Cumartesi, Haziran 11, 2016

HAVUÇLU KABAKLI SALATA

Havuçlu salata, kabaklı salata, Nefis, Vejetaryen, Meze, Videolu, Kolay, salata tarifleri, tarifi, Nefis, ikram
Bugün yaptığım iftar menüsü, önceden tarifini verdiğim yemeklerden oluşuyor. Çorba, Etli biber ve domates dolması ve Güllacın ve Havuçlu kabaklı salatanın tarifleri olduğu için, sizlerle Havuçlu, Kabaklı Salata tarifini tekrar paylaşmak istedim. Öncekini sarımsaklı yoğurtlu yapmıştım. Şimdi yaptığım mayonezli yoğurtlu. Siz de sevdiğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu arada videosunu da çektim. En kısa zamanda hazırlayıp ekleyeceğim. Çok basit fakat çok lezzetli bir salata. Meze olarak ta harika oluyor.

HAVUÇLU KABAKLI SALATA

4 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 orta boy kabak
  • 3 orta boy havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez veya 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kabakları ve havuçları rendenin iri kısmıyla ayrı kaplara rendeleyin. Ceviz içini irili ufaklı doğrayın
Tavada sıvı yağı ısıtın.Önce havuçları katıp 2-3 dakika devamlı karıştırarak kavurun. Sonra kabakları katın. 2-3 dakika daha kavurun. Tuzunu ekleyin. Soğumaya bırakın.
Bir kapta mayonez ve yoğurdu karıştırın. Cevizi ekleyin. Soğumuş sebzeleri ekleyin. Tekrar karıştırın. Servis edin. İsterseniz üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz.

NOT: İsterseniz mayonezli yoğurt yerine sarımsaklı yoğurt ile de bu salatayı yapabilirsiniz.

Perşembe, Haziran 09, 2016

ENGİNAR KIZARTMA

enginar kızartma / kişniş otu,enginar kızartma / kişniş otu, kolay yemek tarifleri, pratik tarifler, Sebze yemekleri, vejetaryen tarifler
Bu tarifi ilk yediğimde tadına hayran kalmıştım. Hiç enginar tadını hissetmediğiniz nefis bir lezzet. Diğer adı ise Balık Enginar. Dün Tavuk Külbastının yanına yaptım. Çok beğenildi. Eşim enginar olduğunu anlamadı bile :) Enginar sevmeyenlere veya sebze yedirmek istediğiniz kişilere bu şekilde hazırlayın. Bakın nasıl yiyecekler :) Ha bu arada başka sebzeleri de bu şekilde yapabilirsiniz. Hepsi çok güzel oluyor. İşte Tarifi:
ENGİNAR KIZARTMA (BALIK ENGİNAR)
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 4 adet enginar
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yumurtayı, suyu, un, karabiber ve tuzu karıştırarak sulu bir hamur elde edin.
Enginarları ince uzun dilimler halinde doğrayın. Yumurtalı bulamaca koyun. İyice karıştırın.
enginar kızartma / kişniş otu, kolay yemek tarifleri, pratik tarifler, Sebze yemekleri, vejetaryen tarifler
Sıvı yağı ısıtın. Enginar dilimlerini tek tek kızgın yağa atın. Nar gibi kızarınca fazla yağlarını alması için havlu kağıdın üstüne çıkarın. Et, tavuk yanında garnitür olarak servis edin. Afiyet olsun.
enginar kızartma / kişniş otu, kolay yemek tarifleri, pratik tarifler, Sebze yemekleri, vejetaryen tarifler
NOT: Hazırladığınız yumurtalı hamur ile kabak, havuç, patlıcan gibi bir çok sebzeyi bu şekilde kızartabilirsiniz. Hepsine çok yakışıyor.

TAVUK KÜLBASTI

Tavuk, Külbastı, Tarifi, Nedir, Nasıl yapılır, Kisnis Otu, Yemek, Et
Yine saray mutfağından günümüze kadar ulaşan çok lezzetli ve bir o kadar da pratik tarif vereceğim. Tavuk Külbastının lezzetini ve pratikliğini seveceksiniz. İftar menüsü olarak yanında arpa şehriyeli pirinç pilavı (dün biraz fazla yapmıştım), balık enginar veya diğer adıyla enginar kızartma, zeytinyağlı kabak ve salata hazırladım. Balık enginarın tarifini de birazdan vereceğim. Şimdi külbastının tarifi:

Çarşamba, Haziran 08, 2016

KİMYONLU KÖFTE

Kimyonlu Köfte Tarifi, Köfte tarifleri, Denenmiş Tarifler, Kişniş Otu, Yemek Tarifleri
Bugün ramazanın 3. günü oluvermiş. Tariflerime ilk günden başlamak isterdim ama bir kaç günlüğüne Venedik'e gitmiştim. Dün, yol yorgunluğu nedeniyle kendime gelmeye çalışmakla geçti. Neyse bugün biraz iyiyim. Dün, iftar için yaptığım köftenin tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Saray mutfağından Kimyonlu Köfte çok lezzetli olmuştu. Yanına arpa şehriyeli pirinç pilavı yaptım. Zeytinyağlı taze fasulye ve cacık ile lezzetli, doyurucu ve pratik bir menü olmuştu. İşte tarifi:

Çarşamba, Haziran 01, 2016

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Bu haftaki 2. kurabiye tarifim Hindistan Cevizli Kurabiye. Arkadaşım Gülhan'ın verdiği tariften yaptım. Çok nefis ve ağızda dağılan harika bir kurabiye. İşte tarifi;
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
40 Adet
Malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Unu, toz şekeri, 1 yumurtayı ve diğer yumurtanın sarısını, tereyağını, zeytinyağını, kabartma tozunu, vanilyayı ve Hindistan cevizinin 1 çay bardağını katın. İyice yoğurun.Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kaba yumurta akını diğer bir kaba Hindistan cevizini koyun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yumurta akına sonra Hindistan cevizine bulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.