mutlaka deneyin derim.
AVOKADO SALATASI TARİFİPazar, Mart 29, 2015
PEYNİR DOLGULU KIRMIZI BİBER RULOLARI
Kahvaltı için kırmızı biber közleyecektim. Kırmızı biberi közleyip üzerine de biraz sızma zeytinyağı hatta isterseniz birazda limon suyu gezdirdiğiniz zaman harika lezzetli oluyor. Yine biberleri közledim ama bu sefer biraz değişiklik yapayım istedim. Sonuçta ortaya bu hem lezzetli hemde görsel olarak beğeni toplayacak biber ruloları çıktı. Hem kahvaltıda hem de meze olarak sunabileceğiniz bir tarif. Çok beğeneceksiniz.
Pazartesi, Mart 23, 2015
ÇİKOLATALI AKAN KEK
Malzemeler:
- 120 gram bitter çikolata
- 125 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı granül kahve
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 2 yumurta
- 2 yumurtanın sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker (80 gram)
- 1,5 çay bardağı un (120 gram)
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Yarım çay bardağı sıcak suya granül kahveyi karıştırıp eritin.
Bir kaba yumurtaları ve yumurta sarılarını kırın. Toz şekeri de ekleyip iyice köpürene kadar çırpın. Ilınmış çikolatayı ve kahveyi devamında da unu ve vanilyayı ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.
Yağlanmış sufle kaplarına üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından hemen çıkarın. Ilımaya bırakın ve pudra şekeri serptikten sonra servis edin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)